×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Въже - Edelrid - Swift 48 Pro Dry 8.9 mm

Въже - Edelrid - Swift 48 Pro Dry 8.9 mm

Edelrid
4028545136585
Последна наличност
369,00 лв.
Няма данък

Едно въже, три стандарта. SWIFT 48 Pro Dry 8.9 mm е единично, двойно и близначно въже в едно –с диаметър 8,9 мм едно от най-тънките единични въжета на пазара. Благодарение на това, че е направено на машина за плетене с 48 макари, SWIFT 48 Pro Dry има особено фина структура на обвивката, която осигурява много приятно усещане и лесно боравене и същевременно е изключително устойчива на протриване и износване.

на 12 вноски по 34.44 лв.

Цвят

Цвят по каталог

Дължина, метри

Тегло: 2.650кг

Този продукт можете да намерите в:
Стената Младост: Да
Стената Център: Да
Кредитен модул Париба лични финанси

Вземи само за 34.44 лв.

12 x 34.44 лв.

 

SWIFT 48 PRO DRY 8,9MM

ДИНАМИЧНО ВЪЖЕ С ТРОЕН СЕРТИФИКАТ КАТО ЕДИНИЧНО, ДВОЙНО И БЛИЗНАЧНО


Едно въже, три стандарта. SWIFT 48 Pro Dry 8.9 mm е единично, двойно и близначно въже в едно –с диаметър 8,9 мм едно от най-тънките единични въжета на пазара. Благодарение на това, че е направено на машина за плетене с 48 макари, SWIFT 48 Pro Dry има особено фина структура на обвивката, която осигурява много приятно усещане и лесно боравене и същевременно е изключително устойчива на протриване и износване.


ХАРАКТЕРИСТИКА

• Минимално тегло, малък диаметър, отлично усещане и перфектно за боравене

• Изключително фина и приятна на усещане обвивка, благодарение на оплитането на машина с 48 макари, което осигурява леко и приятно боравене

• Дълготрайно водоотблъскване и защита от замърсяване благодарение на покритието Pro Dry

• Сертифицирано като единично, двойно и близначно въже

• Водопоглъщане под 2% съгл. към UIAA водоотблъскващ тест

• 3D навиване позволяващо незабавна употреба без заплитане – 3D Lap Coil

• bluesign® сертифициран продукт

• Произведено в Германия


ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

• Диаметър: 8,90 мм

• Динамично удължение: 34 / 28 / 28 %

• Сила на удар: 8,7 / 6,5 / 10,8 kN

• Ядро пропорция: 59 %

• Обвивка пропорция: 41 %

• Тегло на метър: 53 гр/м

• Срязваща дължина: 15 см

• Статично удължение: 6,2 / 6,2 / 5,0 %

• Брой падания: 6 / 20 / 22

• Сертификация: EN 892

• Материал : Полиамид

• Множествена сертификация: Да

• Тип въже: динамично

• Единично въже : Да

• Двойно въже : Да

• Близначно въже : Да

• Маркировка за среда на въжето: Да

• Импрегнация : Да 

• UIAA : Да 


   f4201f92dc55a0566010c775f052a770.jpg       Единични въжета

Единичните въжета са най-често срещаните въжета за катерене. Това е класическото катерачно въже. Единичните въжета са с различни дължини и диаметри и обхващат различни приложения. Те са класически спортни въжета за катерене, както на открито, така и на закрито, и се използват за алпийско катерене и алпинизъм, както и за катерене на големи стени. Едно от основните им предимства е простото и безпроблемно боравене с тях. EDELRID произвежда единични въжета с диаметри от 8,6 мм до 10,5 мм. Тяхното тегло е от 51 до 69 грама на метър. Единичните въжета с по-дебел диаметър обикновено са по-здрави и могат да издържат на по-голям брой падания. Но колкото по-дебело е въжето, толкова и по-тежко е. За интензивна употреба, като например при катерене на проекти или на горна установка, има здрави единични въжета с по-голямо съотношение на външната обвивка.


0c591c447d226b1e03c64c97cbfa712d.jpgБлизначни въжета

Близначните въжета трябва винаги да се използват по двойки. Те предлагат стандартизирана безопасност единствено, когато се използват в двойка. Важно е, че близначните въжета винаги трябва да се включват заедно във всеки болт или елемент от протекцията. Те имат по-леко тегло и по-тънък диаметър. Близначните въжета предлагат по-голяма степен на безопасност поради увеличеното съкращаване, което идва с използването на две въжета. Техниката на близначното въже също така осигуряват повишена безопасност, благодарение на значително по-голямата си устойчивост на остри ръбове, както и намаляване на риска от пълно увреждане (падане на камъни, късане на остър ръб). Ето защо те са особено подходящи за алпийско катерене в тежък терен или за ледено и смесено катерене. Използването на близначни въжета ви позволява да спускате рапел два пъти по-бързо, което означава, че можете да слезете от стената по-бързо. Близначните въжета обикновено имат диаметър от 6.9 до 8 мм и тежат около 40 грама на метър.


e79c06da21c920665cbeb4f6c9945f4d.jpgДвойни въжета (1/2 въжета)

Двойните въжета са проектирани, също както близначните въжета, да бъдат използвани като двойка. Те също предлагат стандартизирана безопасност, само когато се използват като двойка. Въпреки това, за разлика от близначните въжета, не е нужно и двете въжета да бъдат включени във всеки болт или част от протекцията. Тази техника е идеална за не добре осигурени маршрути или такива, движещи се на зиг-заг, както и за традиционно катерене. Позволява намаляване на триенето на въжето, когато точките за осигуряване са раздалечени, и значително намалява силата на удара. От това следва, че катеренето с двойно въже изисква използването на осигурително устройство, което ви позволява да управлявате едновременно две въжета. Двойните въжета се използват за същите дейности както близначните въжета. Те имат една важна разлика - двойните въжета могат да се използват като едно въже. Това е особено важно при катерене на група от трима, когато се носят две допълнителни въжета. Двойните въжета имат диаметър от 7,5 до 9 мм и обикновено тежат между 40 и 50 грама на метър.


EDELRID Технологии


0b7411f0a75edff867d80a9d78d976ec.jpg

PRO DRY

Необработените въжета могат да поемат до 50% от собственото си тегло във вода. Когато са мокри, тези въжета стават изключително тежки, трудни за употреба и могат да замръзнат при студено време. Освен това тяхната безопасност е компрометирана. Ето защо импрегнираните въжета се използват за дейности, при които въжетата са по-склонни да се намокрят, като ледено катерене или алпинизъм.

Pro Dry е нов процес на финално третиране, който предлага решение на този проблем. Първо, сърцевинните влакна се импрегнират. След това, след завършване на оплетката, готовото въже (ядро и обвивка) се импрегнира отново. В последния етап импрегнирането се фиксира термично. Резултатът е въже, което е трайно водоотблъскващо и устойчиво на замърсяване. Pro Dry въжетата са особено бързосъхнещи, не абсорбират почти никаква вода и са устойчиви на замръзване при ниски температури. Благодарение на минималната им абсорбция на вода (1-2%) съгласно теста за водоотблъскване на UIAA, въжетата Pro Dry трудно увеличават теглото си. Като такива те продължават да се представят добре и осигуряват висока степен на безопасност дори при мокри условия.

В допълнение, Pro Dry покритието подобрява плъзгащите характеристики на отделните влакна, което прави въжето по-устойчиво на абразия и удължава живота му. Pro Dry е първият довършителен процес, който позволява да се произвеждат въжета с изключително тесни диаметри, без да се прави компромис с представянето им.

Независимо дали става въпрос за смесени маршрути по северните стени, ледено катерене по замръзнали водопади или спортни маршрути на скала, въжетата от серията Pro Dry се отличават благодарение на изключителното им представяне, дълъг живот и висока степен на безопасност.

ПРЕДИМСТВА НА PRO DRY БЪРЗ ПРЕГЛЕД

ИМПРЕГНИРАНА СЪРЦЕВИНА И ОБВИВКА:

• водопоглъщане равна само на 1–2 % в съответствие с UIAA теста за водоотблъскване

• трайно водоотблъскване и устойчивост на замърсявания

• висока устойчивост на протриване и износване

• изключително представяне при студени и мокри условия

• малък диаметър за по-малко тегло на метър

• оптимални характеристики на плъзгане


fa45de924f1d54451a5b8c15fa30091f.jpg

THERMO SHIELD

Thermo Shield е стандартното довършително покритие, което прилагаме към всички наши въжета, за да им дадем характерните за EDELRID гъвкавост и леко боравене с тях. Този процес на термично стабилизиране гарантира, че сърцевината и обвивката са перфектно балансирани. Специалната топлинна обработка първо отпуска, след което свива влакната на въжето. Това хармонизира отделните влакна във въжето и гарантира, че то остава компактно и еластично през целия си живот. Резултатът е въже, което не се свива и не се втвърдява бързо. Въжетата, които не се подлагат на термично стабилизиране, често се свиват и се втвърдяват по-бързо. Те обикновено са по-твърди от въжетата, които са термично обработени.


b993d683b7f5ba06981b87ed137438b1.jpg

КУПИ, РАЗОПАКОВАЙ, КАТЕРИ - МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОСТО!

Новата техника EDELRID 3D Lap Coil прави първото развиване на въжето ненужно. Разширихме нашата производствена площадка със специално разработена машина, която навива нашите въжета. В комбинация с обмисления дизайн на опаковката, предоставена с всяко въже EDELRID, сега стана супер лесно да започнете незабавно изкачването с новото си въже: Не е нужно да правите повече от това да го издърпвате! Маркировката върху въжето, както и подробното описание на опаковката допълнително гарантират, че правите нещата правилно и можете да използвате пълния потенциал на въжето без досадно усукване и заплитане.


5c878b383dde9022a0a0639743624440.jpg

Качеството и безопасността са ключовите фактори, които ни движат напред от самото начало. Когато правим отговорни и иновативни високопроизводителни въжета, ние следователно следваме максимата за устойчивост. Ето защо EDELRID постави нови стандарти в индустрията за устойчиво производство на въжета.

Ние сме първият производител на въжета, който адаптира нашите въжета, за да отговори на строгите изисквания на Swiss bluesign® SYSTEM. Това е най-строгият екологичен стандарт за производството на текстилни продукти: независим, международно признат и базиран на петте принципа на производителността на ресурсите, безопасността на потребителите, водните емисии, емисиите във въздуха, както и здравето и безопасността на работното място. Нашите въжета носят bluesign® етикет благодарение на тяхната комбинация от сертифицирани изходни материали и нашите модерни производствени мощности за въжета в Исни.

Етикетът bluesign® PRODUCT е знак за качество: той гарантира екологично чист продукт, който е с ниско съдържание на замърсители и безопасен за здравето и околната среда. Като такива, ние отговорихме на естествените изисквания на нашите клиенти за безопасни, екологични и устойчиви продукти.

Съвместната работа от 2014 г. на EDELRID с BLUESIGN TECHNOLOGY AG в Швейцария ни позволяват да черпим от задълбочен опит в устойчивото производство на въжета. Чрез преобразуването на цялото ни производство на въжета към строгите изисквания на bluesign® SYSTEM, ние успяхме да постигнем следната ефективност при боядисване на нишките за обшивка:

62 % намаляване на CO2, 89 % спестяване на вода, 63 % по-малко потребление на енергия и 63 % по-малко химикали


Линк към производител
Цвят по каталог
Pink
Произход
Германия
Цвят
Розов
Гаранция
2 години
Тегло, гр/м
53
Дължина, м
50
Диаметър, мм
8.9
Тип
Единично/Двойно/Близначно
Брой падания
6/20/22
Динамична елонгация, %
34/28/28
Статична елонгация, %
8.7/6.5/10.8
Стената Център
Да
Стената Младост
Да
Състав
Синтетични материали
Продуктов код
713160502420
Вносител
СТЕНАТА 1997 ЕООД
Няма добавени отзиви

В следната категория има още 4 продукта:

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.