Вторият епизод от сериите на Deuter "Как се става водач" - "Да се научиш да водиш", разглежда въпроса колко е важна преценката на риска за планинския водач. В този кратък филм проследяваме следващите етапи от подготовката на двамата кандидат планински водачи, а ветерани в професията разказват за предизвикателствата, пред които са изправени планинските водачи и какво е нужно, за да си добър планински водач.

Бианка и Фин, двамата главни герои, разбират, че макар да си планински водач да означава да водиш клиентите си по безопасен и приятен начин в планината, това е голяма отговороност. Те трябва да преценяват потенциалните опасности, да осъзнават ограниченията на клиентите си, да внимават за промени в поведелнието им, които може да са сигнал за настъпваща паника, и постоянно да се стремят да намалят риска.

Добре познати и много опитни планински водачи като Мичи Уортъл, Гудрун Вайкерт и Ханспетер Айсендъл ни разкриват защо е толкова важно планинските водачи да се държат отговорно, да мислят няколко стъпки напред и най-важното, да останат спокойни.

Професионалното обучение изправя Бианка и Фин пред множество предизвикателства като катерене по стръмни скали, правене на снежни профили по време на ски тур и катерене на върхове в ранните сутрешни часове. В този втори епизод, "Да се научиш да водиш", двамата кандидат водачи обясняват какво ги е привлякло в професията на планинския водач.

 

Освен задълбочена информация за това какво включва обучението за планински водач, филмът представя и изключително вдъхновяващи кадри, които спират дъха.

 

Можете да научите повече за филмовия проект и да гледате епизодите на becoming-guide.de или в YouTube канала на магазини Стената.

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.