Тръгвате на преход, но не искате да носите излишен багаж, нито пък да ви потрябва нещо и да го нямате. Ако тепърва започвате да правите преходи и нямате предварителен списък с багажа и екипировката, която да носите или пък искате да "сверите часовника си" от DEUTER са положили усилия, съвместно с експерти и други организации, да синтезират натрупания опит, за да създадат такъв ориентировъчен списък за еднодневен пешеходен преход. Със сигурност този списък ще ви бъде полезен когато планирате вашето приключение, затова го преведохме и го споделяме тук.

Каченият файл представлява списък с изброени елементи от екипировката и аксесоари, с техните ориентировъчни тегла, като същите са подредени в групи - задължителни, препоръчителни и по желание. Включени са полета където да отметнете какво вземате, както и да отбележите теглата на отделните артикули от вашия багаж. Списъкът е изготвен от опитни експерти на DEUTER съвместно с професионални водачи от OASE ALPIN Center и е спомагателно средство без претенцията за изчерпателност и пълна съгласуваност. Ваша е възможността и отговорността да добавяте и променяте този списък съобразно индивидуални нужди, желания и опит.

Съветът на специалистите е, че една раница с обем между 20 и 28 литра (в зависимост от сезона)  би ви била достатъчна, за да съберете необходимия багаж (екипировка) за еднодневен преход по пешеходни маршрути в планината. Оптималното тегло на целия багаж заедно с раницата е между 4 и 6 килограма. И отново да подчертаем, че това са основни насоки и препоръки с ориентировъчен характер.

Вижте и другите списъци на DEUTER:

Многодневен преход - какво да взема

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.