Кое прави разликата? Натрупаният опит на база непрекъснати тестове, изследвания и изпитания, с цел подобряване и усъвършенстване, резултат от които са водещи технологии и превъзходни материи. Trangoworld е такъв тип производител – винаги търсещ и стремящ се да произведе най-доброто: устойчиви, здрави, функционални, подходящи за активността ви стоки. Ето технологиите и материите, които ползва:

Coolmax

Държи краката сухи като бързо елиминира потенето и предлага по-добро изпаряване на влагата. Благодарение на този контрол върху топлината, стъпалата на спортистите са винаги сухи и комфортни.

Cordura

Надеждни, издръжливи и леки материи. Висока устойчивост на износване. Меки и бързосъхнещи материи.

Cordura Bi-stretch

Двойно разтегливи, здрави и издръжливи, леки подсилени материи. Бързосъхнещи. С висока устойчивост на износване. Съвременна естетика и комфорт.

Supplex

Издръжливи и леки подсилени материи. С висока устойчивост на износване, меки и бързосъхнещи.

Dryarn ®

Високотехнологични нишки - иновативна тъкан, създадена за облекла, които са практични и удобни по време на носене. Лека, топлоизолираща и дишаща. Подобрява комфорта, държи тялото и краката сухи и осигурява меко, свежо усещане.

FIBRELITE

Fibrelite са кухи синтетични влакна разработени от Trangoworld®, които осигуряват отлична термоизолация и добро управление на влагата.

 

FREE2MOVE

Серия от моноеластични материи със специален еластомерен компонент, разработен от отдела за проучвания, разработки и иновации на Trangoworld. Осигурява на облеклата добра еластичност и адаптивност към тялото, като подпомага свободата на движенията по време на спорт.

FREE4MOVE

FREE4MOVE е разработка на отдела Trangoworld® R&D+i - серия от би-еластични материи със специален еластомерен компонент, който осигурява най-добрата гъвкавост и приспособимост към тялото. FREE4MOVE дава отлична свобода на движенията дори при най-изискващите спортове.

Gore-tex ®

Облеклата, изработени с технологията Gore-tex ®, съчетават издръжлива водо- и вятъроустойчива защита с оптимизирана дишаемост. Трайни продукти, които увеличават максимално защитата и удобството на носещия ги. Налични в дву- и трислойна конструкция. Двуслойната конструкция, която се използва за Gore-tex ® продуктите, е подходяща за широк спектър от занимания на открито. Специфична мембрана Gore-tex ® е залепена към външния материал и е защитена от вътрешната страна чрез допълнително покритие, което осигурява по-добър комфорт и функционалност по време на носене. Продуктите с трислойна Gore-tex ® конструкция са гъвкави, удобни и много меки. Специфичната Gore-tex ® мембрана е прилепена директно към външния материал с вълнено покритие от вътрешната страна. Облеклата с трислойна Gore-tex ® конструкция са създадени с цел носене на по-малко слоеве и повече свобода по време на движение.

Gore-tex ® Active

Трислойна революционна материя. По-лека, по-мека и много по-безшумна от другите трислойни материи. Въпреки че мембраната е 40 пъти по-тънка от плата, е напълно водоустойчива и много дишаща. Материята е подходяща за занимания, които не са много дълги, но са с висока интензивност на натоварването.

Gore-tex ® PRO

Оптималното решение за аутдор профисионалисти и сериозни ентусиасти, които се изправят срещу екстремно време и предизвикателни условия. Изработени с най-здравите, най-дишащите, издръжливи водо- и вятъроустойчиви материи. Отговаря и на най-високите очаквания и изисквания, дори при продължителна употреба в екстремни условия. Налични с дву- и трислойна конструкция - двуслойната конструкция е мека и тиха по време на употреба, а трислойната е подходяща за по-сериозна употреба.

Gore ® Windstopper ®

Материите съчетават пълна вятъроустойчивост с максимална дишаемост. Създадени за широк спектър от дейности и метеорологични условия, тези материи са толкова удобни и многофункционални, че продуктите често се превръщат в любимите ни дрехи за занимания на открито.

Inner Plus

Отделът по проучвания, разработки и иновации на Trangoworld създаде Inner Plus, специална водоустойчива, дишаща и вятъроустойчива мембрана. Inner Plus осигурява най-високата защита срещу тежки климатични условия и позволява на парата да преминава, като се грижи тялото ви да остане сухо по време на активност.

Технически характеристики:

- Структура с нано пори

- Воден стълб: >10.000 (ISO811-1981 E)

- Дишаемост: ±15.000 г/м2/24ч (JISL 1099-1993, B-1, тест с калиев ацетат)

Вълна мерино

Вълната мерино има същите характеристики като класическата вълна - изолира срещу топлина или студ, бързо абсорбира и изпарява влагата, бързо съхне и е устойчива на намачкване. Това, което прави вълната мерино специална, е изключителната й мекота и влакната, които не причиняват сърбеж. 

Lycra®

Всички чорапи на Trangoworld® използват 3, 5 или 10% Lycra®, разпределена в структурата, така че да се подобри адаптивността към крака, като се предотврати излишното напрежение.

Meryl® Skinlife

“Умните” антибактериални влакна Meryl® Skinlife изсмукват влагата далеч от кожата, разтегливи са и са дишащи. Осигуряват охлаждащо усещане за кожата. Наличието на сребърни микрочастици възпрепятства развитието на бактерии, като запазва естествения баланс на кожата и намалява неприятните миризми.

Pertex Quantum

Quantum e лек и силен материал, който предлага значително намаляване на теглото, без компромис със здравината и устойчивостта на износване.

Технически характеристики:

Състав: 100% полиамид (найлон)

Тегло: < 35г / м2

Въздухопропускливост: 1.0 cc (max)

Основни качества:

Леко тегло

Отпимално съотношение между здравина и тегло

Вятъроустойчивост

Не пропуска пуха

Пух

Trangoworld® използва няколко разновидности пух - пух от европейска гъска, пух от европейска патица, гъши пух и патешки пух. Има два важни фактора, които определят качествата на пуха в облеклата или спалните чували. Първият е съотношението на сместа между пух и перца (“Mix ratio”), а другият е качеството на пълнежа (“Fillpower”). Mix ratio: информация от типа на 98/2 означава, че пълнежът на дадено облекло или спален чувал има 98% пух и 2% перца. Пухът запазва топлината по-добре от перцата. Колкото по-висок е процентът на пуха спрямо перцата, толкова по-добра ще е топлоизолацията със същото тегло на пълнежа. Fillpower: един cuin (кубичен инч) е единица за измерване на начина, по който се представя пуха по отношение на пълнеж и компресия. Колкото по-високо е числото на cuin, толкова по-добро ще е представянето на пълнежа. Резултатът е продукт с по-добра топлоизолация.

Polartec Power Dry

Материи, създадени да държат кожата ви суха, когато се потите. Всички материи от тази серия имат патентована би-компонентна композиция на плетката, която използва различни прежди на всяка страна от материята. Това създава две различни повърхности - една, която е оптимизирана да извежда влагата далеч от кожата, а другата - да съхне бързо.

Polartec Power Stretch Pro

Съчетава характеристиките на Power Stretch®, като използва найлон от външната страна за повече издръжливост и полистер в частта до кожата, за справяне с влагата.

Polartec ® Power Wool ™

Материите Polartec® Power Wool™ са създадени, за да ви държат сухо и удобно. Хибридната конструкция от синтетични нишки и вълна успява да се справи с различните изисквания на разнообразни условия - горещина или студ - за пълен комфорт. Високо дишащи и идеални като основен слой за всякакви спортове.

Polygiene®

Постоянен контрол върху миризмите. Polygiene® неутрализира миризмите, като спира растежа на причиняващите ги бактерии и гъбички. По този начин тъканите остават свежи и без миризми. Ефективен и постоянен: липсата на миризми е гарантирана за нормалната продължителност на живота на продукта. Polygiene® използва сребърна сол (сребърен хлорид), високоефективен антимикробен агент, за да намали безопасно растежа на причиняващите неприятни миризми бактерии и гъбички. Въпреки това Polygiene® не оказва влияние върху естествената бактериална флора на кожата. Носете няколко пъти преди пране.

PrimaLoft®

PrimaLoft® Gold Insulation. Крайъгълният камък на всички синтетични топлоизолации, предпочитан от приключенците, които търсят защита от екстремните условия. Микро нишките улавят топлината на тялото, за да направят тази материя най-ефективната термо синтетична изолация, която съществува, с водоотблъскващи качества, които изолират и при най-влажното време - запазвайки 96% от топлината, дори когато е мокра. Тези несравними термо качества се допълват и от дишаемост, компактност и невероятна мекота - това е върхът на представянето в термо изолацията. 

PrimaLoft® Silver Performance Yarn Merino Wool Blend

PrimaLoft® Silver Performance Yarn Merino Wool Blend съчетава качествата, които притежава вълната мерино - мекота и способност да се справя с влагата, като ги допълва с добавените нишки PrimaLoft®. Вълната мерино издърпва влагата от кожата, а нишките PrimaLoft® я избутват през повърхността - създавайки ултрафина прежда, която изсъхва 20% по-бързо от чистата вълна мерино. Това означава по-малко влага, която се абсорбира от преждата, по-добро регулиране на телесната температура и оптимизиран комфорт. С невероятно меките нишки, които са наполовина по-малки от кашмира, PrimaLoft® Silver Performance Yarn Merino Wool Blend предоставя комфорт чрез качествено представяне и усещане.

PrimaLoft® Black Insulation Eco

PrimaLoft® Black Insulation Eco беше създаден, за да разреши често срещаните проблеми на стандартните изолации с непрекъсната нишка: компактност и мекота. Включва всички очаквани качества на PrimaLoft® - пълна топлина, високо представяне в мокри условия, ефективно пакетиране и меко усещане. Нишките създават висока изолация, която отговаря на очакванията, и елиминира всички студени зони. Като ефективно улавя топлината на тялото при сухи и влажни условия, и все пак успява да запази дишаемостта, тази изолация осигурява комфорт и защита от елементите.

Schoeller ® ColdBlack

Специална завършваща технология за тъкани, която намалява натрупването на топлина и осигурява надеждна защита от UV лъчите.

Dryskin Schoeller ®

Невероятни качества по отношение на запазването на формата, дишаемостта и водоотблъскването, комфорт без паралел и лесна поддръжка.

Tencel

Първата целуозна нишка, която използва нано структура. Нанофибрилите са хидрофилни и оптимизират абсорбацията на влага, 50% повече от памука. Характеристики: мека структура на нишките. Контрол върху температурата. Подходящ за чувствителна кожа. Не причинява раздразнения. Намалява растежа на бактерии. Без химикали.

Termolite

Пази тялото сухо и топло. Материалът е особено препоръчителен за студено време.

DuPont ™ Kevlar ®

Нишките на DuPont ™ Kevlar ® се използват за разнообразие от дрехи, аксесоари, аутдор и планинарска екипировка, за да ги направят по-здрави и издръжливи. С пет пъти по-голяма здравина от стомана със същото тегло, всяка със свой собствен набор от качества и характеристики, подходящи за различни нужди.

bluesign®

Стандартът bluesign® отива една стъпка напред пред еко етикета. Благодарение на холистичния подход на този стандарт за производство, се взема предвид не само безопасността на потребителя, но и други аспекти, включително здравето по време на работа, водните емисии и емисиите във въздуха. Освен тези важни аспекти, принципът на съхраняване на ресурсите играе важна роля за стандарта bluesign®. Независимият bluesign® стандарт гарантира, че цялата продуктова верига съдържа само компоненти и преминава само през процеси, които са безвредни за хората и околната среда. Използва т.нар. “Управление на входящия поток”, който разглежда продукцията като серия от стъпки, които трябва поотделно да бъдат сертифицирани и проследени. Всички производствени процеси и химикали трябва да отговарят на стандарта bluesign®, за да може завършеният продукт да носи етикета bluesign®. Вижте повече за този стандарт в "BLUESIGN - Какво означава синият етикет".

DRY CONTROL

Продуктите с Dry Control от Trangoworld® са създадени и произведени, за да държат потта далеч от кожата ви. Тези технични облекла премахват влагата от тялото ви, което на свой ред предотвратява появата на лошите миризми при дрехите и се грижи за бързото им изсъхване, като осигуряват комфорт, независимо от спорта, за който се използват: колоездене, бягане, трекинг, катерене и т.н.

РROTECTION UV+30

Серията +30 Protection UV от Trangoworld® е произведена и обработена с материали, специално създадени за защита от UV лъчите, с фактор 30 и нагоре. В Trangoworld® създаваме продуктите си, за да ви защитят както от най-враждебните метеорологични условия, така и от ефекта на слънчевите лъчи върху кожата.

ECOLOGICAL

В тази серия Trangoworld® проявява загрижеността си за околната среда. Тези продукти са разработени от естествени материали (органичен памук, кокосови влакна и т.н.) и рециклирани материали (полиестер, гума и т.н.). За да подкрепим обещанието си, Trangoworld® популяризира инициативи и проекти, свързани с грижата и защитата на околната среда.

Anti Mosquito

Държи комарите, кърлежите и конските мухи настрана, като намалява вероятността от ужилвания и ухапвания. Предлага висока издръжливост, защита и комфорт, без да влияе върху качеството на облеклата. За преходи, пътувания и всякакви дейности на открито. Предпазва кожата от ужилвания и раздразнения.

Carbon Finish

Карбоновият завършек придава копринено усещане на материите и кадифен вид. Извършва се върху суровия материал при кардирането и ламинирането. Изпълнява се на машина и различни гребени.

Silicone Wash

Силиконът е най-ефективният и широко използван химикал за омекотяване, който осигурява равна повърхност на тъканта и омекотява материята или дрехата. Този метод на измиване осигурява отлична мекота, издръжливост и запазване на плетката.

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.