Историята на една успешна компания

1908

Историята на SIGG започва през 1908 г.

Експертът по металообработване Ferdinand Sigg се завръща в Швейцария след години на пътуване и обучение. Заедно със своя приятел Xaver Kung са убедени, че алуминият е материалът на бъдещето. Това съвсем естествено ги води към основаване на предприятие за производство на посуда и стоки от алуминий. Годината е 1908, а мястото Biel, Швейцария.

1917

Успехът на предприятието през следващите години доказва, че двамата са били прави. 

Една година след като започва производството компанията именувана Kung, Sigg & Cie, наема 30 работника. През 1917 г. компанията се премества в Frauenfeld като малко преди това Xaver Kung я напуска. Новото име вече е SIGG AG Aluminienwarenfabrik.

Компанията запазва името си, след години на възход и разрастване и въпреки, че е придобита от главния си снабдител през 1936 г.

1958

През последвалите години SIGG  бележат непрекъснато развитие с иновативни идеи, добавяйки нови продукти към портфолиото си и излизайки на нови пазари, утвърждавайки се като първокласен производител. През 1958 г. портфолиото от продукти на компанията се състои от 10 000 броя! 

Недостигът на суровина в годините след войната, съчетано с огромното количество излишен материал, който остава след производството на алуминиевата посуда, са обстоятелствата, които налагат търсене и намиране на решение за оползотворяването на този материал. Ражда се бутилката SIGG.

1965

Постепенно дизайнът става водещ аспект от производството на всички SIGG продукти. Асортиментът е редуциран. През последвалите години дизайнерите на SIGG насочват вниманието си към създаване на класически, емблематични продукти като например Traveller Screw Top с неговата винтова капачка, посуда за готвене и добре известните домакински уреди.

1980

Годината, в която на пазара се появяват едноцветните бутилки за вода на SIGG. 

Любопитен факт зад историята на толкова добре познатата, включително и към днешна дата, бутилка за вода Traveller е, че нейният предшественик не е, както бихте очаквавали, бутилка за напитки от 20-те години, а модел бутилка за легло от 1961 година.

1990-1992

В началото на 90-те са разработени и пуснати на пазара нов вид бутилки. Такива например са тези с различна вместимост (0.750 л) и с нов тип иновативна капачка 3SST - три степенна, спортна за по-лесно и удобно отпиване. Освен тези се появяват и многоцветните детски и Traveller бутилки, с което SIGG успяват да задоволят и други вкусовве и желания.

1993

"Оригиналната швейцарска бутилка" е пример за световно известен дизайн и за производство с високо качество и ефективност.

Най-високото отличие за този продукт е представянето му в престижния Музей на Съвременното Изкуство (MoMA) в Ню Йорк през 1993 г.

През същата година SIGG произвеждат и първата си дизайнерска колекция. Вече функционалния продукт се превръща в желан стилен и колекционерски аксесоар.

1999

Инвеститорска група е новият собственик на SIGG Switzerland AG. Компанията се преструктурира и променя фокуса си и продуктовата гама, за да отговори на бъдещите очаквания. 

SIGG е водещ производител в световен мащаб на алуминиеви бутилки за вода. Затова компанията решава да разшири позицията си като се концентрира върху производството и бизнеса с бутилки и термоси.

2004

Компанията се премества в нова сграда през 2004 г. Новата офис и складова сграда на SIGG отразява техния пионерски дух и динамика. Фасадата е алуминиева, а за елементи от вътрешността е ползван минерала боксит - суровината за производството на алуминий.

2008

През 2008 г. SIGG отбелязва 100 годишен юбилей от основаването си. Резултат от един век работа и развитие, е присъствие на пазара в 40 държави и лидерство в производството на алуминиеви бутилки за вода. През същата година компанията разширява производството си и представя новите капачки за детски бутилки - Kids Bottle Top.

2016

През февруари 2016 г. SIGG е придобита от китайския производител на стоманени бутилки HAERS. Новият собственик е стратегически партньор, който ще спомогне до голяма степен в развитието на компанията - от една страна чрез осигуряването на по-добър достъп до китайския пазар, а от друга - чрез ноу-хау в областта на продуктите от стомана, полипропилен и тритан. Самото производство на алуминиеви бутилки продължава да бъде във Фрауенфелд, Швейцария.

2018

Вече 110 години SIGG произвеждат продукти с отлично качество - едновременно функционални и стилни!

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.