Гуруто на дъските - Крис Драгошинов

Крис Драгошинов е един от най-добрите треньори по сноуборд и скейтборд. Няма да излъжем ако кажем, че няма спорт на дъска, който да не му се отдава. Крис е треньор на малки и големи. Определя себе си като един щасткив човек с прекрасно семейство, жена му Антония също е треньор по зимни спортове, а децата му карат борд и скейт.

Read more
1107 views

Петър Иванов за планинското бягане и любовта към планината

Петър Иванов е един от спортистите, чиито качества правят впечатление още от най-ранните му години. Той е двукратен европейски шампион по боулдър катерене за юноши (2015 и 2017 г.),  европейски вицешампион за 2018 г., както и трикратен носител на Европейската купа по боулдър за младежи (2015, 2016 и 2018 г.). 

Read more
1648 views

Станислав Атанасов за DIABOLO, SATORI, SINERGY и NINJA на BOREAL

Помолихме Станислав Атанасов да тества няколко модела еспадрили на BOREAL и да ни сподели мнението си. В следващите редове ще откриете неговата обратна връзка за моделите DIABOLO, SATORI, SYNERGY и NINJA.

Read more
1524 views

Wild Talks - За хората, спорта и приключенията

Wild Talks е видео поредицата на Wild berries и "Стената", посветена на неразказаните истории на хората от света на спорта и приключенията. Що е то да си хижар, как тялото ни се справя над 5000 м. нмв., какви са предизвикателствата пред планинските водачи и много други теми обсъждаме заедно с опитните ни гости.

Read more
897 views

Милен Тончев за трейл бягането и още нещо

Планинското бягане е много повече планинско, отколкото бягане - поне при мен е така. Не си представяй, че дългите бягания са бягане - все пак говорим за средна скорост от порядъка на 4-5-6 км/ч. Хубавото е, че можеш да редуваш бавно ходене, бързо ходене, леко подтичване и зверско спускане (всичко това доколкото ти позволяват силите и подготовката), докато се наслаждаваш на редуването на терен, пейзажи и гледки и вдишвайки свеж горски въздух наситен с аромати. Още по-хубавото е, че можеш да ядеш всичко и (почти) неограничено, докато се подготвяш за дълго бягане или просто поддържаш форма. Най-хубавото е срещата с приятели. А истински пленителното е букетът от емоции породен малко или много от всичко изброено, незабравими емоции, които те разтърсват не само докато си по трасето, а и дълго след това. 

Read more
1725 views

КАК СЕ СТАВА ВОДАЧ #3: "Нищо не остава същото"

В третия епизод на филма, "Нищо не остава същото", навлизаме в детайли в предизвикателствата, които са предизвикани от климатичните промени и заплахата, пред която е изправена професията на планинския водач.

Read more
1046 views

КАК СЕ СТАВА ВОДАЧ: Надежда Карастоянова

Аз работя главно с чуждестранни туристи, които водя по българските планини. Това много ми харесва не само, защото съм в планината, но и защото срещам нови и интересни хора от цял свят и научавам нови неща. Харесва ми да се грижа за туристите и да ги карам да се чувстват добре. Част от работата ми също е да представя страната ни в добра светлина и да ги запозная с нашата природа и култура. По този начин те няма да имат просто разходка в планината, а ще придобият едно цялостно изживяване и ще усетят духа на страната ни.

Read more
1495 views

КАК СЕ СТАВА ВОДАЧ: Виктор Варошкин

Алпийският водач е противоречива фигура. С контури на алпинист, но с вътрешна плътност на родител. За мнозина той осребрява планината. Извлича материална стойност от свещенодействието на другите. Продава това, което принадлежи на всички. За други алпийският водач е гуру. Той никога не пада и е гаранция за сигурност. Манипулира прогнозата със заклинания.

Read more
3899 views

КАК СЕ СТАВА ВОДАЧ: Алеко Държиков

Планинта ми дава много добри приятели. Дава ми много интересни преживявания. Определено на мен лично ми е помогнала да си преодолявам мои страхове и да се уча как да се справям.

Read more
1880 views

КАК СЕ СТАВА ВОДАЧ #2: Да се научиш да водиш

Вторият епизод от сериите на Deuter "Как се става водач" - "Да се научиш да водиш", разглежда въпроса колко е важна преценката на риска за планинския водач. В този кратък филм проследяваме следващите етапи от подготовката на двамата кандидат планински водачи, а ветерани в професията разказват за предизвикателствата, пред които са изправени планинските водачи и какво е нужно, за да си добър планински водач.

Read more
680 views
Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.