Как работи LifeStraw?

LifeStraw използва микрофилтриране с кухи влакна за механично отстраняване на замърсителите до 0,2 микрона. Представете си наистина малки тръби с дори по-малки пори, които улавят замърсителите, но позволяват на водата да тече. Можете да поставите LifeStraw директно в река, езеро, поток или друг открит източник на прясна вода и да пиете директно от сламката!

Какво прави филтърът LifeStraw?

LifeStraw премахва 99,9999% от бактериите във водата, включително Е. coli и 99,9% от водните протисти, включително Giardia & Cryptosporidium. Освен това, LifeStraw намалява мътността, като филтрира до 0.2 микрона.

Колко дълго мога да използвам LifeStraw?

LifeStraw може да филтрира до 4000 литра (1000 галона). Това означава, че ако използвате LifeStraw всеки ден, за цялата си питейна вода, той ще издържи почти четири години. Ако просто го използвате по време на пътувания и дейности на открито, животът на филтъра ще продължи много по-дълго.

Как да разбера кога е свършил животът на моя LifeStraw?

Дебитът на вашия LifeStraw ще намалее и след това ще спре да издърпва водата, когато достигне края на живота си. Можете да увеличите продължителността му, като почиствате LifeStraw след всяка употреба. Най-хубавото е, че никога не можете да пиете замърсена вода през LifeStraw; когато водата спре да минава през него, знаете, че е време за нов!

Имам проблем със засмукването на вода през моя LifeStraw - някакви съвети?

Когато използвате LifeStraw за първи път или когато филтърът е напълно сух (например след съхранение), отнема малко повече време, за да заредите филтъра. Препоръчваме да държите LifeStraw вертикално във вода, с вода, достигаща до около средата на филтъра, за 30 секунди, преди да го използвате. Това ще помогне на мембраните да се навлажнят и да улеснят засмукването на водата. Уверете се, че мундщукът е на сухо, така че да не се замърсява.

Как да почистя моя LifeStraw?

След всяка употреба, почиствайте LifeStraw, като издухате въздух обратно в мундщука, за да отстраните останалата във филтъра вода. Ако имате достъп до чиста вода, засмучете я във филтъра и я издухайте обратно. Разтръскайте го няколко пъти и оставете двата края отворени, за да изсъхнат на стайна температура.

Пречиства ли филтърът LifeStraw тежки метали, химикали и вируси?

LifeStraw е предназначен за открити пространства и филтрира 99,9999% от бактериите във водата и 99,9% от водните протисти. Химикали, солена вода, тежки метали и вируси няма да бъдат премахнати. Ако търсите филтър с голям капацитет за премахване на вируси, LifeStraw Mission и LifeStraw Family 1.0 премахват 99,999% от вирусите.

Мога ли да пия вода от басейна с LifeStraw?

Не го препоръчваме. Водата в басейна обикновено се обработва с хлор и други химикали. LifeStraw ще премахне само бактериите и водните паразити, а не химикалите.

Бактериите ще останат ли във филтъра, ако не е добре почистен?

LifeStraw улавя бактерии и протисти, така че не е нужно да се притеснявате за каквото и да било преминаване през филтъра. За да предотвратите появата на бактериален растеж в мундщука, препоръчваме да оставите капачките отворени за един ден, така че да изсъхнат преди прибирането на филтъра.

Може ли LifeStraw да бъде използван за морска вода?

LifeStraw не може да премахне солта и не може да се използва за морска, океанска вода или солена вода.

Може ли LifeStraw да се почиства в съдомиялна?

Не. Топлината на съдомиялната машина може да повреди корпуса и дори да повреди филтъра. За да го почистите, просто изплакнете с вода и оставете отворен да изсъхне.

Може ли LifeStraw да бъде замразен?

Ако вашият LifeStraw е бил използван и след това е изложен на минусови температури, водата отвътре може да замръзне и да счупи филтъра. Може да не забележите тези пукнатини, така че никога не препоръчваме филтърът да се замразява, след като е бил използван. Когато къмпирате на висока надморска височина или при минусови температури, бъдете особено внимателни да не замръзне.

Съдържа ли LifeStraw ВРА ?

Не, LifeStraw не съдържа BPA, и е напълно безопасен за употреба.

Виждал съм информация, че продуктите на LifeStraw издържат 1000 и 4000 литра, кое е вярното?

Първоначалните ни изчисления показаха, че LifeStraw и LifeStraw Go могат да пречистят 1000 литра или 264 галона. Въпреки това, сме щастливи да съобщим, че след обширни тестове в нашите акредитирани вътрешни лаборатории и сертифицирани външни лаборатории, филтрите ни постигат 4000 литра или 1000 галона живот! Тествахме и по-стари продукти, така че можете да сте сигурни, че филтрите LifeStraws, които сте закупили преди няколко години, имат същата продължителност на живот. Работим, за да актуализираме всичките си съобщения, така че да комуникираме вярната продължителност на живот на нашите продукти.

Линк към официалния сайт

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.