Философията на TRANGOWORLD се изразява в два основни ангажимента на отдаденост:

Ангажимент към настоящето

Това е отговорността към настоящия момент и света, в който живеем, към поколенията днес, околната среда и хората, чрез:

     Принадлежност към European Outdoor Group и нейната задача - наред с други - да координира и насърчава отговорната трудова практика в аутдор индустрията.

     Подчертаване на стойността на корпоративната социална отговорност в TRANGOWORLD и работата с доставчици, които притежават сертификати:

     BSCI, чиято цел е да предостави на компаниите най-добрата система за подобряване на условията на труд в глобалната верига на доставки;

     WRAP, чиято цел като независим орган е да помогне на фабриките за облекло и обувки по целия свят, като гарантира, че те работят в съответствие с местните закони и международно приетите стандарти за етични практики в работата;

     FWF, чиято цел като независима организация е да работи с компании и фабрики за подобряване на условията на труд на работниците в шивачните фабрики.

     Асоциирани доставчици, сертифицирани от International Down and Feather Bureau, чиято цел е да гарантира на потребителите, че пухът и перата, използвани в продуктите, са чисти, хигиенични и че са получени като странични продукти на хранителната промишленост.

     Carlos Pauner Foundation, чиято основна цел е да разпространява културата и ценностите на личното усилие и развитие чрез практикуването на спорт, основно алпинизъм, сред младежи, общности и територии в неравностойно положение;

     Team resetcardio, чиято цел е да се бори срещу внезапната смърт чрез повишаването на осведомеността, тренировките и превенцията на това заболяване, със специално внимание към планинските бегачи.

 

 

Ecological

 

Това е линия от продукти, в които Trangoworld проявява своята загриженост за опазването на околната среда. Тези продукти са разработени от естествени материали (органичен памук, кокосови влакна и др.) и рециклирани материали (полиестер, каучук и др.). В допълнение, и за да подсилим нашата отдаденост, в Trangoworld насърчаваме инициативи и проекти, свързани с грижата и опазването на околната среда.

Ангажимент към бъдещето

 

Това е отговорността към нашите деца, наследниците ни и света, който им оставяме, като зачитаме максимално устойчивостта на нашите индустриални дейности и опазването на околната среда чрез:

 

     Доставчици, сертифицирани от Bluesign®, които гарантират, че цялата производствена верига съдържа и преминава само през процеси, които не са вредни за хората и околната среда.

     Използване на водоотблъскващи покрития (DWR) C6, които са много по-екологични, следвайки препоръките на REACH (Регистрация, оценка, разрешаване и ограничаване на химикали).

     Използване на рециклирани тъкани като Classic Micro Recycled of Polartec® и тези, които имат за основа рециклирана полиестерна прежда Repreve 100.

     Използване на обработка с Polygiene®, намаляваща растежа на бактерии, които провокират развитието на миризми в тъканите, за да се намали прането на дрехите.

     Отговорни кампании като „За чиста околна среда“, „Подновяване и рециклиране“.

     Използване на рециклирана хартия и мастила на водна основа за печат и производство на торбичките, предоставяни на нашите клиенти, както и за изработка на каталози и работни книги. При направата на последните се използва 100% безхлорна екологична хартия със сертификати FSC и PEFC, които гарантират, че целулозната паста е получена от дървета от контролирани и устойчиво управлявани гори, а за печата са използвани мастила, базирани на растително масло.

     Фондация за опазване на брадатия лешояд, която популяризира и развива проекти за опазване, управление, изследвания, развитие на селските райони и осведоменост.

 

Bluesign

 

Материалите (тъканите и аксесоарите) на нашите продукти с етикета Bluesign отговарят на най-строгите екологични стандарти. Поели сме мисията да гарантираме, че всяка година все повече продукти отговарят на това изискване и по този начин да елиминираме от нашите дрехи веществата, вредни не само за здравето, но и за околната среда.

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.