ORTOVOX се смята за първокласен производител на екипировка както за летни, така и за зимни дейности и активности. Страстта по недокоснатия сняг по време на ски туровете обединява служителите на ORTOVOX точно толкова, колкото и споделените преживявания по скалите по време на алпийски турове или планински маршрути. Приятелството е една от най-големите ценности за компанията - в екипа, с клиентите, с бизнес партньорите и доставчиците.

Още от създаването на ORTOVOX през 1980 година, баварската компания винаги е имала мисията да осигури най-висококачествената защита за алпийски начинания. През 1988 г., ORTOVOX добави планинарски облекла, направени от овча вълна, към продуктовата си гама. Оттогава, основната цел, амбиция и усилия е в комбинирането на този естествен материал с други иновативни влакна и материали във всеки слой на системата за обличане по най-добрия начин, в което ORTOVOX са изключително компетентни.

ORTOVOX се старае да произвежда високофункционални продукти, предоставящи най-добрата възможна защита и максимален комфорт. Целевата му група е активна във всички традиционни планински спортове, включително ски туринг, фрийрайд, алпийско катерене, планинарски и алпийски преходи - дори по най-екстремните терени.

 

КРАЙЪГЪЛНИ КАМЪНИ

ВИНАГИ ВЪЛНА

От 1988 г. насам, философията на компанията е “винаги вълна”. Оттогава, ORTOVOX използва овча вълна във всички облекла, които произвежда за планинарите. Първите туринг якета (пухенки) и пуловери, шапки, гети, ръкавици и чорапи за планина/за трекинг/за спорт са направени от 100% нова филцова вълна, която изобилства от естествени качества, в сравнение със синтетичните продукти. Благодарение на високата абсорбация на влага, функционалните вълнени облекла са особено подходящи за планински спортове, защото топлят дори когато са мокри, и така осигуряват по-голяма безопасност в гранични ситуации.

Първите пуловери, шапки и ленти за глава, направени от мека вълна, бяха добавени към продуктовата гама за пръв път през 1993 г. Меката вълна е лека като перце, удобна по време на носене и лесна за поддръжка, благодарение на специален завършек.

ВЪЛНА МЕРИНО

Първите функционални долни дрехи от вълна мерино бяха представени през 1995 г. - тениски, панталони и блузи с поло яка за алпийски ски, ски туринг и планински преходи, които направиха честата смяна на дрехи ненужна. Това отбелязва началото на една успешна баварска история - от този момент нататък, вълната, която не дразни и "боцка", е основният материал в планинарската колекция на ORTOVOX.

Вълна мерино

SWISSWOOL®

През 2011 г., ORTOVOX разработи линията SWISSWOOL® в сътрудничество с Baur Vliesstoffe. Като първата серия продукти с изолация от вълна, линията предлага функционална алтернатива на пуха или полиестерните покрития. Топлата швейцарска вълна е зашита в изолиращи камери вътре в продуктите. Съчетанието от найлон и вълна прави този продукт, произведен изцяло в Европа, високофункционален трети слой. Когато се използва чепкана швейцарска девствена вълна, особено внимание се обръща на устойчивото производство и местния произход. 

ТРАДИЦИИ ВЪВ ВЪЛНАТА

В ORTOVOX гласуват доверие на вълната от 1988 година насам. Това е повече от четвърт век опит в работата с най-функционалното от всички естествени влакна. Като започват от първия слой в облеклата и стигат чак до третия, влагат холистичен подход и не произвеждат нито едно облекло без употребата на овча вълна. Уменията на ORTOVOX са базирани върху умната комбинация от естествен материал и други иновативни материи. Резултатът е комфортна система за обличане, която осигурява уникална функционалност и удобство по време на планинските ви приключения.

Работят със швейцарска вълна в топлоизолиращите им продукти от 2011 година. Това, което прави вълнените нишки от Швейцария специални, са изключителни термо качества и отличен контрол върху климата, както и местен произход.

ОТ ШВЕЙЦАРСКИТЕ АЛПИ

Swisswool идва от суровия планински пейзаж на Швейцарските Алпи. Това осигурява почти неограничена естествена среда и хранителни източници за над 400 000 швейцарски планински овце. От Грисонс до Вале, животните прекарват летните месеци на алпийските пасища и се стрижат само през пролетта и есента, по традиционния начин - на ръка. През студените зимни месеци са прибрани в просторни обори, и се хранят със сено.

СТАНЦИИ ЗА СЪБИРАНЕ НА ВЪЛНА

За ORTOVOX Swisswool не е просто доставчик - това е инициатива, чиято цел е да подкрепя местното планинско производство и да подсигури оцеляването му. В множество швейцарски долини са обособени над 2 събирателни станции, където овчарите могат да донесат произведената от животните им вълна два пъти годишно. По този начин, почти 1000 метрични тона вълна се събират директно от производителите всяка година.

Станция за събиране на мерино вълна

СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

До неотдавна малките бизнеси в Швейцария не печелеха много от овчата вълна. Тъй като швейцарската вълна от второ стрижене не може да бъде тъкана директно, тя нямаше добра цена на световния пазар. Когато федералните субсидии за отглеждане на овце бяха намалени или напълно прекратени, много швейцарски овчари почти загубиха бизнеса си. Най-добрата употреба за швейцарската вълна обаче е като висококачествен и естествен изолационен материал. Това доведе до инициативата зад Swisswool - стимулирането на местната икономика със събиране на вълната на място и честна цена спрямо фермерите, преди материалът да бъде преработен в разнообразие от продукти. Крайният резултат са съвременни продукти с местен произход.

СЪЗДАДЕНИ В ЕВРОПА

Тъй като разстоянията до събирателните станции за швейцарска вълна са много къси, разстоянието, което трябва да измине продуктът ви, преди да го получите, също е кратко. Затова част от концепция на ORTOVOX е да държат производството изцяло в Европа, като се търсят възможно най-късите маршрути за транспорт. След събирането, топките вълна се пренасят в Белгия. Това е единственото място, където има уникални машини, които могат да премахнат естествените петна върху вълната, използвайки само сапун и газирана вода. След това, вълната се обработва нежно срещу слепване. В немския град Динкелсбюл вълната се смесва с 12% Ingeo - би-компонентни нишки, базирани на царевица. След това вълната се отваря, кардира, посича напречно и заздравява термично. Завършените платове, които се произвеждат в различни дебелини за разнообразни употреби, след това се използват в различни точки на Европа за производството на високофункционални топлоизолиращи продукти ORTOVOX.

ПРОЗРАЧНОСТ

Когато се наслаждаваме на чаша вино, знаем откъде идва то. Също така знаем къде е била отгледана салатата ни. Интересува ни и как са живели овцете, които произвеждат вълната, която толкова много обичаме. Прозрачност означава да погледнем по-отблизо. От ORTOVOX доставят фините нишки мерино от шест ферми, на които имат пълно доверие. Овцете се отглеждат толкова добре, че да могат да обработват и носят вълната с чиста съвест. Служителите на ORTOVOX винаги посещават на място производителите на вълна, запознават се с фермерите и техните семейства, така че да опознаят отблизо начина, по който се добива вълната. Като основа за съвместната им работа с шестте ферми, от ORTOVOX са изработили специална “Политика за вълната”, която се фокусира главно върху доброто благосъстояние на овцете.

Прозрачността е и в основата на устойчивата им програма. Старанието им е да се поддържа отворена политика спрямо това къде са произведени продуктите им и какви са условията на работа.

Допълнителна основа за надеждната система за надзор е постигната чрез регистрирането на всички фабрики, извършването на оценяване на фабриките и оценка на съществуващите одиторски доклади.

Пазарувайте ORTOVOX от ТУК

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.