Всичко започна с проблема за безопасната вода. Което никога не би трябвало да бъде проблем. Екипът на LifeStraw е отдаден на това да предефинира въпроса с осигуряването на безопасна питейна вода чрез технологични иновации, качество и дизайн на продуктите. По този начин работата ни стимулира устойчивия достъп до безопасна питейна вода, като ангажира правителствата, дарителите и отделните потребители да разберат проблема и да се превърнат в активна част от решението му.

1994

Еволюцията на LifeStraw е забележително пътуване. То започна през 1994 г., когато Carter Center се обръща към компанията-майка на LifeStraw, Vestergaard, за да разработи филтър, който да премахне ларвите от гвинейски червеи от замърсената вода. Vestergaard проектира платнен филтър, който по-късно - през 1999 г. - се доразработва в по-ефективната форма на лула. Днес над 37 милиона филтъра LifeStraw Guinea Worm са допринесли за почти пълното унищожаване на болестта.

1999

Вдъхновени от ефекта на филтъра LifeStraw Guinea Worm, Vestergaard влага усилия за разработването на продукт, който може да филтрира практически всички микробиологични замърсители, които правят водата опасна за пиене. Резултатът е технологията LifeStraw, представена през 2005 г. като индивидуален филтър тип сламка. Тя е предназначена за хората от развиващите се страни, които нямат достъп до водопровод от общински източници или друг достъп до безопасна вода, както и при аварийни условия вследствие на природни бедствия, от които водата е била замърсена.

2008

Vestergaard осъзнава, че макар технологията LifeStraw е ефективна в много отношения, иновациите по отношение на дизайна на продукта са важни, за да посрещнат нуждите на различни групи хора. През 2008 г. технологията LifeStraw е адаптирана за домашна употреба, и бива разработен WaterStraw Family за пречистването на по-големи количества вода.

2013-2015

Портфолиото на LifeStraw продължава да еволюира, за да включи филтъра LifeStraw Community, предназначен за пречистването на голям обем обем за нуждите на институции като училища и клиники (2013 г.), LifeStraw Go - бутилка за вода (2014 г.) и LifeStraw Mission, сгъваема чанта с голям обем, идеална за къмпинг, групови преходи и експедиции (2015 г.).

Днес LifeStraw се използва в продукти и проекти, свързани с чиста вода, в повече от 64 страни по света... но това е само началото. Вдъхновени от положителното въздействие на LifeStraw върху здравето, Vestergaard ще продължи за разработва иновативни проекти и да въвежда нови продукти LifeStraw, за да отговори на различни нужди и да инициира новаторски програми, за да ги доведе до хората, които имат най-голяма нужда от тях.

Следвайте литрите

Vestergaard работи, за да подобри здравето и качеството на живот на хората по целия свят. Програмата LifeStraw Follow the Liters, стартирана през 2014 г., допринася за постигането на тази цел. В рамките на тази програма част от приходите от продажби на всеки продукт LifeStraw навсякъде по света отива за закупуване на пречиствателни филтри LifeStraw Community, които се разпространяват в училищата в развиващите се общности. В резултат на това, всяка покупка осигурява на едно дете от развиваща се общност безопасна вода за цяла учебна година.

Вижте статията "Често задавани въпроси свързани с ползването на филтрите LifeStraw"

Линк към официалния сайт

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.