Със затоплянето на времето започваме все повече да поглеждаме и излизаме в планината. А колко от вас си задават въпроса какво да вземат? Или имат готов списък, по който да действат? От DEUTER са положили усилия, съвместно с експерти и други организации, да синтезират натрупания опит, за да създадат ориентировъчен списък с необходимата екипировка и багаж за многодневен пешеходен преход. Със сигурност този списък ще ви бъде полезен когато планирате вашето приключение, затова го преведохме и го споделяме тук.

Каченият файл представлява списък с изброени елементи от екипировката и аксесоари, с техните ориентировъчни тегла, като същите са подредени в групи - задължителни, препоръчителни и по желание. Включени са полета където да отметнете какво вземате, както и да отбележите теглата на отделните артикули от вашия багаж. Списъкът е изготвен от опитни експерти на DEUTER съвместно с професионални водачи от OASE ALPIN Center и е спомагателно средство без претенцията за изчерпателност и пълна съгласуваност. Ваша е възможността и отговорността да добавяте и променяте този списък съобразно индивидуални нужди, желания и опит.

Съветът на специалистите е, че една раница с обем между 32 и 40 литра (в зависимост от сезона)  би ви била достатъчна, за да съберете необходимия багаж (екипировка) за няколкодневен преход по пешеходни маршрути в планината. Оптималното тегло на целия багаж заедно с раницата е между 8 и 10 килограма. И отново да подчертаем, че това са основни насоки и препоръки с ориентировъчен характер.

Вижте и другите списъци на DEUTER:

Какво да взема за Еднодневен преход

Ето и видеото за този списък.

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.