1. ПРОЕКТИРАНИ ДА БЪДАТ ЗАБРАВЕНИ

Един от основните критерии при избора на вашите слънчеви очила за планинско бягане трябва да бъде теглото на очилата. Колкото по-лека е рамката, толкова по-скоро ще забравите за очилата си, което означава, че можете да ги носите удобно от началото до края. Но за да ги държите на носа си през цялото състезание или по време на тренировка, слънчевите лещи (плаките) не трябва да променят зрението ви.

2. АДАПТИВНИ ЛЕЩИ: НОСИТЕ ГИ НЕЗАВИСИМО ОТ ВРЕМЕТО

Фотохроматични, преходни, адаптивни, вариативни, променящи се лещи (плаки)... Както искате ги наричайте, но те правят едно и също нещо: позволяват ви да вземете само един чифт слънчеви очила, без значение колко е светло и да ги носите независимо от времето (слънчево, облачно, мрачно и дори през нощта)! Фотохроматичната плака реагира на и се активира от контакт с UV (ултравиолетово) лъчение. Колкото по-силно е слънцето, толкова по-тъмно е стъклото и обратно; всичко става за един миг и най-вече, без да се налага да правите нищо! Има няколко диапазона на категориите за защита/затъмнение (кат. 1 до 3, кат. 2 до 4, кат. 0 до 3), остава само да изберете тази, която е най-подходяща за вас. Категория 0 е с най-висока пропускливост на светлината, а категория 4 е с най-ниска. Вижте повече за слънчевите лещи и техните категории тук.

Освен, че ви предпазват от слънчевата светлина, носенето на слънчеви очила при всякакво време, независимо от атмосферните условия, също така ви позволява да предпазите очите си от прах, вятър и всякакви други външни елементи, които биха могли да възпрепятстват зрението ви.

3. ТЕХНИЧНА РАМКА: ТЪНКА, НЕПЛЪЗГАЩА СЕ, КОМФОРТНА

Какво означава терминът „технична“ по отношение на рамката? Това са всички детайли, които помагат, за да се гарантират комфорт и добро задържане. Независимо дали става дума за избора на материали или дизайна на дръжките, предната част или носа, техничните характеристики на рамката са важни фактори, които трябва да се вземат предвид. Пример: слънчеви очила с тънки дръжки ще легнат удобно на ушите ви и ще се плъзгат лесно под шапката. Ако дръжките са оборудвани с неплъзгащи се краища, те няма да паднат от главата ви. А ако и носът на рамката е омекотен, неплъзгащ се, гарантирано ви е много добро задържане на очилата на мястото им при запазен отличен комфорт.

4. ПОКРИТИЕ ПРОТИВ МЪГЛА И/ИЛИ ОКАЧЕНИ ПЛАКИ

Добрите слънчеви очила трябва да ви позволят да сте фокусирани върху целите си и да ръководите движенията си. Затова е важно да се избягва появата на всякакви зрителни смущения, особено поради изпотяване. Ето защо всички фотохроматични лещи Reactiv Performance на JULBO имат покритие против мъгла върху вътрешната повърхност. И ако при това изберете слънчеви очила с окачени плаки (т.е. такива, при които е още по-свободна циркулацията на въздуха, заради това, че не са изцяло обградени с рамката), със сигурност никога няма да срещнете проблема с изпотяването!

5. ЗРЕНИЕТО ВИ НЕ ТРЯБВА ДА ВИ ВЪЗПРЕПЯТСТВА

Ако носите очила с диоптър, можете също така да персонализирате вашите слънчеви очила, така че да отговорят на вашите нужди според рецептата предписана ви от вашия очен лекар. JULBO предлага такава услуга като имате възможност за избор между различни модели плаки и рамки, които да персонализирате. Вижте повече за процедурата тук.

С няколко думи: комфортът от носенето и отличните оптични свойства са от ключово значение за вашия избор на слънчеви очила, за да останете фокусирани върху целите си, начина на бягане и наклоните, които чакат да бъдат преодолени. След като направите своя избор, преди всичко не забравяйте да пробвате очилата и да проверите дали не се изплъзват от лицето ви, когато се наведете и леко разклатите главата си. 

Всичко, което ни остава, е да ви пожелаем да се насладите на тренировките и час по-скоро на добро състезание!

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.