МАТЕРИАЛ

Откакто компанията ORTOVOX беше основана през 1980 година, всички нейни служители са отдадени на въпроса с протекцията. Всичките им действия, произвежданите продукти, комуникацията и цялото обещание на марката се основават на водещия принцип ORTOVOX ЗАЩИТАВА. Необходимостта от протекция е сравнително очевидна през зимата. Но от какво точно може да осигури защита ORTOVOX през лятото? След интензивни дни на катерене в тазманийската пустош, бивакувайки тук и там по северната стена на алпийски връх, най-сетне можем да отговорим на този въпрос: материали като Merino Shield, който е направен от вълна мерино, подсилена със здравата Cordura®, ни защитиха от остри скали и бодливи храсти. Водоустойчиви и дишащи материали като Merino Hardshell Light ни защитиха от влагата и студа. Всички продукти в колекциите на ORTOVOX предлагат отлична протекция, в съчетание с комфорт, функционалност и характерния за марката дизайн.

ЦВЕТЪТ ОЗНАЧАВА ВИДИМОСТ

От ORTOVOX обичат цветовете. Продуктите са цветни, ярки, разпознаваеми. Но цветът не е просто само характеристика на дизайна. За ORTOVOX той означава и видимост – а това е важно особено когато става въпрос за алпийско издирване и спасителни акции.

UV ЗАЩИТА

Облеклата на ORTOVOX ви предпазват от опасната UV радиация. Всяка една от дрехите ни съдържа вълна - естествен материал, който предлага по-висок фактор на защита от много други материали.

Измерваме UV защитата на облеклата ни с австралийско/новозеландския стандарт 4399:1996. Единицата, с която се измерва, е UPF (Ultraviolet Protection Factor, ултравиолетов защитен фактор). Продукти с UPF фактор от 25 и нагоре осигуряват много добра защита. Материал с UPF фактор от 25 например позволява преминаването само на 4% от UV радиацията. Много различни фактори оказват влияние върху това колко добре един продукт защитава от UV радиацията. Структурата на материята има най-голямо значение: колкото по-дебел е платът, толкова по-добра е защитата. Други фактори са материалът и цветът: така например вълната и по-тъмните цветове защитават по-добре от памука и светлите цветове.

СИСТЕМА ЗА НАСЛОЯВАНЕ

Комбинацията от първи, втори и трети слой осигурява възможно най-комфортния микроклимат, функционалност и изключително ниво на защита от елементите. От компанията наричат това система на комфортно носене. Колкото и модерно да звучи този израз, идеята зад него съществува от векове: преди тя е била известна като “принципът на лука”. Дрехите, произведени от овча вълна, са предлагали оптимален комфорт в студени зимни дни и по време на физическо натоварване. Разбира се, тогава дизайнът е бил различен, но вълнените тъкани са били точно толкова функционални и предпазващи, колкото са и днес.

Днес, процесът на комбинирането на отделни елементи един с друг, е познат като система за наслояване. Основана е на един прост, но гениален принцип:

ПЪРВИ СЛОЙ МЕРИНО

Основният слой от вълна мерино държи топло и сухо, точно както е заложено в природата. Фините нишки мерино транспортират влагата в сърцевината на нишката и я освобождават много бавно. По този начин кожата остава суха и температурата на тялото се регулира по съвсем естествен начин.

ВТОРИ СЛОЙ МЕРИНО

Средният слой от вълна мерино е много функционален: като осигурява максимална свобода на движенията, този слой предлага и необходимата дишаемост, докато в същото време затопля тялото. 

ТРЕТИ СЛОЙ МЕРИНО

Този външен слой дрехи ви предпазва от елементите. Дъжд, сняг и бури остават навън, докато вие се наслаждавате на най-добрия микроклимат отвътре - разбира се, трябва да благодарим и на слоевете отдолу за това.

КОМБИНАЦИЯ

ОПИТЪТ НА ORTOVOX СЕ ОСНОВАВА НА ИНТЕЛИГЕНТНАТА КОМБИНАЦИЯ ОТ ВЪЛНА И ФУНКЦИОНАЛНИ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ НИШКИ

 

Материалите, които смесват високотехнологични нишки с естествените им двойници, съчетават най-доброто от два свята. Използваме и позиционираме вълната толкова изкусно, че продуктите ни винаги стават по-издръжливи, удобни и функционални. В други случаи, комбинацията започва още на ниво прежда. Вземете за пример нашите продукти MERINO ULTRA, в които използваме сърцевина от найлон като основа и увиваме меки нишки мерино около нея.

САМО НАЙ-ДОБРАТА ВЪЛНА

В ORTOVOX ПОЛАГАТ МНОГО УСИЛИЯ, ЗА ДА СА СИГУРНИ, ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ВИСОКОКАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ, НА КОЙТО ЩЕ СЕ НАСЛАЖДАВАТЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ. ЗА ЦЕЛТА, СЕ ГРИЖАТ ДА ОСИГУРЯТ КАЧЕСТВО В МНОГО ОТ ОТДЕЛНИТЕ СТЪПКИ, ОТ ОВЦАТА МЕРИНО ДО ДОСТАВКАТА.

 

ТАЗМАНИЯ - РОДНОТО МЯСТО НА ВЪЛНАТА МЕРИНО

Като за начало, работим съвместно с партньорските ни ферми в Тазмания, за да определим колко фини да са нишките и какво количество ще ни трябва за продуктите ни. Договорите с фермерите обикновено са за няколко години, така че качеството и количеството да са предварително уточнени.

 

Всички продуктови мениджъри редовно се срещнат с партньорите фермери, прекупвачите, перачите и официалния одитор, за да се подсигури, че комуникацията и съвместната работа са възможно най-безпроблемни и ефикасни.

КАЧЕСТВО В РАЗРАБОТКИТЕ

ORTOVOX е известна с разработките си на високофункционални материали - винаги с използването на вълна, разбира се. Нашият мениджър по материалите постоянно се занимава с иновативни материали, в които физическите качества също играят важна роля: коя вълна ще се обработва, колко фина трябва да бъде, колко дълги трябва са нишките, колко здраво трябва да са втъкани. След лабораторните опити, прототипите се раздават на вътрешен екип за полеви опити и подложени на изпитания в планините. Разбира се, в тези тестове участват разработчиците на продукти, но също така се включват планински водачи и атлети на ORTOVOX. Всеки един от тях тества продукта около 80 пъти, преди да даде подробното си мнение и впечатление. Тестовите продукти се и перат множество пъти, след което те трябва отново да са функционални. Само ако тестовете са постоянно позитивни, материалите влизат в същинска разработка.

ПОСТОЯННИ ПОСЕЩЕНИЯ НА МЯСТО

Личните посещения на място винаги са били с най-висок приоритет за контрола върху качеството на ORTOVOX. Това може да е ферма в Танзания или фабрика за пране в Китай или България: едва когато направим директен контакт, можем да бъдем наистина задоволени с условията на производство. Одитите на хартия са важни, но още по-важно е служителите ни да са на мястото, където се произвеждат продуктите ни.

В предачниците тазманийската вълна мерино се превръща в прежда, от която впоследствие ще се произведе материалът. Посещаваме партньорските ни компании редовно и за да обсъдим употребата на различните прежди и възможните разработки.

КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ В ГЕРМАНИЯ

Получаваме мостри от тъкачниците и плетачниците преди започването на производството. Тези мостри се проучват внимателно от мениджъра по материалите на ORTOVOX в Taufkirchen: тегло, равномерност, цвят и качество се тестват в лабораторията. Едва когато мострата е одобрена официално, материалите влизат в производство. Подробна документация относно производството се разменя с производителите. Документите включват детайлни обяснения на това кога и как, кои и колко продукта са произведени. Дори необходимите подобрения се документират, за да могат да се вземат мерки в подходящото време. По време на инспекция, се взимат вътрешни мостри и финални мостри. Едва когато всички те са одобрени от мениджъра по качеството, партидата може да напусне фабриката.

Ако контейнерите със стока идват в Германия от чужбина, се взимат случайни мостри в нашия логистичен склад в Мюнхен - нарича се “вътрешна проверка”. Определено количество стоки се проверяват, като се използват предварително дефинирани критерии. Едва тогава можем да заключим, че доставката отговаря на високите ни стандарти за качество.

КАКВО ПРАВИ МЕНИДЖЪРЪТ ПО КАЧЕСТВОТО?

Качество, качество, качество. В ORTOVOX има един човек, чиято работа е да проверява резултата от отделните произведствени процеси на всички важни нива. Мениджърът по качеството контролира процеса на качествен контрол и е на път през почти 75% от времето си, за да е на място навсякъде, където се създават нови продукти на ORTOVOX, поне за първите няколко пъти.

Мениджърът по качеството участва дори когато ORTOVOX си търси ново място за производство. Технически изисквания, машини, умения на служителите, условия на работа и качествен контрол се проверяват, и новата фабрика се одобрява едва след получаването на вътрешно позволение. В Азия и Източна Европа работим съвместно с допълнителни контрольори по качеството, които са изключително добре запознати със стандартите на ORTOVOX и са в близък контакт с партньорите ни на терен. Тук, също, мениджърът по качеството е първият човек за контакт и връзка. Но той също така е и отговорен за защитаването на стандартите за качество на ORTOVOX - кои игли за шев са необходими, които заздравители за вълна да бъдат използвани, коя дължина на шева е нужна. Отговорите на тези и други въпроси са документирани в Наръчник по качеството и са комуникирани с партньорите ни. 

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.