Deuter пуска филм, проследящащ пътя, който трябва да бъде изминат, за да станеш планински водач.   

Новият филм на Deuter „КАК СЕ СТАВА ВОДАЧ“ проследява изпитанията и премеждията на двама млади планински ентусиасти, които искат да започнат кариера като планински водач. Като производител на най-добрите раници за целта, Deuter е най-подходящият кандидат за поддържащата роля. Филмът представя физическите и емоционални изисквания, пред които се изправят двамата кандидати, докато напредват по пътя към квалифицирането им като пълноправни планински водачи.

По същество, планинският водач води клиенти в планинска среда по безопасен и приятен начин. В действителност, това означава постоянно да е нащрек за потенциална опасност, да разбира физическите ограничения на хората, да оценява рисковете, внимателно да преценява възможностите. И точно това искат да научат Бианка и Фин, двамата германци, главни герои във филма. Кандидат планинските водачи предприемат продължителна програма за обучение, но квалификацията за планински водач не е лесна работа.

Това е една човешка история. И тя проследява част от историята на планинското водачество, разказана от италианския планински водач и алпинист Ханспетер Айсендъл и шотландския водач, базиран в Шамони, Нийл Броди. Филмът обръща поглед и към очарователните планини, както и към съкровищата, които се крият в тях, през погледа на световния шампион по сноуборд и планински водач от четвърто поколение Джонатан Шарле от Шамони, Франция. Поглеждайки към бъдещето, филмът задава въпроси за това какви последици ще имат климатичните промени върху всички обитатели на планината, особено тези, които работят в нея, когато нищо не остава същото.

Филмът, който е направен в сътрудничество с VDBS (Германската асоциация на планинските водачи), ще бъде премиерно представен на филмови фестивали през лятото на 2020 г. и ще бъде допълнен от четири уеб епизода. Първият уеб епизод, „Това не е мъжки свят“, разказва за жените планински водачи и представя интервюта с първата в историята жена водач Гудрун Вайкерт и с Лиси Щаурер, единствената жена инструктор на планински водачи в Австрия.

 

Стипендия за планински водачи Deuter

За да отбележи старта на този вдъхновяващ нов филм, Deuter създаде програма, в рамките на която трима планински ентусиасти ще получат стипендия (такса за курс на стойност 1000 евро всеки) за приемния изпит за планински водач. Кандидатите трябва да отговарят на критериите за записване в курса, определени от VDBS. Прочетете за схемата за стипендии на Deuter на https://www.becoming-guide.de.

Серия Deuter Guide

Най-новото превъплъщение на Deuter от популярната серия Guide също присъства във филма. Тази алпийска раница е минималистична, с тесен профил и специално създадена за изпитанията на употребата в планината. Когато теглото е важен фактор, Guide Lite винаги е на първо място.

За повече информация за двата модела раници Guide и Guide Lite, вижте ТУК

Уеб епизодите можете да намерите в YouTube канала на магазини Стената.

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.