Третият епизод от поредицата на Deuter "Как се става водач" - "Нищо не остава същото", разглежда климатичните промени и все по-често случващите се природни бедствия в планините, и как всичко това се отразява на планинските водачи, принуждавайки ги да се изправят пред нови предизвикателства.

Глетчерите се топят и наблюдаваме все повече каменопади, лавини и наводнения - увеличаването на тези природни бедствия има значителен ефект върху общността на планинските водачи. Освен другите странични ефекти, по-топлите условия означават, че има по-голяма вероятност ледените клинове да излезнат, а котките да имат по-малко сцепление. За да осигурят по-безопасно и приятно време в планината на клиентите си, планинските водачи трябва да вземат предвид тези климатични промени, когато планират маршрутите.

 

Да бъдеш планински водач е достатъчно предизвикателство само по себе си. Трябва да се усвои високо ниво на практикуване на широк спектър от дисциплини, от ледено катерене и ски туринг, до скално катерене, спортно катерене и алпинизъм. Бианка и Фин, двамата главни герои във филма "Как се става водач", се изправят пред тези предизвикателства и преминават през различни степени на обучението, за да са сигурни, че ще получат мечтаната работа като планински водач. Но не е ли застрашена самата професия?

 

В третия епизод на филма, "Нищо не остава същото", навлизаме в детайли в предизвикателствата, които са предизвикани от климатичните промени и заплахата, пред която е изправена професията на планинския водач.

За повече информация относно епизодите, както и за филма BECOMING A GUIDE, посетете уебсайта: https://www.becoming-guide.de и https://stenata.com/blog или следете YouTube канала на Магазини Стената.

Powered by DEUTER

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.