С обувките G-RADIKAL GTX®, GARMONT® внася свеж и иновативен подход в света на планинските обувки с най-високото си качество и с най-добрите си характеристики: G-RADIKAL GTX е резултат от години на технологични изследвания, с амбицията да се променят правилата за прилягане в тази специфична категория обувки за активни дейности на открито във високата планина, като се осигурява една уникална комбинация от превъзходна ЕФИКАСНОСТ, ФУНКЦИОНАЛНОСТ и АДАПТИВНОСТ.

Благодарение на специалната комбинация от най-добрите материали и иновативните ергономични и конструктивни технологии, тези обувки достигат нови прагове на КАЧЕСТВО и  ЕКСПЛОАТАЦИОННИ ХАРАКТЕРИСТИКИ, съчетани с МАЛКО ТЕГЛО. G-RADIKAL GTX® са  съвместими с полуавтоматични котки и са перфектен избор за планински водачи, отявлени планинари и хора, обичащи бързите и интензивни преходи.

Това, което прави обувките G-RADIKAL GTX® наистина уникални, е революционната технология G-WRAP на Garmont. Това е иновативна система за закрепване, пристягане и прилягане към крака, която действа между горната част на обувката и подплатата в областта на предната част на стъпалото: веднъж затегната, тя перфектно обгръща стъпалото, като гарантира изключителна прецизност и при наличието на прикрепени котки. Вътрешната поддържаща рамка оказва равномерен натиск върху стъпалото от палеца до глезена, което гарантира ИЗКЛЮЧИТЕЛНО удобно и сигурно ПРИЛЯГАНЕ.

Системата DOUBLE LACING (двойно завързване) в горната част на обувката позволява различно натягане между предната част на крака и областта на маншета, което прави възможно лесно коригиране и оптимизиране на прилягането и пристягането отпред в зависимост от дейността, която се извършва и терена, на който се извършва, без това да променя стегнатостта на маншета. Това добавя ново измерение на гъвкавостта и адаптивността на тази планинска обувка: лесното и отделно връзване и развързване на връзките на маншета осигурява превъзходен комфорт при всякакъв вид ходене в планината.

Обувките G-RADIKAL GTX се характеризират с тъкан LENZI PUTEK, от която е изработена горната част; тази тъкан е направена от супер устойчиви на триене нишки, директно вплетени в плат с висока устойчивост, за постигане на върхови механични качества, при това в комбинация с лекота и гъвкавост. Лабораторните тестове на UNI EN388 са потвърдили, че устойчивостта на износване на Lenzi Putek е ШЕСТ ПЪТИ по-висока от тази на най-висококачествените найлонови тъкани нормално използвани в тази категория.

Иновативната подложка G-LINER от еластична 3D мрежеста тъкан е в пряк контакт със стъпалото, а не ограничена между горната част на обувката и подплатата, както е при класическата конструкция. Свръхлеката подложка обвива стъпалото, за да създаде въздушно пространство между подплатата и стъпалото, което осигурява по-добра вентилация и намаляване на изпотяването в обувката. G-LINER има и известно антибактериално действие, за да предотврати образуване и отделяне на неприятни миризми при продължително и многократно обуване, като освен това може да бъде и лесно извадена и измита отделно от обувките. Технологията GORE-TEX® PERFORMANCE COMFORT е идеална за предизвикателствата на всякакви атмосферни условия. Обувките също така притежават и, отделна и независима от G-LINER, стелка.

Вярна на своето ДНК, GARMONT използват технологията ERGO-LAST, която се характеризира със заоблени и гладки контури, за да следва плътно формата на стъпалото и да предложи най-удобното ергономично прилягане. В комбинация с ексклузивната технология на GARMONT, DOUBLE DAMPER, тези обувки осигуряват оптимално прилягане, подсилено от превъзходно абсорбиране на ударите, по този начин осигурявайки максимален комфорт през целия ден.

Когато има насреща си предизвикателни и технични терени, планинарят се нуждае от увереност и стабилност в зацепването при всяка стъпка. Подметката VIBRAM® APEX е създадена да осигури тъкмо това. По-широката форма в областта на пръстите на краката и петата осигурява стабилност и сцепление, а 3-ъгловият Vibram lug дизайн (повишаване на ефективността на частта на обувката, която е под напрежение) гарантира поддържане на посоката на движение и задържане при всякакви условия.

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.