За известно време палатката ще бъде вашата къща, тоест спалня, хол, кухня, но и „склад“ на всички неща, които вземате със себе си - маса, столове, печка, чинии, може би и велосипеди. Нека обаче разгледаме основните параметри, които трябва да бъдат решени при избора на палатка:

Продължителност и вид престой

Брой лица

Конструкция

Цена

На къмпинг или сред природата?

Има два основни сценария за това как може да изглежда почивката на палатка. Можете да отидете или на място, предназначено за къмпинг, или на диво къмпингуване, където ще откриете интересни места в района с еднодневни екскурзии или разходки с велосипед.

Колко човека ще използват палатката?

Когато избирате палатка, трябва да сте наясно какъв тип почивка на къмпинг ви очаква и за колко време ще отидете, но също така да вземете предвид дали ще пътувате сами или със семейството си и колко голямо е то.

Ако пътувате със семейството си и ще останете на едно място дълго време, изберете тунелна семейна палатка с възможно най-много жилищна площ. И обратно, в случай на само неколкодневно пътуване, когато планирате да прекарате по-голямата част от деня в пътувания, можете да избирате от по-малка куполна палатка.

Какво да имаме предвид относно конструкцията на палатката?

Повечето семейни палатки са с тунелна конструкция. Семейните палатки са по-тежки (6 - 16 кг), но по-голямото тегло се компенсира от комфорта и удобството при движение в нея. Определено ще оцените това, че ще можете да стоите изправени в палатката, да организирате нещата си или да приберете велосипедите си.

ТУНЕЛНА КОНСТРУКЦИЯ

Предлага много варианти - различава се по своята височина, размер и форма. Входът може да бъде организиран от едната или от двете страни. Палатката може да бъде конструирана с една или две спални (в едната дори можете да приберете велосипедите).

КУПОЛНА КОНСТРУКЦИЯ (ИГЛУ)

Ако предпочитате да отидете на почивка само за няколко дни, можете да изберете куполна палатка (иглу). Това е по-универсална форма на палатка, която можете да вземете например около водни просранства за забавления с приятели или на преходи, дори при по-лоши климатични условия. Куполните палатки са по-леки и компактни, но предоставят само една спалня и ограничено място за съхранение на багаж.

Каква е цената?

Последният, но не по-малко важен фактор е цената. Тя много зависи от използваните материали, технологии и размера на палатката. Цената на големите семейни палатки варира главно в зависимост от размера. Ако изберете надуваема палатка, от основно значение ще е използваната технология. 

При куполните палатки ситуацията е обратната. Можете да избирате от много варианти - от палатки, предназначени за туристи и гребци, през издръжливи палатки за употреба при взискателни климатични условия, до ултралеки силиконизирани палатки.

След като сте избрали вашата палатка, не забравяйте, че е препоръчително да проверите дали имате всички необходими части преди всяко пътуване. Ако ще използвате палатката за първи път, добре е да изпробвате нейната конструкция преди това, за да сте сигурни, че пространството в къмпинга ще ви бъде достатъчно за построяването й. 

Майско-къмпингарската оферта на магазини „Стената“ предлага ваучер за 30% отстъпка на спални чували DEUTER при покупката на палатка HANNAH. Разгледайте наличните палатки тук и чувалчета тук.

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.