Wild Talks - диви разговори за хората, спорта и приключенията

Много се радваме да съобщим, че съвместният проект между Wild berries и "Стената" - Wild Talks е вече факт.

Видео поредицата е посветена на неразказаните истории на хората от света на спорта и приключенията. Що е то да си хижар, как тялото ни се справя над 5000 м. нмв., какви са предизвикателствата пред планинските водачи и много други теми обсъждаме заедно с опитните ни гости.

В първите 6 епизода от поредицата, зрителите ще имат възможността да чуят историите на 6 интересни личности, пряко свързани с планината, ските, алпинизма, катеренето и други активности. Сурови и искрени, техните истории ще ни преведат от любимата Мальовица чак до Япония, Австрия и Патагония. Ще чуем що е то да си хижар, как се обучават планинските кучета спасители в България, какво е да караш прословутата японска пудра и много други интересни разкази. 

Водещи на Wild Talks са момичетата от Wild Berries, а измежду имената на гостите се открояват тези на Краси Стоянов - дългогодишен ски алпинист, познат още и като един основателите на фрийрайда в България, Виктор Варошкин - планински водач и алпинист, Екатерина Ковачева - планински спасител, бивш хижар и настоящ обучител на спасителни кучета, както и други харизматични личности, които засега ще запазим в тайна. 

Екатерина Ковачева за планините, ПСС и кучетата

 Първият ни гост - Екатерина Ковечева ни разказа за влюбването си в планината, за това как избира да излезе от цивилизацията, за да се отдаде на страстта си да работи с кучета-спасители и за мисията да предава любовта към природата и животните на най-малките. Чаровната Катя е доброволец към ПСС, бивш хижар на Хижа Мальовица и настоящ обучител на кучета. 

Вижте целия разговор с Екатерина тук: 

Краси Стоянов за фрийрайда, ските и алпинизма

 Краси Стоянов - дългогодишен инструктор по планинско спасяване и един от основателите на фрийрайда в България.

Краси е едно от добре познатите лица по българските планини и един от онези хора, които могат да ви смаят с енергията си и жаждата си за планина. Качил се на ски за пръв път на 6 години, Краси вече над 60 години e отдаден на тази страст. През годините е спускал 6 и 7-хилядниците Ленин в Памир (7134 м) и Маккинли в Аляска (6533 м).

Вижте целия разговор с Краси тук: 

Виктор Варошкин за катеренето, планините и височините

Виктор Варошкин е катерач, алпинист, планински водач и специалист при спасителни мисии с хеликоптер.

Макар и млад, той има множество интересни маршрути, истории и постижения зад гърба си. Измежду тях се откроява изкачването му на Серо Торе заедно с Мартин Маровски. С него българите нареждат имената си в списъка от 100-тина души, успели някога да изкачат върха, известен с трудността си.

Заповядайте на един разговор с Виктор, където ще си говорим за планината и човешкото его, за катеренето и алпинизма, за душата на българските планини и сладките неща от живота.

Вижте целия разговор с Виктор тук: 

Теодора Илиева за сноуборда и състезанията

Скромна и усмихната, тя е едва на 17 години, а вече се е изправяла пред редица големи световни състезания. Тя е първата българка, която взима участие на Младежки Олимпийски игри в дисциплината сноуборд крос. Освен това е запалена сърфистка, кара скейт и лонгборд.

Вижте целия разговор с Теди тук: 

Мартин Маровски за катеренето и алпинизма

Мартин Маровски е сред най-открояващите се български алпинисти и катерачи в последните години. През 2019г. е награден от Българската федерация по катерене и алпинизъм за приноса му към развитието на алпинизма в България с почетен плакет "За високи спортни постижения в областта на алпинизма". Мартин е дипломиран треньор и инструктор по алпинизъм от

Национална Спортна Академия (НСА) "Васил Левски". Бил е треньор и преподавател по алпинизъм и ски в Националното училище за планински водачи в с. Черни Осъм, той е и автор е на голяма част от най-трудните зимни и летни линии на територията на България и Македония. Има над 30 изкачвания на вр. Монблан 4810м. от всички страни, включително и от юг през най-трудните алпийски маршрути.

Мартин е и съосновател на известната "Школа по алпинизъм и катерене", с която организира курсове по различни видове катерене, ски туринг, планинарство (зимен профил) и изкачвания на различни по трудност върхове у нас и по света. Той е професионален планински и алпийски водач.

Вижте целия разговор с Марто тук: 

Wild Talks: Симона Камберова за фрийрайд ските

Симона е израстнала в онези романтични години, когато хижите в България са били център на алпийската и ски културата у нас. Детство сред природата, което е белязало и бъдещото й развитие, като фрийрайд скиор.
След дисциплината на състезателния спорт в Националния отбор по карате, Симона се връща обратно в планината, осъзнала силната й връзка с нея. Старанието и отдадеността й към ските я отвеждат в Freeride Team BG. Един от малкото състезатели, които успяват да заслужат Wild Card за състезание 4* (най-висок ранг) след едно от първите си участия във Freeride World Qualifiers.
Епизодът със Симона Камберова е заснет в средата на януари, малко преди трагичния инцидент с нейния съотборник и най-вече добър приятел Бобо Гарибов, и 4 години след загубата на Коко Рупчин, за която тя разказва много лично пред нас.
“Никой не е казал, че ще е лесно. Животът е микс от чувства и случки, някои положителни, други отрицателни, но всички те идват при нас с истинска причина, която рядко осъзнаваме на момента. Случките - те са, за да ни помогнат да развием себе си, чувствата - за да разберем кои сме и какво искаме. За да живея истински трябва да се изправям пред тях и да ги преодолявам всеки ден. Да, даже и положителните - да си щастлив, също не е лесно. Просто ставаш по-силен!”

Вижте целия разговор със Симона тук: 

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.