За Trangoworld

"Кулите Транго в планинската верига Каракорум са синоним на едно от най-предизвикателните планинарски и катерачни приключения, които можете да си представите. Изправени сте пред вертикални стени, които се издигат нагоре близо два километра на височина почти седем хиляди метра. Ако искате да се подложите на най-трудния тест, всичко трябва да бъде възможно най-добре изпипано - подготовка, техника, материали, физическа форма, логистика и т.н. От лична и материална гледна точка това е свят, в който най-голямото изискване е съвършенството.

По тази причина, когато преди повече от две десетилетия за първи път започнахме да обмисляме идеята за създаване на висококачествени дрехи за приключения и развлечения, предизвикателството, което представлява изкачването на кулите Транго за любителите на планините и природата беше това, което ни вдъхнови.

Разработките ни в областта на техническите облекла са изградени върху три основни линии - постоянни иновации по отношение на материалите и формите, съвместна работа с нашите доставчици в текущите изследвания и тясно сътрудничество със специалистите в спорта и приключенията на най-добрата тестова база - самата природа. Това ни позволява да постигнем напредък в създаването на продукти с високо представяне и ефективност."

Духът и ценностите на Trangoworld

Желанието на всички в Trangoworld, чрез това, което произвеждат и това, което подкрепят, е да постигнат:

 

- Насърчаване на активен и здравословен начин на живот

- Личностно усъвършенстване и социална интеграция чрез дейности на открито

- Удоволствие от природата

- Уважение към околната среда

- Борба с уседналостта, скуката и съвременния градски стрес

Историята на Trangoworld

Всичко започна през 1928...

Това беше приключението на двама приятели - Алваро Артиач и Нарсисо Идалго. Двама любители на природата - единият ловец, а другият - каякар и алпинист. През 1928 г. двамата обединяват спестяванията си и основават Radio Sport, първият бизнес в Сарагоса, който отваря вратите си за символите на модерността по това време: спорт и радио.

...с двама предприемачи...

С предприемачески дух в Испания, от недостиг на ресурси те започват да внасят орехова дървесина от Норвегия, панели от Гвинея, барут от Италия и Япония и да произвеждат ски, канута и патрони. Двамата проектират, произвеждат и експериментират с продуктите си. През 1930 г., с прототип на кану и палатка, която днес ни изглежда първобитна, Идалго поставя първия рекорд с кану, като изминава 400 километра по река Ебро от Сарагоса до Средиземно море за 7 дни.

...страст, която се превръща в индустрия.

С времето и преодоляването на големи трудности, през 40-те години на миналия век предприемаческия дух ги кара да започнат производството на раници, ски панталони и анораци, палатки, каски за мотоциклети, боксови ръкавици и като цяло продукти за всички спортове. Така през 50-те години на миналия век бизнесът се превръща в индустрия: Casa Artiach (Hidalgo & Artiach) SC

През 60-те години развитието започва...

В края на 60-те години на миналия век и благодарение на новата страст по къмпинга, индустрията се превръща в реалност, в която работят 140 сътрудници в нов завод на 3500 м2, специализиран в производството на продукти за къмпинг, алпинизъм и плаване. Иновационният дизайн и експериментаторството е движещата сила на процеса. През 1970 г. Casa Artiach S.A. е водещата испанска компания в областта на къмпинга и планинарството.

...и през 70-те и 80-те е консолидирана.

Номер 1 в продуктите за къмпинг с пазарен дял от 40%.

-       Екскурзионни и височинни планински палатки.

-       Палаткови структури за семеен къмпинг.

-       Армейски палатки за специални операции.

-       Раници, спални чували, допълнителни аксесоари.

-       Шалтета.

-       Покривала за каравани, кемпери и ремаркета.

-       Надуваема морска линия плавателни съдове от Neoprene и Hypalon, вариращи от плавателни съдове за развлечение до скоростни лодки или големи лодки, с дължини от 2 до 6 метра както с гъвкав, така и с твърд корпус.

-       Сгъваеми басейни.

От къмпинга към дрехите на 90-те години...

През 90-те години на миналия век, с подобряването на качеството на живот, се наблюдава спад на интереса към къмпинга и началото ерата на спорта като занимание за свободното време и ежедневните спортни облекла.

TRANGOWORLD започва разработването на нови продуктови гами и технически характеристики за новите занимания на открито, които започват да стават популярни през тези години.

-       Облекло, вдъхновено от алпинизма, за ежедневна употреба.

-       Технически материали, функционални употреби, усъвършенствани елементи.

-       Дишащи ламинати със запечатани шевове, поларени покрития, еластични материи, софтшел и др.

 

...до техническите дрехи днес

Днес продуктовата гама на TRANGOWORLD включва:

 

-       Якета, елеци и панталони (мъже, жени и деца).

-       Обувки (високи обувки, ниски обувки и маратонки).

-       Ръкавици, вълнени шапки, чорапи.

-       Раници, спални чували.

-       Шалтета и самонадуващи шалтета.

И още много…

Обединени в конкретни продуктови линии според вида дейност:

Serie TRX - висок клас екипировка за (висока) планина и алпинизъм

Serie IMPULSE - висок клас екипировка за планинско бягане и трейл

Boulder Collection - висок клас екипировка за боулдър и катерене

Още за TRANGOWORLD и технологиите и материалите, които използва, вижте "Какво използват Trangoworld, за да са сред най-добрите производители"

Линк към официален сайт

Пазарувайте TRANGOWORLD от тук или по марки от тук

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.