Какво е от значение? Подходящият, качествен материал! Deuter е известна и с това, че се старае да използва материали щадящи околната среда. Ето защо неин ангажимент е до края на 2019 г. да се спре използването на обработени с перфлуорни съединения (PFC) материали при производството на спални чували. Моделите Orbit са първите такива.

Ето кои са външните материи, подплатите и изолационните пълнежи на различните спални чували, които осигуряват комфорта.

ВЪНШНИ МАТЕРИИ НА СПАЛНИТЕ ЧУВАЛИ

40D Micro Rip Mini

Тази лека, издръжлива, бързосъхнеща материя от микрофибър с копринено мек завършек осигурява удобството и дишаемостта на серията Exosphere. Рипстоп конструкцията означава, че материята от найлон е устойчива на разкъсване.

PRO lite RS 30

Фин рипстоп материал от найлон, изключително мек на допир и с ниско тегло. Много тънък, но с отлична устойчивост на износване. Издръжлив и бързосъхнещ. 

 

210T-Soft-Poly Taffeta

Мека, но издръжлива материя с водоотблъскващи качества - перфектната защита за зоната на краката в моделите Space.

Dura-Hexlite RS

Супер мек материал от рипстоп найлон с леко тегло, устойчив на износване и с водоотблъскващи качества. Използван в моделите Dream Lite.

210T-Soft-Nylon Taffeta

Мек, дишащ, нечувствителен към влагата и бързосъхнещ материал. Здрав и издръжлив, използван в моделите Starlight EXP и Little Star EXP.  “Deuter 210T-Soft-Nylon Taffeta BS” - точно както при материалите за раници, ‘BS’ се отнася за специални продукти, разработени съобразно стандарта bluesign. Със същите функции като 210T-Soft-Nylon Taffeta.

Dura Lite RS

Мека, издръжлива, бързосъхнеща и с леко тегло материя от найлон, използвана в сериите Exosphere, Orbit и Space. Плетката на Ripstop-Nylon включва и водотоблъскващ завършек. В моделите Exosphere тя е комбинирана с допълнително покритие от полиуретан за отлична защита от вода в сухите зони - особено в зоните на главата и краката. Още по-леката версия на този материал - Hexlite, се използва в моделите Dream Lite.

Diamond 30D Nylon

Първокачествен, ултра фин (30 den) външен шел материал. Изключително плътната плетка прави леката като перце материя от микрофибър здрава, вятъроустойчива, издръжлива, бързосъхнеща и не пропускаща пуха. Подсилените нишки осигуряват допълнителни качества срещу прокъсване. Идеалният външен материал за пухените спални чували на Deuter.Здрав и издръжлив Duratex в плетка 500 den. Забележително по-лек от версията 1000 den, но все така издръжлив, здрав и устойчив на износване. С покритие от полиуретан.

 

ВЪТРЕШНИ МАТЕРИИ (ПОДПЛАТА) НА СПАЛНИТЕ ЧУВАЛИ

Brushed Thermo Fleece

Полиестерен флийс с леко тегло и пухкава повърхност, много мека на допир. С отлично съотношение между тегло и топлина, дишащ, издръжлив, лесен за поддържка и бързосъхнещ. Еластичността му подпомага конструкцията Thermo Stretch Comfort на моделите Exosphere SL и осигурява топлина в моделите Orbit SL.

Soft-Micro

Мек микро полиестер материал с копринено меко докосване и добра дишаемост. С леко тегло, издръжлив и лесен за поддръжка, това покритие се използва за синтентичните спални чували.

Tactel Softlining 30D Nylon

Висококачествен 30 den материал за вътрешно покритие, чиято копринено мека текстура се постига чрез свръх фина плетка. Лекият като перце, издръжлив и лесен за поддръжка микрофибър е изключително мек към кожата и се справя отлично с отблъскването на потта. Използва се в пухените ни чували.

Poly-Lite Soft

Мек, бързо стоплящ, дишащ и лесен за поддръжка полиестер, подходящ за синтетичните спални чували като Exosphere. “Deuter Poly-Lite Soft BS” е произведен съобразно критериите на стандарта bluesign. Използва се за модела Dreamland.

PRO Lite RS 50

Издръжлив, лесен за поддържка и топъл микро полиестерна материя с отлични попиващи качества, който предпазва пуха. Перфектното покритие за моделите Trek Lite.

Soft Nylon Taffeta

Микрофибърна плетка, използвана като покритие на моделите Dream Lite. Издръжлив и лесен за поддръжка материал, мек към кожата и с отлични попивателни способности.

ПЪЛНЕЖ НА СПАЛНИТЕ ЧУВАЛИ

СИНТЕТИЧЕН

High-Loft Hollowfiber

Кухите синтетични влакна са преработени като пълнеж от флийс (чрез термично свързане). За да се подсигури добра компресия и висока пухкавост, е добавен силикон. Със забележителни топлоизолиращи качества, устойчивост на износване и издръжливост.

Thermo ProLoft®

Специален термичен процес превръща полиестерните нишки във висококачествен техничен Thermo ProLoft® топлоизолиращ флийс. Комбинацията от плътни и кухи влакна води до съвършеното съчетание между издръжливост, тегло и термо качества - флийс, който е лесен за поддръжка и е издръжлив, но същевременно компактен, с изключителни изолационни качества и минимално тегло. Освен това, синтетичните фибри абсорбират много малко влага. Краткото време за съхнене, отлична пухкавост и следователно - топлоизолиращи качества, дори когато е влажен, са безспорни преимущества. Deuter Thermo ProLoft® е покрит с тънък слой силикон.

Thermo Enviro Loft®

Синтетичен пълнеж със специална трислойна конструкция, която създава комфортни условия за сън с фантастични топлоизолиращи свойства. Двата външни слоя от флийс са от много тънка прежда, която осигурява ефективно извеждане на влагата, а средният слой от кухи влакна поддържа топлината и удобството. Екологичният производствен цикъл, следващ стандарта bluesign, включва минимална употреба на вода и химикали.

ПУХ

Съотношение 90/10

Основният фактор в един пухен спален чувал е качеството на пуха. Обикновено това е въпрос на съотношението между теглото на пуха спрямо сместа от малки перца, което се измерва в проценти. Deuter използва само най-висококачественото съотношение в пълнежа - 90% пух спрямо 10% малки перца (90/10).

Сила на пълнежа / cuin

Висококачествените спални чували трябва да имат сила на пълнежа най-малко 650 cuin (кубични инча). Това измерване в кубични инчове на унция пух показва качеството на пухкавост и възможността за разширяване на пълнежа. Висококачественият пух има обем от 650 куб.инча (10.6 литра) за унция (28.3 г). Обем от 550 куб.инча и нагоре е добре, от 650 - отлично, а 800 е почти невъзможно. В крайна сметка - колкото по-висок е обемът, толкова по-добри са изолационните му качества.

 

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.