1.   ПРЕДМЕТ

Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които фирма Стената 1997 ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр. София, бул. Александър Стамболийски 20В, вписана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 204901930, предоставя стоки и услуги на потребители чрез интернет магазина си www.stenata.com.

Stenata.com продава стоки само с доказан произход, поема цялостно гаранционно обслужване и замянa при фабричен дефект, съгласно срока и условията посочени в Закона за защита на потребителите.

Основните характеристики на стоките, които се предлагат, са посочени в страницата за представяне на всеки продукт.Цените на стоките на всички страници в Stenata.com са крайни и са посочени в български лева с включен ДДС. Всички посочени цени са валидни само при поръчка през интернет магазина на фирмата.

Потребителят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и интернет магазина.

2.   РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрацията на потребител не е задължителна за осъществяване на поръчки на стоки от интернет магазин Stenata.com. Поръчки могат да правят гости и регистрирани потребители.

При попълване на регистрационна форма, потребителят е длъжен да предостави точни и пълни данни относно своите имена, валиден адрес за доставка, телефонен номер и e-mail адрес. За издаване на фактура е необходимо попълването на коректни и пълни фирмени данни.

С регистрацията си на Stenata.com, потребителят получава свой клиентски профил за идентификация в интернет магазина, в който има възможност да следи хронологията и статуса на своите поръчките, да променя по всяко време данните си, както и всякаква заявена от него информация.

3.   СЪГЛАСИЕ

С отбелязване на поле „Съгласен съм с Общите условия”, потребителят извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия на Stenata.com и ги приема.

4.   ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

Стената 1997 ЕООД е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни, като ползвател на нашите услуги.
Стената 1997 ЕООД осигурява защита защита на лични данни в съответствие с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 за защита на личните данни (General Data Protection Regulation) или накратко (GDPR), приет от Европейския съюз.
Потребителят се съгласява, че Stenata.com има право да събира и използва информация във връзка с регистрация за ползване на услугите на Stenata.com.

Stenata.com получава и използва информация от потребителите при тяхната регистрация, включваща лични данни, за да осигури качествено обслужване при приемане и изпълнение на поръчки, да предоставя информация за продукти и услуги под формата на информационен бюлетин, за връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми с поръчката, да помага на потребителите при ползването на Stenata.com и предоставяните от интернет магазина продукти и услуги, за статистически цели и т.н. Информацията се съхранява в базата данни на Stenata.com, при спазване на изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителят може да поиска по всяко време коригиране или заличаване на регистрацията и прилежащата към нея информация от Stenata.com.

Видовете лична информация, които потребителят предоставя, може да включва имена, адрес, телефонен номер, е-mail, финансова информация, предпочитания за продукти и услуги, предпочитания за контакти, данни за образование и трудов стаж.

Stenata.com гарантира, че въпросните данни на потребителя няма да бъдат използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време. Клиентският профил на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на Stenata.com заедно с прилежащите към него данни по всяко време при желание от страна на потребителя.

Stenata.com има право да предостави личната информация за потребителя на съответните компетентни държавни органи, съгласно действащото законодателство в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация при спазване на законово установените процедури; ако потребителят или лица под негов контрол са извършили злоумишлени действия или са нарушили права или законни интереси на трети лица и в други предвидени в закона случаи.

5.   ПОРЪЧКА

Поръчки на стоки от Stenata.com се приемат 24 часа в денонощието, включително в почивните дни и на официалните празници. Приетите поръчки се обработват всеки работен ден от 10:30 до 17:00 часа. Служител на Стената 1997 ЕООД задължително потвърждава по телефона всяка получена поръчка от Stenata.com. Състоянието на всички поръчки могат да се следят в клиентския профил на всеки потребител.

Потвърждението на поръчката става в рамките на работния ден, ако поръчката е направена преди 15:00 часа, а ако е направена след 15:00 часа - на следващия работен ден. В случай, че поръчката е направена в неработен ден, потвърждението става на следващия работен ден.

Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните стоки. Всички цени в интернет магазин www.stenata.com са крайни и са посочени в български лева с включен ДДС. Всички посочени цени са валидни само при поръчка през интернет магазина на фирмата.

Стената 1997 ЕООД си запазва правото да не изпълни поръчка, направена през интернет магазина www.stenata.com, ако попълнените данни на клиента не са валидни, или ако няма наличност от поръчаната стока. Служителят на Стената 1997 ЕООД е задължен да уведоми потребителя за състоянието на поръчката на предоставения телефон за връзка и/или e-mail адрес.

6.   ДОСТАВКА

Доставката на стоките на Stenata.com се извършва от служител на компанията или служител на  куриерската компания, с която Стената 1997 ЕООД е сключила договор – Спиди АД. Потребителят получава заявената стока на посочения адрес за доставка или в посочен от него офис на куриера, изпъляващ доставката. В момента на доставката потребителят получава стоката с прикрепена фактура и/или стокова разписка. Потребителят е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да попълни протокола и да заплати дължимата сума в случаите на „Наложен платеж”.

Срокове за доставка на стоки е два работни дни след потвърждение на поръчката.

Потребителят има право да бъде информиран за местоположението на пратката, както и оставащото време до доставката. В случай на забавяне на доставката, независимо от причините, служител на Stenata.com е длъжен да уведоми потребителя за това и да посочи нова дата на доставка.

Цени на доставка:

-   За поръчки над 100.00 лв. с ДДС - доставката е безплатна за цялата страна.

-   За поръчки под 100.00 лв. с ДДС - цената на доставката е 5 лв.

Посочените срокове и условия за доставка на стоки от Stenata.com важат за територията на Република България. Информация относно доставки извън страната, можете да получите от нашия екип.

7.   НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Интернет магазин Stenata.com предоставя следните възможности за заплащане на стоки:

- Наложен платеж (плащане при доставка) - Потребителят заплаща дължимата сума при доставка на стоката от куриера, както и транспортните разходи, свързани с нейната доставка, при условие, че такива се дължат - при поръчки под 100 лв. с ДДС.

-   Плащане чрез www.epay.bg (приема плащания с карти Борика, Euroline, Maestro, Master Card, Visa Electron, Visa Classic) – При този вид разплащане, потребителят се пренасочва към www.epay.bg, където се извършва необходимата транзакция. След получаване на дължимата сума в Epay.bg акаунта на Stenata.com, поръчката се обработва.

- Плащане чрез PayPal

- Плащане онлайн чрез кредитна/дебитна карта

- Плащане по банков път – Заплащането се извършва с банков превод по сметка на фирма Стената 1997 ЕООД

Детайлите са:
Титуляр: Стената 1997 ЕООД;
Банка: Уникредит Булбанк, София
IBAN: BG62UNCR70001523138835
BIC: UNCRBGSF

- Плащане в брой в магазини „Стената“- Потребителят може да заплати дължимата сума в някой от магазини „Стената“ в гр. София.

- Плащане чрез POS терминал в магазини „Стената“ - приема плащания с карти Борика, Maestro, Master Card, Visa Electron, Visa Classic)

8.   ЗАМЯНА НА АРТИКУЛ И ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА

Потребителят има право да върне и/или замени даден артикул от поръчката, след като предварително се обади на служител на Стената 1997 ЕООД и посочи причината за това. Връщането става на посочен от служителя адрес за сметка на потребителя (освен ако не е уговорено друго). Върнатият артикул трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка и документация, във вида, в който е получен от потребителя по условията на чл.50 от ЗЗП. След като служителят се увери в горното и според желанието на потребителя се:

-        възстановява на потребителя заплатената сума за артикула в 30 (тридесет) дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка. При метод за плащане с карта, сумата се възстановява с кредитна операция по сметката на картата. Stenata.com не дължи изплащането на лихви или неустойки върху върнатата в посоченият по-горе срок сума.

-        заменя с избран от потребителя артикул, който се изпраща на посочен от потребителя адрес и за негова сметка (освен ако не е уговорено друго).

Потребителят има право да се откаже изцяло от поръчката си и върне закупената от него стока от интернет магазин www.stenata.com в срок от 14 (четиринадесет) календарни дни от датата на доставката съгласно чл. 50 от ЗЗП. В този случай, транспортните разходи по връщане на стоката, се поемат от потребителя. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка и документация, във вида, в който е получена по условията на чл.50 от ЗЗП. Потребителят има право да получи обратно заплатената от него сума, в 30 (тридесет) дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка. При метод за плащане с карта, сумата се възстановява с кредитна операция по сметката на картата. Stenata.com не дължи изплащането на лихви или неустойки върху върнатата в посоченият по-горе срок сума.

Не подлежат на връщане: стоки по идивидуална поръчка, или такива със сменени, или променени по Ваше желание компоненти.

В случай на връщане на стока и рекламация от страна на потребителя, той е длъжен да се свърже със служител на Стената 1997 ЕООД, като да посочи номера на фактурата и датата на покупка на стоката.

9.   ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ

Гаранционното обслужване се извършва в магазини Стената при представяне на гаранционната карта и/или касов бон, удостоверяващи покупката. Транспортните разходи, са за сметка на купувача.

Регистрацията след покупката на електронни устройства, като: лавинни уреди, навигационни устройства, електронни часовници и други, за които е необходимо да се регистрират в сайтовете на производителите с цел удължаване на гаранционния срок, обновявяне на софтуер или друга услуга е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА КУПУВАЧА. 

При постъпване на продукта за рекламация се издава Протокол за предявяване на рекламация (в два екземпляра), попълнен от служител и подписан от клиента. При изпращане по куриер на артикула, обект на рекламация, товарителницата за куриерската услуга приема валидността на Протокол за предявяване на рекламация.

Срок за отстраняване на повредата и удовлетворяване или отказ на рекламацията е 30 дни от датата на приемане на продукта в магазина и регистриране на рекламацията.

При предявяване на обувки за рекламация, клиентът трябва да е почистил и подсушил обувките, в противен случай приемането ще бъде отказано.

Гаранционните условия важат за територията на Република България.

Гаранционното обслужване може да бъде отказано в следните случаи:

- Когато не се представят гаранционни документи (гаранционна карта и касов бон) или има несъответствие между посочените данни в гаранционната карта с тези на стоката или гаранционните документи са преправяни.

- На рекламация не подлежи стока, за която Клиента е бил предварително предупреден за несъответсвие или дефект, както и за стоки, чието несъотвествие се дължи от материали предоставени от клиента.

- Всички разходи, които клиента е направил за получаването и връщането на закупената стока, комисионни на банки и други разходи извън сумата по стойността са за сметка на Клиента

- Когато продуктът е експлоатиран неправилно или не по предназначение, в противоречие с инструкциите и гаранционните условия на производителя в гаранционната карта или съпътстващата продукта документация.

- Когато стоката е отваряна или разглобявана, правени са неоторизирани опити за ремонт или за промяна на конструкцията, извършвани са механични интервенции, използвани са некачествени и/или неоригинални консумативи.

- Повреди, причинени от неправилна или груба: употреба/транпорт/съхранение, небрежност, механично увреждане, изпускане, удар, заливане с течности или храна, влияние на химически продукти, корозия, окисление, повреди причинени от насекоми, гризачи, гръмотевици и форсмажорни обстоятелства, природни бедствия и външни въздействия, работа в замърсена среда и други независещи от производителя причинии други, които гаранцията не покрива и се отстраняват за сметка на клиента.

10. НАЕМ НА ЕКИПИРОВКА

Стената 1997 ЕООД предлага услугата „Наем на екипировка“. От нас може да наемете различно туристическо оборудване, което Ви е необходимо за желаният от Вас период – снегоходки; щеки; лавинно оборудване – уред, сонда и лопата; пикел; котки; седалка за катерене и др.

Наемът на екипировка се извършва в нашите търговски обекти. Препоръчваме да се обадите предварително, за да проверите свободната наличност за търсения от Вас период.

При наемане на екипировка, Вие заплащате размера на наема и гаранционен депозит (по утвърден ценоразпис публикуван на сайта www.stenata.com). След заплащане на дължимата сума получавате протокол, в който са посочени видът на артикула/ите, срокът за наемане, дължимата цена и размерът на гаранционния депозит. Гаранционният депозит се възстановява след връщане на наетия продукт във вида и състоянието при което са получени при наемането, в т.ч. окомплектовани, почистени, подсушени и в изряден вид. При установяване на повреда или неизряден външен вид, наемателя губи част от депозита, съответстваща на разходите по отстраняване на повредата или почистването на оборудването.

Взимането и връщането на екипировка трябва да се осъществява по следната схема: отдава се следобед до края на работния ден и се връща до 12.00ч. в деня уговерен за връщане. При закъснение след 12 часа, се начислява допълнителен наем за един ден, който се удържа от оставения депозит. Минималния период за наемане на екипировка е 1 (един) ден.

11. ДРУГИ

Освен ако в тези общи условия изрично не е посочено друго, информацията, публикувана на Stenata.com, е собственост на Стената 1997 ЕООД. Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание, публикувано на Stenata.com, без изричното писмено съгласие на Стената 1997 ЕООД.

Имената, знаците и символите на продукти или дружества, упоменати в съдържанието на Stenata.com може да са запазени търговски марки или търговски имена на съответните им собственици. Достъпът на потребителите до Stenata.com по никакъв начин не следва да се възприема от потребителите като предоставяне на лиценз или право за ползване на която и да е марка.

Стената 1997 ЕООД не носи отговорност за преки или косвени вреди, претърпяни от потребителите, в резултат от ползването или невъзможността за ползване на Stenata.com или свързаните и предоставяни чрез Stenata.com услуги.

Въпреки, че Стената 1997 ЕООД се стреми да предоставя пълна и точна информация за продуктите и услугите, които предлага чрез интернет магазин www.stenata.com, е възможно да са допуснати печатни грешки, грешки в тяхната стойност (цена), разлики в цветовото представяне на продуктите и техния дизайн. Ако попаднете на такива грешки, моля да се свържете с нашия екип на info@stenata.com, за да ги отстраним своевременно. Благодарим предварително!

Стената 1997 ЕООД има право по всяко време да променя съдържанието на Stenata.com, предлаганите стоки, услуги и техните цени, и настоящите общи условия за ползването му, без да има задължение за предварително уведомяване на потребителите за промените. Изменените Общи условия за ползване на Stenata.com се публикуват на Stenata.com и са достъпни за всички потребители.

За допълнителни въпроси и консултации, можете да се свържете с екипа на Stenata.com:

E-mail: info@stenata.com

Facebook: stenatastores

Офис София

София, бул. Александър Стамболийски 20 В

Тел.: 02 989 05 38

Магазин – Център

София, ул. Братя Миладинови 5

Тел.: 0886930999

Пон - Пет – 10:00 - 20:00 ч.; Съб - 10:00 – 18:00 ч.

Магазин – Младост

Тел.: 0882595041

София, бул. Александър Малинов 51, Търговски център „Метро Сити“, ет.1

Пон - Пет – 10:00 - 20:00 ч.; Съб - 10:00 – 18:00 ч.

 

Последна промяна: Юли 2018 г.

 

 

 

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.