Благодарим ВИ за споделените моменти!

"Обичам моята Deuter раница, защото е страшно удобна и функционална. Ползвам я не само за велосипедни приключения, но и за еднодневни планински преходи както и градски разходки."

"Ползвам я вече от 5 г. и съм изключително доволен. Като плюсове мога да отбележа удобството и здравината (не е мръднала, както се казва, а почти всеки уикенд целогодишно е по планините).

Също така, голямо удобство е и самото разпределение на джобовете и ''джаджите'' ( за носене на щеки, пикел, ледени ръце и друг инвентар)."

"Обичам Trans Alpine 25 раницата си защото е здрава, удобна и е перфектния партньор за всяко байк приключение."

"Всичко, което мога да напиша за моята раница Deuter - пак малко ще е.

Обичам си я моята раница! И драгуваме си с нея от има-няма 5 години, но само при мен може да се види разликата за тези 5 години. Живот.

Няма да лъжа, стане ли въпрос за определени неща и определени марки - излиза, че съм крайно материален човек. Еми, да.

Та, с нея ходим колкото можем, където можем и когато можем. Тя все е част от моят пълен комфорт и моят краен дискомфорт. Имам предвид следното. Когато съм най-добре, на от хубави по-хубави места, на изпълнени с надежда изгреви, в изпълнени със закачки или размисли дни, на изпълнени с благодарност залези - все с нея съм. И когато си мисля, че съм стигнала границите на дискомфорта си и отивам отвъд тях, когато в моя свят няма накъде по-зле да е, когато съм била мокра от прекалено много дни, на места където пътека няма и краят не е след 15 минути - пак с нея съм.

Имам две раници. Излишно е да казвам, че и двете са Deuter. Най-любимата -Deuter Groden 35 и бих казала най-красивата - Deuter Aircontract 50+10."

"Ползвам я близо 5 години вече - и за еднодневни, и за многодневни преходи просто е перфектна, удобна и здрава. Дори когато съм за няколко дни на палатка, изборът ми пак е тази раница."

" Това е място, което харесвам през всички сезони. Раницата е Deuter Aircontact 40+10 SL, която не е за такъв преход, но нямах търпение да я разходя след покупката от Стената в центъра, където ме изтърпяха да се мотая с нея на гърба сигурно час и половина, за да пробвам дали ми е удобна. Както обикновено, не съжалявам за покупката и с раницата много често приключенстваме. Всички размери раници от повече от 10 години са ми на Deuter. Много здрави, удобни и направени с мисъл към детайла и практичността. При всяка покупка оглеждам конкурентите и пак се решавам за Deuter."

""Ой, красив си Ирин-Пирин, най-красив си на света. Покоряваш ти сърцата на най-смелите чеда.

Който веднъж те погледне, Пирин, чудна планина, нивга няма да забрави твойта дивна красота!"

A без Deuter-чето ми няма как да тръгна, нито на планински преход, нито на вело-преход, нито на ски.

Защото Deuter "мо'е да носи", издържа, побира, пасва и не на последно място-красив е! :) "

"Много удобна раница, която не изморява гъба. Мрежата на гърба дава възможност да диша тялото и да не те запарва. Става и за еднодневни преходи и едноседмични. 

Общо казано много в едно. Абе удобство..!! "

"Раницата "Deuter guide 45+" е идеалния спътник за еднодневни и многодневни летни и зимни преходи с достатъчно място и обем за бивачна екипировка и всички нужни "играчки" за подобни пътешествия."

"Раницата DEUTER имам от две години и от тогава не се разделям с нея. Тя е 35+10л , събира и много и малко.Удобна ми е много, затова  е с мен и за дълги пътешествия и за кратки преходи. Нея избрах и за пътешествието Камино. Тъпкала съм я с много багаж, но раницата се оказа доста издръжлива на напън, със здрави и неподатливи шевове.:) Човек може да се наслади на красивата зимна приказка изцяло, когато му е леко и на душата и на гърба."

"От 6 години съм горда притежателка на раница Deuter и наистина нямам никакви забележки - удобна, практична, здрава и много красива - винаги правя приятно впечатление на околните с красивата зелена раница с жълто цвете. Първият ми поход с нея беше в Родопите сред цъфналите жълти родопски кремове, които изглеждат по същия начин като цветето на Дойтер."

"Имам две раници Deuter - и двете доста са видяли, но определено няма шанс скоро да ги пенсионирам :-)  Изключително здрави, добре измислени, удобни - заслужават всяка стотинка, която съм платил за тях."

"Защо харесвам моя Deuter? - Защото моят Deuter ми пази гърба и преносно, и буквално. Лек, здрав, с мрежа да не спарва и здрави каиши да държи всичко на място :)

Снимката с моя Deuter е от Църномогилски чал в Пирин, обвит в октомврийска мъгла. Уникално място, за което ти трябва добра раница, която да носи всичко нужно за едно такова катерене - каска, въже, инвентар, щеки."

"Горд и щастлив собственик съм на раница Deuter Aircontact 55+10 от близо 2 години. Защо обичам този Deuter ли? Не мога да отговоря само с тривиалното, защото е символ на качество и комфорт-факт. Тя е верен спътник и другар, който ти дава усещане за сигурност и уют. Кара те да се чувстваш здраво стъпил на земята и неуязвим към несгодите в планината...и в живота"

"Раницата ми е любима,защото ми е точно по мярка. С нея не усещам тежест на рамената си, а в по-критични моменти, стои прилепнала, без да ме дърпа към пропастта."

"Deuter Futura 45+10 нося от 2004г. Раницата ми остаря заедно с мен...Освен,че красотата и здравината й останаха непокътнати - тя никога не ми изневери...Носих я къде ли не, натъпкана дори с вода (12l - три шишета) от х.Бъндерица до з.Кончето и въпреки това, беше доста комфортна...и тогава не ме остави! За Deuter или добро, или нищо!!!

Само хубави спомени!"

"През последните 15 години смених няколко раници, но тази, която "залепна" на гърба ми (при това, без да го изпотява:) и за която при дълъг преход имам усещането, че е част от мен, е Deuter Futura Vario 50+10."

"Залез от хижа Ехо. Раница Freerider 26 - ползвана както за зимни, така и за всякакъв вид други приключения..."

"Тази оранжева раница ми е първата и единствена досега раница за преходи - Act Lite 35+10 SL. Купих я от Стената през 2012г. и е една от най-сполучливите ми покупки. Не е видяла кой знае какво - макар, че една седмица в Родопите на дъжд и гръмотевици си е нещо. Обичам я, защото забравям, че е на гърба ми. Аз съм единствената в компанията с Deuter, и при разменянето на раници за сравнение се убеждавам, че моята е най-удобна."

"Обичам моят Deuter, защото е най-яката раница на света. Толкова я обичам, че от ежедневна раница за колело започнах да я използвам почти навсякъде където ходя."

"Имам раницата от 5 години, нося я на всяко каране. Предпочитам Deuter поради издръжливостта и функционалността им."

"Снимката е направена през месец май тази година, а мястото е финалната точка на 4-дневно байк приключение в дивите райони на Странджа. Раницата е изключително удобна и е с мен не само на всяко вело приключение, но и в ежедневието. Ползвам я и за леки уикенд преходи в планините. Има множество джобове, с което лесно организирам багажа си и всичко е на точното място и лесно достъпно, когато ми потрябва."

"Раницата Kid Comfort ни позволява да обикаляме по места, където иначе ще ни е трудно да сме с малката Яна. В нея тя се чувства комфортно и за нас е много по-удобно да се придвижваме като сме сред природата. С леки настройки е подходяща и за двамата родители, така че се редуваме при кого да е наследницата."

"На нос Емине... радост и светлина, малко тъга, че пътеката свършва. 

С Deuter продължаваме напред."

"Благодарение на  Deuter Kid Comfort успяваме да посетим прекрасни места с двете ни деца. Удобна както за този, който я носи, така и за този, който сладко спи в нея:)"

"Имахме нужда от раница,която да ни послужи за еднодневни преходи, тъй като от 40л + става малко излишен допълнителният обем.

Макар да не е специално разработена за преходи и планини, считаме, че тази раница отговори на всичките ни изисквания.

Тя е удобна, очаквано здрава и комфортна за тялото и не на последно място, дава свобода на ръце и рамена.

При правилно боравене с нея (подреждане на екипировка и пристягане към тялото), тя не се измества, просто не помръдва от позицията,която сме избрали.

Разпределението между обем и джобове е изключително адекватно - ценности, ключове, дрехи и бутилка, дори може да се носи книга с твърди корици :).

И за финал, смятам, че цената за такава раница е прекалено ниска.

Както се казва при чифт единици на табла - "Малък зар,но най-много работа върши.""

"Раницата Deuter Kid Comfort измести временно любимата ми Act Lite. Откакто съм майка, преходите са по-леки, но пък всяка стъпка е много по-сладка."

"Казвам се Цвети Венкова и заедно с моя мъж Димитър Георгиев обожаваме да приключенстваме с раниците ни Deuter, те са неизменна част от нашите пътувания, както в България така и в чужбина... За нас комфорта е най-важен, както на преход, така и когато караме колела, имаме 4 раници и за мен те са едни от най- добрите ни покупки като екипировка :)."

"С моята Deuter Airlite 20 SL сме имали много приключения, надявам се и все повече да ни предстоят."

"Ето и от мен една снимка с моята спътница - раницата Deuter Act Trail Pro 40 ???? С мен е както на еднодневни разходки, така и на многодневни преходи. Може и с много и с малко. Харесва ми големия преден цип, които позволява лесен и бърз достъп до всичко в раницата.

Снимката е направена в Централен балкан на път за връх Ботев през хижа Плевен и заслон Ботев. Хванахме последният хубав есенен ден /16.11.2019/. Такива дни и панорами не са за изпускане."

"За едно тринайсет годишно момиче като мен е изключително важно раницата да бъде удобна въпреки теглото си. С моята Deuter Futura 24 Sl без проблеми посетих неколкократно Кончето, връх Вихрен, Джамджиев ръб, Типишкото и Полежанското било, както и Котешки чал. Перфектна е и за катерене..."

"Мальовице, красавице неземна

пленила си ти хиляди сърца!

На път към любимото, магично място, заедно с неизменният ми спътник Deuter Futura."

"С верните "Deuter Race X"  и "Deuter Futura Pro 34 SL". "Deuter Race X" - удобна както за градски, така и за планински условия и събира всичко необходимо.  "Deuter Futura Pro 34 SL" - една моя сбъдната мечта, подарена от любими хора - уникален дизайн и цвят, съчетани с изключителни функционалности (многобройни джобове, ремъци и т.н.) и здравина на раницата. Верен спътник както в планинските преходи, така и в другите ми туристически обиколки.."

"Кременик е  никакво такова едно село, но язовира е друга бира! (Язовир Дяково, между селата Дяково и Кременик, обл. Кюстендил).

Обичам моите Deuter-и и тази най-вече, защото винаги е/са/ с мен. Защото заедно сме били на толкова места и сме направили толкова неща, колкото с никое човешко същество. И никога не съжалих за избора си. Без значение дали съм на път, в планината, в града, на село или на друга планета, за час, ден или седмица - тази раница е там!"

"Незаменима е моята Deuter Futura Vario 45+10 SL при многодневни и зимни преходи. Удобна, здрава, надеждна. „Дойтер си е Дойтер!"

"Беше късен майски слънчев ден. Решихме да се качим до хижа Синаница и да се върнем в рамките на един ден. Приключението започна още в самото начало след, като установихме, че пълноводната река, от която започва пътеката към хижата, беше разрушила всички мостчета по пътя си. Пътека на практика нямаше! След обиколки и проучвания на склона, намерихме място, където реката се разлива, и с помоща на няколко големи камъни, които отърколихме, направихме импровизиран мост, който ни помогна да пресечем. Нагоре пътя беше усмихнат и слънчев. Пролетта настъпваше с цветовете, птиците, мушичките навсякъде. Всичко се събуждаше! Точно преди портата за хижата (душевадника) снегът още не се беше стопил. Разбира се скиорите в нас, не се удържаха да направят няколко импровизирани спускания :))) Хижата беше достигната! Пред нас се откри неспираща дъха гледка. Езерото беше все още полузамръзнало и изключително пълноводно. А снегът украсяваше Синанишкия и Момин връх. Слънцето, благодарение на снега беше ослепително. Откри ни се възможността на обядваме пред гледка за милиони. След, като унищохиме двете консерви русенско, поехме наобратно, с леките вече раници на гръб. По пътя избрахме най-интересната шишарка, за да продължим традицията от всеки поход- по една."

"Неговата раница (Deuter Race 10) е незаменим придружител във всеки поход или вело приключение от 8 години. Нейната раница (Deuter Race X 12) бе добавена в семейството като обновен вариант на неговата. Сега двете раници покоряват върхове.  

Мальовица, мястото което винаги ни зарежда с позитивна енергия и мечти, където раниците с малък обем влизат в стихията си, събирайки най-важното за бързо и лесно изкачване до мечтания връх."

"Нашите ранички Deuter са верен спътник в приключенията ни - на планина, с колело, на екскурзия! Освен важните неща, в тях винаги се намира място и за някое съкровище - шишарка, листенце, вълшебно камъче :)."

"Когато искаш да натовариш целия си багаж наведнъж, за да не минаваш два пъти пътя от Бутамята до Липите, на помощ идва любимата раница Deuter. Тя за мен не е просто раница, а съучастник в спомени - палатки на морета и планини, преходи, меден месец в Италия и много, много други любими моменти. Най-удобният съучастник! А цветът.. Оо най-любимия!"

"Въпреки променливото време и задаващата се буря не се отказахме от планувания преход. Набързо събрах необходимия багаж в любимата ми малка раница DEUTER CLIMBER 22 и потеглихме от хижа Безбог към връх Полежан с идеята да изпреварим лошото време. Малкото ѝ тегло и удобният ѝ гръб ми позволяват да се движа много по-бързо. Да, не се чудете, това е детска раница, но за слаби и ниски дами като мен е отлична.  Раницата макар и само 22 литра  събира всичко необходимо за преход до три дни. Пригодена за катерене, върху нея  може да се окачи необходимия инвентар от въжета, карабинери, пикели, щеки  и др.  неща.

Както виждате от снимката, целта ни беше постигната и Дамата с кока беше пред нас, а в далечината вятърът отнасяше тъмните облаци на бурята, която все пак ни заобиколи.

Това е  от мен засега, следващият път ще ви разкажа за другата ми раница Deuter ACT Lite 35+10 SL, която предпочитам за преходи  между четири и седем дни."

"Аз и двама от най-верните ми спътници - моята раница Deuter Trans Alpine 28 SL и моят тогава 4 годишен син се наслаждаваме на природната красота и вървим смело напред към целта си. Обичам моята раница, защото ми пасва перфектно, точният размер е за кратки разходки в планината или каране на колело и ми осигурява комфорт по време на пътешествията и приключенията ми."

"Докосването с раница Deuter, е като докосване с планината - оставя следа! :)

Един път носена става неразделна част при всяко outdoor приключение. Колкото повече я носиш, толкова по-леко се чувстваш. Симбиоза на лекота, издръжливост, комфорт и функционалност. Неслучайно вече са две - а и не смятам да ги сменям.  GUIDE LIte 32 и GUIDE 45+ (инвентарниците са супер)."

"На снимката е моята all-rounder раница Deuter Giga на съботна разходка на Витоша и събиране на малко билки за чайче след това. Раницата е чудесна за ежедневна употреба до офиса, за пътувания, кратки разходки в планината; събира всички покупки в магазина, екипа ми за тренировки и всичко, за което се сетя. Освен това е много здрава и удобна. Удоволствие е да я притежаваш."

"Това беше втория ми връх в България и надявам се да не ми е и последния!

Компанията ми беше перфектна, и с комбинацията на my DEUTER беше едно приключение, което няма никога да забравя. 

Обичам моята раница DEUTER, защото е подарък от него."

"От Рим до Кавказ, с Deuter съм аз :) 

Моя раница любима синя  

Futura Pro си ти  вземи, после самолетен билет закупи. 

Раничка 42 за планина, а 34 литрова за нискотарифния :))).

Тази раница и в Рим е била, 

в Мароко на планина четирихилядник е качила.

Преимущества на модела : 

- анатомичен гръб, въпреки че аз имам мъжкия модел :)))), 

- добра аерация

- много добро разпределяне на тежестта, благодарение на множеството пристягащи механизми

- подвижен дъждобран

Е за т'ва имам две :)."

"Обичам моятa раница Deuter Futura Pro 40, защото е универсална - както за еднодневни преходи, така и за десетдневни от хижа до хижа. Много удобен кръстен колан Vari Flex, добра вентилация на гърба, здрава и функционална. Имала съм възможност да пробвам няколко раници на конкурентни марки в същия клас и за мен това е най-добрият избор. Ползвам я винаги с удоволствие."

"Използвам раница Deuter Futura Vario 50+10 вече осем години. Изключително здрава и удобна раница за многодневни преходи в планината."

"Моята раница Deuter е неизменен и незаменим спътник във всички мои пътешествия, устояла теста на трънаци, клекове и дупки, през които съм минавала с нея.

Вярвам,че и в бъдеще ще споделим заедно много незабравими приключения, паметни моменти и весели снимки :)."

"За мен най-функционалната и удобна раница, която съм ползвал."

"От дълги години използвам екипировка на Deuter и съм изключително доволен от всички продукти на тази фирма, които са се доказали през годините като много качествени и издръжливи."