×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Въже - Edelrid - Rap Line Protect Pro Dry 6 mm

Въже - Edelrid - Rap Line Protect Pro Dry 6 mm

Edelrid
4028545116785
Налично
7,00 лв.
Няма данък

Rap Line Protect Pro Dry 6.0 mm е специално помощно въже, изработено като комбинация от високоякостен полиамид и арамид. От особено значение е, че това помощно въже има динамичен резерв и издържа на две стандартни падания в съответствие с динамичния тест с двойно въже, заложени в норматива EN 892. 

Тегло: 0.029кг

Този продукт можете да намерите в:
Стената Център: Да
 

RAP LINE PROTECT PRO DRY 6,0MM

ПОМОЩНО ВЪЖЕ


Rap Line Protect Pro Dry 6.0 mm е специално помощно въже, изработено като комбинация от високоякостен полиамид и арамид. От особено значение е, че това помощно въже има динамичен резерв и издържа на две стандартни падания в съответствие с динамичния тест с двойно въже, заложени в норматива EN 892. Благодарение на арамидните влакна в обвивката си, въжето има по-голяма устойчивост на срязване, напр. когато е подложено на натоварвания над остри ръбове.


ХАРАКТЕРИСТИКИ

• Издържа на две стандартни падания според динамичните тестове с близначно въже заложени в норматива EN 892

• Подходяща за теглене на оборудване или спускане с въже, благодарение на ниските стойности на удължение

• 3D навиване позволява незабавна употреба без заплитане – 3D Lap Coil

• Специално помощно въже, изработен от комбинация от високоякостен полиамид и арамид

• Повишена устойчивост на срязване при натоварване, напр. над остри ръбове

• С дълготрайна водоотблъскваща способност и устойчивост на замърсяване – Pro Dry третиране

bluesign® сертифициран продукт

• Произведено в Германия


ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

• Диаметър: 6 мм

• Тегло на метър: 29 гр/м

• Минимална якост на скъсване: 10 kN

• Сертификация: EN 564

• Материал: Полиамид/Арамид

• Защита от срязване: Да

• Тип въже: помощно

• Импрегниране : Да

• UIAA : Да


EDELRID Технологии

89a7e79ef94b4f248d55f5b6214e56d9.jpg

PRO DRY

Необработените въжета могат да поемат до 50% от собственото си тегло във вода. Когато са мокри, тези въжета стават изключително тежки, трудни за употреба и могат да замръзнат при студено време. Освен това тяхната безопасност е компрометирана. Ето защо импрегнираните въжета се използват за дейности, при които въжетата са по-склонни да се намокрят, като ледено катерене или алпинизъм.

Pro Dry е нов процес на финално третиране, който предлага решение на този проблем. Първо, сърцевинните влакна се импрегнират. След това, след завършване на оплетката, готовото въже (ядро и обвивка) се импрегнира отново. В последния етап импрегнирането се фиксира термично. Резултатът е въже, което е трайно водоотблъскващо и устойчиво на замърсяване. Pro Dry въжетата са особено бързосъхнещи, не абсорбират почти никаква вода и са устойчиви на замръзване при ниски температури. Благодарение на минималната им абсорбция на вода (1-2%) съгласно теста за водоотблъскване на UIAA, въжетата Pro Dry трудно увеличават теглото си. Като такива те продължават да се представят добре и осигуряват висока степен на безопасност дори при мокри условия.

В допълнение, Pro Dry покритието подобрява плъзгащите характеристики на отделните влакна, което прави въжето по-устойчиво на абразия и удължава живота му. Pro Dry е първият довършителен процес, който позволява да се произвеждат въжета с изключително тесни диаметри, без да се прави компромис с представянето им.

Независимо дали става въпрос за смесени маршрути по северните стени, ледено катерене по замръзнали водопади или спортни маршрути на скала, въжетата от серията Pro Dry се отличават благодарение на изключителното им представяне, дълъг живот и висока степен на безопасност.

UIAA ТЕСТ ЗА ВОДООТблъскване

Водоотблъскващият тест UIAA прави водоотблъскващите свойства на въжетата измерими. Тестваните проби първо се подлагат на тест за механично износване, както се случва на практика при използването им на скали и лед. След това тестовата проба се напоява по стандартизиран метод за определено време и с определено количество вода. Делът на абсорбираната вода не трябва да бъде повече от 5 % от собственото тегло на въжето. Въжетата, отговарящи на тези изисквания, могат да бъдат обозначени като "UIAA Water Repellent".

ПРЕДИМСТВА НА PRO DRY БЪРЗ ПРЕГЛЕД

ИМПРЕГНИРАНА СЪРЦЕВИНА И ОБВИВКА:

• водопоглъщане равна само на 1–2 % в съответствие с UIAA теста за водоотблъскване

• трайно водоотблъскване и устойчивост на замърсявания

• висока устойчивост на протриване и износване

• изключително представяне при студени и мокри условия

• малък диаметър за по-малко тегло на метър

• оптимални характеристики на плъзгане


e7bd3acd5e27f37c8c1ca6f7c88d98f3.jpg

THERMO SHIELD

Thermo Shield е стандартното довършително покритие, което прилагаме към всички наши въжета, за да им дадем характерните за EDELRID гъвкавост и леко боравене с тях. Този процес на термично стабилизиране гарантира, че сърцевината и обвивката са перфектно балансирани. Специалната топлинна обработка първо отпуска, след което свива влакната на въжето. Това хармонизира отделните влакна във въжето и гарантира, че то остава компактно и еластично през целия си живот. Резултатът е въже, което не се свива и не се втвърдява бързо. Въжетата, които не се подлагат на термично стабилизиране, често се свиват и се втвърдяват по-бързо. Те обикновено са по-твърди от въжетата, които са термично обработени.


f77a3440ad8b903c3d49c015ab89362b.jpg

ЗАЩИТА ОТ СРЯЗВАНЕ

Разработването на нов процес на сплитане и комбинацията от високоякостни арамидни и полиамидни влакна ни позволяват да произвеждаме въжета с висока устойчивост на срязаване и протриване.

Въпреки, че проблеми като контакт с киселина и изгаряния от триене могат да бъдат изключени, доколкото е възможно, чрез правилна употреба и съхранение, натоварванията на ръбовете все още са проблем. Ръбът дори не трябва да бъде особено остър.

Това става особено проблематично, когато има движение на махалото над ръба (например при рапел или спускане на товар). Тогава освен натоварването на ръба възниква и режещо натоварване, което може да има фатални последици. Въжето е прерязано, така да се каже. Как можем да смекчим тези рискове?

В EDELRID се справихме с проблема и разработихме въже, което има особено висока устойчивост на рязане. Това става възможно благодарение на новата технология на въжето "Cut Protect". Това означава, че арамидните влакна с висока якост са вплетени в обвивката на въжето по време на процеса на сплитане. В сравнение с полиамида, арамидът има значително по-висока устойчивост на срязаване и протриване.
Линк към производител
Цвят по каталог
Icemint
Произход
Германия
Полинезия
Цвят
Син
Гаранция
2 години
Издръжливост, kN
10
Тегло, гр/м
29
Дължина, м
на метър
Диаметър, мм
6
Стената Център
Да
Състав
Синтетични материали
Продуктов код
71499
714991003290
Вносител
СТЕНАТА 1997 ЕООД
Няма добавени отзиви

В следната категория има още 4 продукта:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.