Уважаеми клиенти на
Ortovox,

Като обратна връзка от нашите Академии за безопасност (SAFETY ACADEMY PARTNERS) установихме, че в някои редки случаи, е възможно смущение в излъчването на сигнала, което се появява при нашите лавинни уреди 3+, които работят със софтуерна версия 2.1. Това може да доведе до удължаване на процеса при търсене. Причината за това смущение е софтуерна грешка.

Не са известни инциденти, причинени от тази софтуерна грешка. Все пак, като предпазна мярка, за да се уверим, че нашите клиенти не са изложени на риск, Ortovox изтеглят всички лавинни уреди 3+, които работят под софтуер 2.1. Устройствата, които са засегнати от изтеглянето, повече не трябва да се използват, без да е направен update към версия 2.2.

Тази грешка, беше идентифицирана при задълбочени вътрешни тестове. Новият софтуер – 2.2 ще поправи тази грешка.

КОИ УСТРОЙСТВА СА ЗАСЕГНАТИ?

Това предварително изтегляне се отнася изключително и само за лавинни уреди ORTOVOX 3+, със софтуер 2.1 – без значение от цвета.

Устройства 3+, които работят със софтуер 1.0; 1.1; 2.0; 2.2, както и всички други лавинни уреди (S1+, S1, ZOOM) не са засегнати.

ИЗТЕГЛЯНЕТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ НА 25-ти МАЙ И Е БЕЗПЛАТНО

След 25-ти Май, може да използвате специална форма, за да изпратите Вашия уред 3+, работещ със софтуер 2.1, напълно безплатно. Ortovox ще инсталират новия софтуер 2.2 на Вашия уред и ще Ви го върнат възможно най-скоро.
Формата може да намерите ТУК!

За улеснение на клиентите на магазини СТЕНАТА, услугата по обновяване на софтуера към версия 2.2, ще се извършва в магазина ни в Младост на адрес: София, бул. Ал. Малинов 51, ет.1, Метро Сити Център.

КАК ДА РАЗБЕРА С КАКВА ВЕРСИЯ СОФТУЕР РАБОТИ МОЯТ УРЕД 3+?

Натиснете бутона приемане/предаване (search/send) в позиция на предаване. За да работи, бутонът трябва да е натиснат надолу! Сега включете своя 3+. На дисплея ще се появи последователно, следната информация:

  • 10-цифрен сериен номер
  • Тестови екран
  • Оставащия капацитет батерия
  • ИНСТАЛИРАНА СОФТУЕРНА ВЕРСИЯ

Ако се появи 2.1: ВАШЕТО УСТРОЙСТВО Е ЗАСЕГНАТО ОТ ИЗТЕГЛЯНЕТО.

Ако се появи 1.1, 2.0 или 2.2: Вашето устройство НЕ Е засегнато.

Ако не се появи номер, това означава, че Вашето устройство работи със софтуерна версия 1. Това устройство не е засегнато.


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:

Кои устройства са засегнати?

Това превантивно изземване се отнася изключително  и само за уредите ORTOVOX 3+, работещи с версия 2.1 на софтуера!
3+ устройствата, функциониращи със следния софтуер: 1.0, 1.1, 2.0, 2.2 - независимо от цвета - и всички останали устройства ORTOVOX (S1 +, S1, ZOOM) не са засегнати.

Как открихме грешката?

Лавинни предаватели преминават през 100% цялостен контрол на качеството и се тестват няколко пъти за функционалност преди разпределението.
Грешката е открита по време на интензивни тренировки от партньорите на ORTOVOX SAFETY ACADEMY. Грешката беше идентифицирана и поправена при последващи вътрешни тестове.

Какво ще се случи в сервиза на ORTOVOX?

Ще бъде инсталирана новата версия 2.2 на софтуера. Устройството също така ще бъде проверено за изтичане на батерии, а корпусът и механичната функционалност на превключвателите също ще бъдат тествани.

Заедно с изпращането за инсталиране на новата версия на софтуера, препоръчваме на потребителите да дават устройството за проверка  най-късно след 5 години и след това на 2-годишни интервали. Ако клиентът поиска редовна услуга, устройството трябва да бъде изпратено чрез стандартния формуляр за обслужване, който може да намерите ТУК!

Ще трябва ли да плащаме за транспорт?

Не, използвайки онлайн формуляра, ще имате възможност да изпринтите документ, с който да пратите устройството безплатно.

Колко време ще отнеме?

Поради голямата бройка на устройствата, планираното време е 6 седмици. Уредите ще бъдат ъпдайтвани и връщани в реда в който са пристигнали.

Какво трябва да направи засегнатия потребител?

Потребителят трябва да изпрати уреда си директно към сервиза на Ortovox в Германия, а не към локален дилър. За тази цел, може да използвате формуляра  на  уебсайта на Ортовокс, който ще е достъпен от 25 май нататък.

3+ HOTLINE

Има създадена гореща линия за отговори на всички въпроси, които имате :

За европейски страни (на английски и немски)

Tel                       +49 (0)89 66674-215
E-Mail:                recall@ortovox.comПродукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.