Субективни опасности в планината

Лятото е най-краткият сезон - отминава толкова бързо, почти неусетно. С него приключва и нашата видео поредица за начинаещи планинари "Планината отблизо". В този сезон ви срещнахме с четирима експерти планинари, които споделиха най-ценното - своите знания натрупани чрез техния опит.

В последният епизод "за десерт" сме отново в компанията на Виктор Варошкин, който ще засегне темата за субективните опасности в планината. Това са опасностите, които произтичат от човешки грешки, липса на преценка или липса на опит.

Виктор е лицензиран алпийски водач, специалист по хеликоптерно спасяване и един от двигателите на "Школа по алпинизъм и катерене".

Не забравяйте, че около нас има много информация и наша основна задача и отговорност е да преценяваме правилно източниците си. Подготовката за планина е винаги комплексна и трябва да бъде винаги систематизирана. Отделяйте достатъчно време както за проучване на маршрута, така и за подготовка на правилната екипировка, проверка на прогнозата, а дори и за проучване на хората, с които ще ходите.

Вярваме, че тези епизоди, както и Наръчника Планините отблизо, ще ви провокират с повдигнатите в тях въпроси и споделените мнения, и ще ви помогнат да се ориентирате във Вашия път към върховете.

Всичко зависи от вас!

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.