В деветото издание на едно от най-обичаните състезания сред природата край Драгоман - „Байк и рън за Чепън“ -  ще ви предизвикаме с две нови дистанции, живописно трасе за бегачите, обърната посока на бягане и кауза, която си струва да се подкрепи.

AДРЕНАЛИН С КАУЗА

Ние от СТЕНАТА и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ се обединяваме около идеята за възстановяване на част от инфраструктурата на Драгоманско блато – едно от 11-те световно значими орнитологично важни места в България. На 22 януари блатото претърпя унищожителен пожар. Целта е да бъдат събрани средства за на най-неотложните дейности в рамките на по-голямата кампания на Сдружение за дива природа Балкани, за възстановяване на щетите от пожара.  

С тазгодишното „Байк и рън за Чепън“ искаме да вдигнем летвата, като се опитаме напълно да минимизираме пластмасовия отпечатък на състезанието. Стъпки в това отношение бяха направени още през 2018 г. , когато регистрираните близо 600 участника с радост приветстваха отказа от пластмасови шишета и наливането на вода в собствени съдове.

Тази година на дневен ред е работа по маркировката: спиране на маркировъчната PVC лента и пълната ѝ замяна с маркировъчни колчета и биоразградим спрей. Отново в тази посока са и усилията да се предлагат повече подкрепящи състезателите храни с произход от България, както и възможността за транспорт с влак.

А ето и какви са новостите в състезанието през 2020 г.:

·        Стартът и финалът са на едно и също място – центъра на Драгоман, пред сградата на Община Драгоман, както за бегачи, така и за колоездачи. С тази промяна дължините на обичайните трасета 21/42 км се увеличават с два километра.

·        Дистанциите за бягане: добавени са две изцяло нови дистанции – 12 км до върха и обратно и 30 км Чепън Скай по ново и изключително живописно трасе.

·        Посоката за бягане: само при бегачите се обръща посоката  при обичайните дистанции 23 и 44 км. Трасето е същото както на предишните издания, но бягането е различно. Освен това разминаването между бегачи и колоездачи ще е значително по-лесно и безопасно

·     Уникални медали за призьорите с дизайн специално за състезанието  

·        Съпътстващи събития: Преди официалната дата на провеждане на състезанието ще бъдат организирани серия от безплатни събития посветени на Чепън планина и Драгоманското блато. Очакват ни:

ЧепънСкай - опознавателно бягане | 5 юли 2020

  Изкачване на Петровски кръст | 13 септември 2020

  С Байк на Чепън - опознавателно преминаване с велосипед през 23 км трасе на Байк и Рън за Чепън |  26 септември 2020

  Доброволческа акция в покрайнините на Драгоманското блато

 

Посоката и трасетата при направлението за колоездачи остават непромени.  Дистанциите, след промяна на стартовата позиция,  са 23 км (+/-660 м)  и 44 км (+/-1200 м), а категориите – XCM мъже, XCM жени и Хоби.

И тази година вело състезанието Байк и Рън за Чепън е част от Български колоездачни серии. В XCM „Рейс Серии“ могат да взимат участие всички желаещи, които са регистрирани към Българска Колоездачна Лига и искат да участват в годишната ранк листа.

 

Байк и Рън за Чепън се променя.

Участвай и ти!

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.