Натура 2000 - Драгоман и Чепън - симбиоза на природозащита, образование, спорт и туризъм

Драгоманското блато е част от забележителния комплекс от карстови хълмове и влажни зони, който се намира на едва 40 км от София. Подобно на повечето влажни зони в България, Драгоманското блато е било пресушено през 50-те години на XX век, за да се използва земята за земеделски нужди. Източник: Статията е част от специалното издание Мисия Опазване на българската природа - 10 успешни истории за граждански организации, които защитават зони от "Натура 2000" Съставител: Вера Стаевска Снимки: СДП "Балкани" и "Байк и Рън за Чепън"

Read more
191 views

За каските - от Дени с любов!

Аз съм може би един от най-страхливите хора, които някога ще срещнете. Но това не е проблем само по себе си. Проблемът идва от там, че се страхувам и от всичко, което по някакъв начин ме влече, вълнува и кара да мечтая.

Read more
276 views

Какво представлява категорията на защита при слънчевите очила и как да изберем?

Независимо дали сте на осемхиляден връх, в разгара на ветроходна регата в открито море или си почивате на плажа, добрата защита срещу слънцето е от съществено значение, когато сте навън. В зависимост от целите ви и начина на употреба, съществуват различни обозначения на филтрите или категории на слънцезащита за вашите очи.

Read more
465 views

Гуруто на дъските - Крис Драгошинов

Крис Драгошинов е един от най-добрите треньори по сноуборд и скейтборд. Няма да излъжем ако кажем, че няма спорт на дъска, който да не му се отдава. Крис е треньор на малки и големи. Определя себе си като един щасткив човек с прекрасно семейство, жена му Антония също е треньор по зимни спортове, а децата му карат борд и скейт.

Read more
1069 views

Петър Иванов за планинското бягане и любовта към планината

Петър Иванов е един от спортистите, чиито качества правят впечатление още от най-ранните му години. Той е двукратен европейски шампион по боулдър катерене за юноши (2015 и 2017 г.),  европейски вицешампион за 2018 г., както и трикратен носител на Европейската купа по боулдър за младежи (2015, 2016 и 2018 г.). 

Read more
1634 views

Станислав Атанасов за DIABOLO, SATORI, SINERGY и NINJA на BOREAL

Помолихме Станислав Атанасов да тества няколко модела еспадрили на BOREAL и да ни сподели мнението си. В следващите редове ще откриете неговата обратна връзка за моделите DIABOLO, SATORI, SYNERGY и NINJA.

Read more
1485 views

Wild Talks - За хората, спорта и приключенията

Wild Talks е видео поредицата на Wild berries и "Стената", посветена на неразказаните истории на хората от света на спорта и приключенията. Що е то да си хижар, как тялото ни се справя над 5000 м. нмв., какви са предизвикателствата пред планинските водачи и много други теми обсъждаме заедно с опитните ни гости.

Read more
877 views

СНИМКИТЕ MY DEUTER ADVENTURE

Вашите снимки от нашето предизвикателство MY DEUTER ADVENTURE

Read more
3639 views

Натура 2000 - Планините и хората - общността за отговорен туризъм

1990-а. Източният блок се разпада като колода от карти. В България монополистите в туризма предстои да си разпределят международните кантори и контакти, пазарите, хотелите. До 1989 г. те са щедро финансирани от държавата. Такъв е и БТС. В първите дни на 1990 г. с Петър Атанасов (Бог да го прости) и Милчо Ладов провъзгласяваме „Независимо Алпийско сдружение“, правим митинг пред НДК, четем Людмил Янков и поменаваме загиналите наши другари алпинисти.  Източник: "Натура 2000" Автор и снимки: Любомир Попйорданов (Българска асоциация за алтернативен туризъм, Асоциация “Планини и хора”)

Read more
26 views

Кампания "Розов октомври" - Вие спортувате, Garmin дарява

Всички ваши активности през месеца даряват пари с кампанията "Розов октомври", подкрепяща борбата с рака на гърдата! Направете една стъпка, но навреме и помогнете българската фондация на Нана Гладуиш "Една от 8" да спечели по-висок процент от  100 000 евро, с които Garmin подпомага борбата с най-разпространения рак в света.

Read more
311 views
Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.