Награда за продукт на годината от изложението ISPO

Журито на ISPO - най-влиятелното международно изложение за спорт, здраве и аутдор, чиито награди са признание за качество - гласува AVABAG за най-иновативен продукт в сегмента ски 2016/17г. Лавинните раници на Ortovox със системата AVABAG е най-напредничавия продукт на австрийския производител.

Системата AVABAG

Изключително лека система в съчетание с най-доброто предпазване

AVABAG е изключително лека система с въздушна възглавница. Благодарение на иновативното производство на самата възглавница, при което материалът за първи път се обработва така, че да няма шевове или допълнително залепване, се постига тегло на системата от едва 690 грама. При AVABAG се постига простота, която се изразява в по-малко компоненти, по-ниско тегло едновременно с най-висока степен на надеждност.

Компактен размер

Компактен размер, който не заема ценно място, но ви гарантира най-добрата защита

Надеждност

Самата система за активиране и разпъване на въздушната възглавница е също компактна, затворена и изключително надеждна. Тя не се нуждае от електричество, за да се задейства. Повлияването й от мръсотия, заледяване или корозия е изключено.

Ефективност

Иновативната система на заваряване, използвана за производството на въздушната възглавница, гарантира най-малък обем в сгънатото й състояние и в същото време се доказва като устойчива на разкъсвания и течове.

Сменяемост

Комплектът AVABAG е съвместим със всички AVABAG раници и лесно се сваля и заменя с друг/подобрена версия.

Дръжката на AVABAG системата

360⁰

AVABAG. Напълно оптимизирана за лесно освобождаване на възглавницата благодарение и на ергономичната дръжка.

Регулируема

Двете степени гарантират настройка според индивидуалните нужди. Освен това дръжката е изнесена отпред и е лесно достижима.

Без приплъзване

Ергономичен дизайн 360 с неприплъзваща повърхност позволява изключително лесно активиране на системата и освобождаване на въздушната възглавница, независимо с какви ръкавици сте. Дръжката може да бъде нагласена за лява или дясна ръка според предпочитанията.

Прибиране

На лифта, спусъкът може да се прибере за секунди в джоба с цип, без да компрометира комфорта.

Най-важното

Безкрайно

Заедно с екип от експерти, канадския изследовател Паскал Хегели анализира 106 лавинни инцидента, включващи хора с лавинни раници. Резултатът е плашещ – един от осем ползвателя на раница със система с въздушна възглавница (12%) не успяват да активират системата по време на лавина. Редовни тренировки и нашият оптимизиран спусък могат да помогнат да се намали броят на такива случаи.

Зареждания и освобождавания на системата могат да се тренират колкото често е необходимо (без инсталирана бутилка), докато се създаде навик и мускулна памет, с което да се гарантира, че ползвателя ще реагира адекватно в момент на внезапен инцидент. Активирането на системата се осъществява посредством инструмента за зареждане, с който се и проверява дали е зареден/активиран спусъкът. Освобождаването е като се издърпа дръжката/спусъкът.

Вижте във видеото на Ortovox по-долу представянето на AVABAG раниците

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.