Пионерите на мериносовата вълна

Защо да изберете мериносовата вълна на Icebreaker

"Icebreaker винаги е бил и ще бъде пионер на мериносовата вълна. През 1994 година бяхме първите, които видяха огромния потенциал, притежаван от този изключителен естествен материал, който не само се представяше по-добре от синтетиката и пластмасата, но и беше безкрайно по-добър избор от гледна точка на благосъстоянието на планетата. Чистотата на нашата връзка с природата и с партньорите ни и до днес е това, което отличава Icebreaker като оригиналната и най-автентична марка за мериносова вълна.

Icebreaker не само беше първата компания, която видя потенциала на мериносовата вълна, но и бяхме първите в света, които сключиха дългосрочни договори с ключови производители на мерино, основани на изконно доверие и взаимна загриженост за доброто състояние на животните и грижата за околната среда.

Всяка година от вълната на всяка мериносова овца произвеждаме 5 облекла Icebreaker."

Критериите за мерино на Icebreaker:

Дължина на влакната

Определяме максимална и минимална дължина на влакната, съобразно видовете прежда и продуктите, които произвежда Icebreaker.

Здравина на влакната

Влакната трябва да са здрави, в противен случай могат да се скъсат при обработката и носенето, и може да предизвикат несъвършенства в тъканта.

Микрон

Определяме максималния и минималния диаметър на нишките, за да подсигурим мекота и приятно усещане при допир.

Коефициент на вариация

Определяме и максималната вариация в диаметъра на влакната, така че да осигурим мекота и приятно усещане при допир.

Цвят

Вълната трябва да е много бяла, без несъвършенства в цвета, тъй като това би оказало влияние върху способността да се постигне цветовата палитра на Icebreaker.

Растителни вещества

Растителните вещества могат да се превърнат в проблем при обработката и да доведат до замърсяване и несъвършенства в материята и цвета. Определяме максималното съдържание на растителни вещества (което трябва да е много ниско).

Тъмни влакна

Тъмните влакна се срещат естествено в овчата вълна, но могат да доведат до несъвършенства в цвета и материята. Icebreaker определя много ниско ниво на съдържание на тъмни влакна.

Вид на вълната

Трябва да е Icebreaker вид вълна. Става въпрос за релефа и цялостната структура на влакната, и е съобразена с видовете вълна и продуктите, които произвеждаме.

Липса на несъвършенства

Вълната може да има всякакви видове несъвършенства, така че производителите винаги внимават за всичко, което може да окаже влияние върху качеството на произвежданите от Icebreaker продукти.

За какво са подходящи мерино продуктите на Icebreaker

Icebreaker са специализирани в производството на термо бельо и термо облекло (боксери, клинове, спортни сутиени), мерино чорапишапки и ръкавици, мерино тениски и блузи с къс или дълъг ръкав и с различна дебелина - предназначени за основен или първи слой, горни дрехи мерино термооблекло от типа  "полар" с качулка или без - предназначени за среден или външен слой, както и якета, панталони, елеци.

Изработени от висококачествена Мерино вълна, продуктите на Icebreaker са отличен избор при:

- продължителни излизания, преходи и трекинг, заради естествените им антимикробни качества

- активен спорт и интензивни движения - бягане, ски, колоездене - заради отличните им терморегулативни свойства

- ежедневно носене навън, заради превъзходните характеристики на Мерино вълната като цяло

Освен това продуктите на Icebreaker са изключително приятни на допир и създават несравнимо усещане за комфорт като дори и влажни продължават да поддържат оптимална температура, без да се усещат мокри.

Как да наслоявате мериносовата вълна на Icebreaker

 

Icebreаker е пионер в първата в света естествена система за наслояване - създадена, за да ви осигури свободата да се наслаждавате и да се вдъхновявате от приключенията си сред природата, без значение от условията или сезона.

 

СИСТЕМА ОТ СЛОЕВЕ, създадена, за да се движите свободно. Колкото по-голямо е числото, толкова по-топло ще ви бъде

 

Бельо: 150-190 г/кв.м

Основен слой: 200-280 г/кв.м

Първи слой: 120-280 г/кв.м

Среден слой: 120-380 г/кв.м

Външен слой: 230-380 г/кв.м

 

АКО РАБОТИ ПРИ ОВЦЕТЕ, ЩЕ РАБОТИ И ПРИ ВАС

 

Мериносовите овце имат имат лека, фина, дишаща вълна, която им държи хладно през горещите лета на новозеландските Южни Алпи. А когато дойде зима, допълнителният слой вълна, който израства над основния, им помага да запазят топлината и комфорта, докато се движат свободно през лед и сняг.

Използваме мериносовата вълна в система от леки слоеве, за да ви осигурим същата свобода по време на заниманията ви на открито. При топло време, носете основен слой, близо до кожата, и наслоявайте за повече изолация при по-студено време. Когато наслоявате продукти на Icebreaker, въздухът се задържа между всеки два слоя, за да съхрани топлината. Така отделните слоеве работят заедно, като едно ултралеко облекло.

Още за Мериносовата вълна можете да научите от статията "Тази изключителна, изключителна Мериносова вълна" в нашия блог.

Актуални продукти на Icebreaker налични в магазини Стената

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.