Как да изберем чорапи

Чорапите са може би най-подценяваната част от облеклото, онзи аксесоар, бюджетът за който (почти) винаги е минимален. И само онези, на които се е налагало да „лекуват“ болезнени пришки след дълъг преход ще ви кажат да  подбирате своите чорапи без да пестите средства. Така че ето какво е нужно да знаете, за да изберете качествени и подходящи чорапи. (Вижте още и „BESTARD съветва - Как да изберем обувка“) 

label
comment 0 Коментари
remove_red_eye 16 прегледи

Съветите на DEUTER - Най-важното за Спалните чували

Спалните чували - вид, температурен диапазон, начин на използване и препоръки. Все необходима информация за адекватен избор на спалния чувал и за комфортен сън когато сте навън. От DEUTER не пестят сили и са отдадени на идеята да произвеждат качествени и функционални стоки и да предоставят полезна информация и ценни съвети, така че на вас да не ви остане друго освен да се насладите на всеки миг когато сте сред природата.

label
comment 0 Коментари
remove_red_eye 3 прегледи

Съветите на DEUTER - Как да си нагласите и настроите раницата?

Направете си пътуването комфортно като си настроите раницата, така че да „легне“ максимално добре на гърба ви. Колкото по-добре я нагласите толкова по-леко ще усещате товара, който носите.

label
comment 0 Коментари
remove_red_eye 5 прегледи

DEUTER - Етикет за здравина и качество

DEUTER започва съществуването си през 1898 г. Основател е Ханс Дойтер, а в началото компанията произвежда платнени чанти и торби, с които снабдява Баварската кралска поща. С Първата световна война търсенето на чанти, раници, колани и палатки нараства, и DEUTER започва да разширява асортимента си, като към продуктите от текстил добавя и такива, произведени от кожа. През 1928 г. приключенецът Уили Рикмер се отправя към най-отдалечените части на Памир, а DEUTER подсигурява раници, чанти, палатки и покривала за експедицията. Тази инициатива полага началото на бъдещето развитие на компанията - с основен фокус мисълта за алпинистите и планинарите. 

label
comment 0 Коментари
remove_red_eye 1 прегледи

BESTARD съветва - Как да изберем обувка?

С 19 мускула, 26 кости, 33 стави и 150 връзки, човешкото стъпало е сложна инженерна система с безкраен брой размери и форми, което прави задачата да изберете подходящата обувка изключително важно, но понякога и доста времеемко занимание. Въпреки това ви препоръчваме да отделите необходимото време, тъй като с правилните обувки можете да се насладите на катеренето, трекинга и времето на открито максимално, но с неправилните за вас обувки всяка крачка от пътя ще бъде съпътствана от неудобство. Зле прилягащите обувки, болката в краката и лошата поддръжка на стъпалата неизбежно ще доведат до появата на ранна умора, липса на концентрация, лошо представяне и риск от контузии. А не заради болката избираме да излезем сред природата, но заради възможността да се наслаждаваме на нови преживявания, комфортно. Обувката трябва да е инструмент, който ви помага да стигнете там, закъдето сте тръгнали, а не да ви възпрепятства в борбата ви да продължите напред. Вие определяте ограниченията и решавате до къде да стигнете, а не екипировката ви. 

label
comment 0 Коментари
remove_red_eye 2 прегледи

BESTARD - Материали и Технологии

BESTARD е семейна фирма в най-добрия смисъл. Вече 78 години се придържа към ясна и семпла философия:  Винаги да произвежда обувки с най-високо качество, от най-добрите и подходящи материали и с прилагане на високи технологии. В тази статия ще откриете какви материали и технологии BESTARD използва, резултат от което е обувка, която не би ви изневерила.  (photo by Chechu Arribas)

label
comment 0 Коментари
remove_red_eye 13 прегледи

Материалите използвани от DEUTER - втора част

Какво е от значение? Подходящият, качествен материал! Deuter е известна и с това, че се старае да използва материали щадящи околната среда. Ето защо неин ангажимент е до края на 2019 г. да се спре използването на обработени с перфлуорни съединения (PFC) материали при производството на спални чували. Моделите Orbit са първите такива. Какви са външните материи, покритията и пълнежите на различните спални чували, които осигуряват комфорта?

label
comment 0 Коментари
remove_red_eye 23 прегледи

Материалите използвани от DEUTER - първа част

Какво е от значение? Правилният материал за раницата! Deuter е известна със здравите си раници, на които може да се разчита, защото използваме само висококачествени материали и знаем кой от тях за коя част от раницата да използваме, така че да получим ефективно представяне и ниско тегло. За раниците ни използваме материал, който е устойчив на късане и износване, с издръжливи цветове, слънцеустойчив, бързосъхнещ, водоустойчив, дълготраен и с ниско тегло. Двата най-важни синтетични материали са направени от найлонови (полиамидни) и полиестерни нишки. Полиамидният материал с висока плътност е изключително устойчив на износване, много тънък и по-издръжлив от полиестерния. Популярен е заради високоефективното си представяне и ниско тегло. Полиестерът от своя страна не абсорбира вода и не избелява, когато е изложен на слънчеви лъчи. Освен това здравата полиестерна материя е мека на допир и има ниско тегло.

label
comment 0 Коментари
remove_red_eye 16 прегледи

ORTOVOX - Експерти по вълната

ORTOVOX се смята за първокласен производител на екипировка както за летни, така и за зимни дейности. Страстта по недокоснатия сняг по време на ски туровете обединява служителите ни точно толкова, колкото и споделените преживявания по скалите по време на алпийски турове или планински маршрути. Приятелството е една от най-големите ценности за компанията - в екипа, с клиентите, с бизнес партньорите и доставчиците.

label
comment 0 Коментари
remove_red_eye 15 прегледи

Update на софтуерна версия 2.1 на лавинни уреди ORTOVOX 3 +

Като обратна връзка от Академиите за безопасност на ORTOVOX (SAFETY ACADEMY PARTNERS) се установи, че в някои редки случаи, е възможно смущение в излъчването на сигнала, което се появява при лавинни уреди ORTOVOX 3+, които работят със софтуерна версия 2.1. Това може да доведе до удължаване на процеса при търсене. Причината за това смущение е софтуерна грешка. Тази грешка, беше идентифицирана при задълбочени вътрешни тестове. Новият софтуер – 2.2 ще поправи тази грешка.

label
comment 0 Коментари
remove_red_eye 10 прегледи