РАНИЦИТЕ

Какво е от значение? Правилният материал за раницата! Deuter е известна със здравите си раници, на които може да се разчита, защото използваме само висококачествени материали и знаем кой от тях за коя част от раницата да използваме, така че да получим ефективно представяне и ниско тегло. За раниците ни използваме материал, който е устойчив на късане и износване, с издръжливи цветове, слънцеустойчив, бързосъхнещ, водоустойчив, дълготраен и с ниско тегло. Двата най-важни синтетични материали са направени от найлонови (полиамидни) и полиестерни нишки. Полиамидният материал с висока плътност е изключително устойчив на износване, много тънък и по-издръжлив от полиестерния. Популярен е заради високоефективното си представяне и ниско тегло. Полиестерът от своя страна не абсорбира вода и не избелява, когато е изложен на слънчеви лъчи. Освен това здравата полиестерна материя е мека на допир и има ниско тегло. Материите се различават според плътността на нишките им, измервана в den - или теглото на нишката спрямо дължината на нишката от 9000 метра. Това означава, че 9000 метра от нишка 600 den, например, ще тежи 600 грама. За да осигури висока водоустойчивост, материите на Deuter са покрити с полиуретан (PU), който е издръжлив на износване, устойчив на студ и гъвкав.

Използваме още:

-       YKK ® zippers: най-добрите на пазара - висококачествените ципове са много здрави и надеждни.

-       Многокамерни алуминиеви ребра: направени от висококачествения AL 2024 T6 алуминий, тези елементи, носещи товара в раницата, са едновременно здрави и с ниско тегло. Плоската алуминиева тръба е разделена на отделни камери чрез няколко вътрешни стени. При напречно сечение изглежда като пчелна пита. Това подсилва тръбата и предпазва ребрата от счупване. Тези многокамерни алуминиеви подпори се използват в различни широчини, в зависимост от модела раница.

-       Издръжлива рамка от пружинна стомана: Пружинната стомана е невероятно стабилна и гъвкава. Много е издръжлива, тъй като се връща към първоначалната си форма при извиване. Облият профил с леко тегло позволява рамката да е много гъвкава, а плоският профил й дава изключително висока стабилност. Използваме и двата профила в моделите Aircomfort, за да постигнем стабилното опъване на патентования ни мрежест вентилационен панел.

Полиестерните тъкани

Super-Polytex

Направен от полиестерни нишки 600 den с плътно PU (полиуретан) покритие, тази многофункционална материя е здрава и с ниско тегло. Най-подходяща е за раници, които се използват в обикновени условия, за да се сведе теглото им до минимум. Deuter Super-Polytex BS е произведен съобразно стриктния bluesign стандарт и има същите характеристики, качества и издръжливост, както Deuter Super-Polytex.

Ripstop-Polytex

Използваме този материал в две разновидности: 600D Rip Stop Polyester е по-здравата версия на 225D Ripstop Polytex. И двете са покрити с полиуретан с 2000 мм воден стълб.

3D-AirMesh

3-мм дебела и следователно триизмерна мрежа от полиестер. Оптималното движение на въздуха и омекотяването я прави идеалната материя за подложките на гърба, раменните презрамки и кръстния колан. Осигурява максимална издръжливост и комфорт.

Soft Air Mesh

Материал, използван за покритие на подложките на гърба и раменните презрамки. Дишащ и изключително устойчив на износване. В същото време осигурява отличен комфорт и мек допир до кожата, нещо особено ценено от жените. Затова и използваме Soft AirMesh специално за нашата женска SL серия. 

Wide AirMesh

Материя с по-големи отвори за зоните на контакт с кожата, с отлична дишаемост и по-леко тегло. 3-5 мм дебела, материята от полиестер съчетава издръжливост и комфорт. 

Полиамидните тъкани

Duratex

Материя от полиамид, която е изключително устойчива на износване и разкъсване. Използваме я за долната част на всички големи раници. Има дебелина на нишката от 1000 den и плътно покритие от полиуретан от вътрешната страна.

 

Duratex-Lite

Здрав и издръжлив Duratex в плетка 500 den. Забележително по-лек от версията 1000 den, но все така издръжлив, здрав и устойчив на износване. С покритие от полиуретан.

 

Pocket Rip

Използваме тази здрава материя от найлон в 250 den и 300 den. Леката материя е издръжлива и има 2000 мм воден стълб, благодарение на полиуретановото покритие.

330D Hybrid Check

Много издръжлив материал от полиамид със стилен вид. Плътно втъканите нишки от найлон осигуряват висока устойчивост на износване, а полиуретановото покритие дава добра защита от вода (>1500 мм воден стълб). Шахматният дизайн на материала е резултат от различната повърхност на нишките в плетката. Въпреки че е 330 den, плетената структура добавя отлична здравина и устойчивост на скъсване.

 

Pocket Rip Mini 100D

По-леката версия на нашия Nylon Pocket Rip. Тънката прежда е с изключително леко тегло. Въпреки това плътната плетка е невероятно устойчива на износване и късане. 

330D Micro Rip Pro 6.6

Deuter Pocket Rip 6.6 е 330 den материя от Nylon, която осигурява отлична устойчивост на износване. Употребата на Nylon 6.6 прави материала много издръжлив и здрав. Водоустойчив (2000 мм воден стълб), благодарение на полиуретановото покритие. Перфектният материал за големи раници, като тези от новата серия Aircontact. 

Ballistic

Плътно тъкана материя от полиамид 420 den, покрита с полиуретан. С голяма здравина и ниско тегло, които го правят особено подходящ за раниците от серията Trans Alpine. С лъскав завършек.

MacroLite

Специален 420 den полиамид с висока плътност, който осигурява голяма устойчивост на износване с много стегнатата си плетка. Висококачествената материя се използва за раниците Guide и Futura, както и за моделите от серията Travel. Има фина структура и техничен вид. С покритие от полиуретан.

Ripstop 210 & Ripstop 330

Ултра плътната плетка на 210 и 330 den найлон осигурява идеалния баланс от здравина и минимално тегло. Техничната, лъскава повърхност е изградена от здрави и устойчиви на късане нишки. Тази изключително издръжлива материя е най-подходяща за продуктите ни с леко тегло. Висококачествено полиуретаново покритие.

Hyperlon

Висококачествен, изключително издръжлив материал от термопластичен полиуретан. Подсиленият текстил осигурява висока устойчивост срещу износване, а затворената му повърхност го прави водоустойчив. Използваме го за алпийските ни раници в зоните, които са изложени на голямо механично въздействие или вода.

Ripstop-Nylon

Използваният обикновеният верижен шев за вплитането на здрави нишки създава издръжлива, но лека материя 420 den Nylon с добри качества срещу износване и скъсване. Външната част е водоотблъскваща, вътрешната част е покрита с полиуретан.

Microrip-Nylon

210 den Nylon материя със здрави рипстоп нишки и полиуретаново покритие. Фина и лека, но много устойчива на износване, тази материя е отлична за раници с лека конструкция.

Microrip Lite

Много фина материя Nylon с изключително леко тегло. Използваме я в плътност 70 и 50 den. Покритието от полиуретан и плътната плетка й дават високи водоустойчиви характеристики. Подобно на останалите материи с леко тегло, здравите и устойчиви на прокъсване рипстоп нишки подсилват леката основна тъкан, за да увеличат устойчивостта й на износване. Използваме я за раниците за колоездене и аксесоарите.

Neoprene

Пяна от еластомер, която обикновено е ламинирана от двете страни на материи от Nylon или Lycra, за да защити повърхността и да увеличи издръжливостта им. Използваме Neoprene за кръстни колани, които трябва да са плоски, много гъвкави и здрави. Защитните й качества я правят идеален материал за нашия Neon Belt и калъфите за камера. Използваме я и за нашия Tube Insulator, заради изолиращите й характеристики.

Taffeta-Nylon

Фина плетка от нишки 190 den, която използваме за покривалата за дъжд. С леко тегло и малък обем. Покритието от полиуретан гарантира отлична водоустойчивост.

Hexlite 100 & Hexlite 210

Изключително лек рипстоп полиамиден материал с текстурирана структура. Версията 100 den се използва за ултра леки раници, а тази от 210 den - за колоездачните раници с леко тегло. Подсилените нишки, втъкани в материята, увеличават здравината и добавят стабилност към тази тънка материя. Полиуретаново покритие от вътрешната страна.

Matrix RS 150 D

Фина и лека плетка от найлон с копринено усещане. Диагоналната структура на плетката с функция против прокъсване осигурява висока устойчивост на износване. Покритието от полиуретан гарантира отлична водоустойчивост и прави шевовете особено здрави.

Taffeta Carbonite

Фина и лека плетка от найлон с копринено усещане. Диагоналната структура на плетката с функция против прокъсване осигурява висока устойчивост на износване. Покритието от полиуретан гарантира отлична водоустойчивост и прави шевовете особено здрави.

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.