×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Поръчка и потвърджение

Поръчки на стоки от Stenata.com се приемат 24 часа в денонощието, включително в почивните дни и на официалните празници. Приетите поръчки се обработват всеки работен ден от 10:30 до 15:00 часа. Служител на „Стената 1997“ ЕООД потвърждава по телефона всяка получена поръчка от Stenata.com. Състоянието на всички поръчки могат да се следят в клиентския профил на всеки потребител. Потвърждението на поръчката става в рамките на работния ден, ако поръчката е направена преди 15:00 часа, а ако е направена след 15:00 часа - на следващия официален работен ден. В случай, че поръчката е направена в неработен ден, потвърждението става на следващия официален работен ден.

Доставка и срок на доставка

Поръчки, извършени до 15:00 ч. се изпращат в деня на потвърждение на поръчката от наша страна  и се доставят от куриер на следващия работен ден, освен при извършени поръчки в събота, неделя и по време на официални празници, когато срокът на доставка се удължава съответно с броя на почивните дни. Във всички случаи е възможно забавяне в посочените срокове за доставка, за което ще бъдете своевременно уведомени от страна на "Стената 1997" ЕООД

            "Стената 1997" ЕООД  си запазва правото едностранно да удължава срока за доставка с до 7 работни дни, без да Ви уведомява за това и да удължава сроковете с повече от 7 работни дни с предварителното Ви съгласие.

            "Стената 1997" ЕООД  не носи отговорност за забава на доставката, поради независещи от "Стената 1997" ЕООД  обстоятелства, като например забавяне от страна на куриера, извършващ доставката.

            За продукти, за които не е възможна поръчка онлайн чрез добавяне в кошница, ще бъдете информирани по телефон за наличност и сток за доставка.

            Обикновено сроковете за доставка на стоки е до два работни дни след потвърждение на поръчката. В случай на възникване на обстоятелства налагащи забавяне обработката и изпращането на поръчката, служител на Stenata.com е длъжен да уведоми потребителя за това и да посочи нова дата на доставка.

            Клиентът има право да получи номера на товарителницата, с който да проследява доставката.

Цени на доставка

За поръчки над 100.00 лв. с ДДС - доставката е безплатна за цялата страна. Клиентът е в правото си да поиска експресна доставка, като в този случай транспортните разходи са за негова сметка (освен ако не е уговорено друго).

            За поръчки под 100.00 лв. с ДДС - цената на доставката е според избрания куриер. Цената за доставка със Спиди е 5.00 лева. Цената за доставка с Еконт е 5.00 лева ако е до офис на куриера и 7.00 лева ако е до адрес на клиента. Клиентът е в правото си да поиска експресна доставка, като в този случай няма да се начисли цена за транспорт, а пратката ще бъде доставена за сметка на получателя (освен ако не е уговорено друго).

            Посочените срокове и условия за доставка на стоки от Stenata.com важат за територията на Република България. Информация относно доставки извън страната, можете да получите от нашия екип, като ни изпратите запитване на info@stenata.com.

Начин и заплащане на доставка

"Стената 1997" ЕООД  (www.stenata.com)  изпраща закупена от Вас стока с куриерска компания „Еконт“, „Speedy”  или еквивалентна такава, като цената за доставка се калкулира автоматично преди да завършите своята поръчка. Заплащането на цената за доставка се извършва заедно със заплащане на цената на поръчката, като моментът на плащане може да бъде различен според избрания от Вас начин на заплащане, а именно:

 

    при получаване на поръчката срещу получаване на касов бон от куриера, когато сте избрали плащане с наложен платеж;

    чрез банков превод/карта при избор на този начин на плащане;

    след одобрение от финансова институция и получаване на сумата на продукта, когато сте избрати закупуване на продукт на кредит;

 

            При посочени неверен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката,  "Стената 1997" ЕООД  не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката в следствие на подадената невярна информация от Вас.

            В случай, че не бъдете открити в срока за изпълнение на доставката на посочения от Вас адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка,  "Стената 1997" ЕООД  ще приеме това за неоснователен отказ от поръчката и се освобождава от задължението си да достави заявените стоки, а Вие губите възможността поръчаните от Вас стоки да Ви бъдат доставени. "Стената 1997" ЕООД  запазва правото си да изпрати на посочения от Вас електронен адрес уведомление за непотърсена пратка, както и да претендира заплатената сума за доставка и връщане на стоката.

 

             В момента на доставката клиентът получава стоката с прикрепена фактура и/или касова бележка. Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да попълни протокола/подпише товарителницата и да заплати дължимата сума в случаите на „Наложен платеж”.

Преглед за дефекти при доставка

При извършване на доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от Вас или упълномощено от Вас лице.При констатиране на външни видими дефекти – евентуални повреди, удари и други щети, установени при доставка, следва да подпишете протокол за щети в присъствието на куриера, в който протокол да опишете констатираните дефекти и незабавно, не по-късно от 48 часа да уведомявите "Стената 1997" ЕООД  на тел. +359886930999 или +359899988896.

 

            Когато доставените стоки явно не съответстват на поръчаните от Вас и това може да се установи при обикновен преглед на доставените стоки,Вие имате право в срок от 48 часа да поискате доставената стока да бъде заменена със съответстваща на извършеното от Вас заявление за покупка на стоки, като уведомите "Стената 1997" ЕООД  на тел. +359886930999 или +359899988896 или по email: info@stenata.com Ще заменим стоката в срок до 3 дни, освен в случаите, при които искането Ви е неоснователно, не следва да бъде уважено или ако не е налична стока от същия вид, за което ще Ви информираме своевременно.

Приемане на пратката без забележки

При приемане на доставката от Вас без забележки, всички и всякакви последващи претенции за външни видими дефекти на получената стока се явяват неоснователни и като такива не следва да бъдат удовлетворявани. В случай, че не бъде изготвен и подписан протокол за щети в присъствието на куриера при получаването на стоката и/или не уведомите незабавно в срок до 48 часа от доставката "Стената 1997" ЕООД  на тел. +359886930999 или +359899988896, Вие губите правото си на привеждане на констатираните външни видими дефекти в съответствие с договора за продажбата. Горепосоченото не освобождава "Стената 1997" ЕООД  от задължението му да предлага стоки, съответстващи на договора за продажба и да предоставя на Клиента правата, произтичащи от законовата гаранция, описани в раздел XII от  Общите условия.

            При предаване на стоките (извън случаите на доставка на стоки на изплащане), Вие или трето лице, приемащо доставката на посочения от Вас адрес, сте задължен да подпишете придружаващите документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е извършил поръчката, но приема стоката при доставка на посочения от Вас адрес за доставка. 

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.