• -98,00 лв.
Въже - Edelrid - Hummingbird Pro Dry...

Въже - Edelrid - Hummingbird Pro Dry 9.2 mm

Edelrid
4028545115603
Последна наличност
293,00 лв. 391,00 лв. -98,00 лв.
Няма данък

Hummingbird Pro Dry е идеалното допълнение към серията леки и издръжливи въжета за спортно катерене. Със своя малък диаметър, минимално тегло и фина структура на обвивката, Hummingbird Pro Dry предлага отлични характеристики на боравене, което го прави висок клас въже за спортно катерене.

Цвят

Цвят по каталог

Дължина, метри

Тегло: 3.420кг

Този продукт можете да намерите в:
Стената Младост: Да
Стената Център: Да
Кредитен модул Париба лични финанси

Вземи само за 27.35 лв.

12 x 27.35 лв.

на 12 вноски по 27.35 лв.

HUMMINGBIRD PRO DRY 9,2MM

ЕДИНИЧНО ДИНАМИЧНО ВЪЖЕ ЗА КАТЕРЕНЕ


Идеалното допълнение към серията леки и издръжливи въжета за спортно катерене. Със своя малък диаметър, минимално тегло и фина структура на обвивката, Hummingbird Pro Dry предлага отлични характеристики на боравене, което го прави висок клас въже за спортно катерене.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА

• Обработка Thermo Shield за перфектно боравене

• Устойчив на вода и мръсотия благодарение на покритието Pro Dry

• Водопоглъщане по-малко от 2% съгл. UIAA водоотблъскващ тест

• 3D навиването на въжето позволява незабавно използване без заплитане (3D Lap Coil)

• Произведено в Германия


ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

 • Диаметър 9,20 mm
 • Динамично удължение 31 %
 • Сила на удар 8,8 kN
 • Съотношение на сърцевината 56,00 %
 • Съотношение на обвивката : 44,00%
 • Тегло на метър : 57,00 грама/метър
 • Статично удължение : 6,0 %
 • Брой падания: 8
 • Страна на произход: Германия
 • Единично въже: Да
 • Двойно въже: Не
 • Повишена износоустойчивост: Не

6a244e26861b72b3547f2df273bcd5c7.jpg Единични въжета

Единичните въжета са най-често срещаните въжета за катерене. Това е класическото катерачно въже. Единичните въжета са с различни дължини и диаметри и обхващат различни приложения. Те са класически спортни въжета за катерене, както на открито, така и на закрито, и се използват за алпийско катерене и алпинизъм, както и за катерене на големи стени. Едно от основните им предимства е простото и безпроблемно боравене с тях. EDELRID произвежда единични въжета с диаметри от 8,6 мм до 10,5 мм. Тяхното тегло е от 51 до 69 грама на метър. Единичните въжета с по-дебел диаметър обикновено са по-здрави и могат да издържат на по-голям брой падания. Но колкото по-дебело е въжето, толкова и по-тежко е. За интензивна употреба, като например при катерене на проекти или на горна установка, има здрави единични въжета с по-голямо съотношение на външната обвивка.


2fe2942b09cf8257aa748a6efeab2d3f.jpg THERMO SHIELD

Thermo Shield е стандартното довършително покритие, което прилагаме към всички наши въжета, за да им дадем характерните за EDELRID гъвкавост и леко боравене с тях. Този процес на термично стабилизиране гарантира, че сърцевината и обвивката са перфектно балансирани. Специалната топлинна обработка първо отпуска, след което свива влакната на въжето. Това хармонизира отделните влакна във въжето и гарантира, че то остава компактно и еластично през целия си живот. Резултатът е въже, което не се свива и не се втвърдява бързо. Въжетата, които не се подлагат на термично стабилизиране, често се свиват и се втвърдяват по-бързо. Те обикновено са по-твърди от въжетата, които са термично обработени.


6d54a5e4cb8174e33c79eff88e68eac4.jpg PRO DRY

Необработените въжета могат да поемат до 50% от собственото си тегло във вода. Когато са мокри, тези въжета стават изключително тежки, трудни за употреба и могат да замръзнат при студено време. Освен това тяхната безопасност е компрометирана. Ето защо импрегнираните въжета се използват за дейности, при които въжетата са по-склонни да се намокрят, като ледено катерене или алпинизъм.

Pro Dry е нов процес на финално третиране, който предлага решение на този проблем. Първо, сърцевинните влакна се импрегнират. След това, след завършване на оплетката, готовото въже (ядро и обвивка) се импрегнира отново. В последния етап импрегнирането се фиксира термично. Резултатът е въже, което е трайно водоотблъскващо и устойчиво на замърсяване. Pro Dry въжетата са особено бързосъхнещи, не абсорбират почти никаква вода и са устойчиви на замръзване при ниски температури. Благодарение на минималната им абсорбция на вода (1-2%) съгласно теста за водоотблъскване на UIAA, въжетата Pro Dry трудно увеличават теглото си. Като такива те продължават да се представят добре и осигуряват висока степен на безопасност дори при мокри условия.

В допълнение, Pro Dry покритието подобрява плъзгащите характеристики на отделните влакна, което прави въжето по-устойчиво на абразия и удължава живота му. Pro Dry е първият довършителен процес, който позволява да се произвеждат въжета с изключително тесни диаметри, без да се прави компромис с представянето им.

Независимо дали става въпрос за смесени маршрути по северните стени, ледено катерене по замръзнали водопади или спортни маршрути на скала, въжетата от серията Pro Dry се отличават благодарение на изключителното им представяне, дълъг живот и висока степен на безопасност.


ПРЕДИМСТВА НА PRO DRY БЪРЗ ПРЕГЛЕД

ИМПРЕГНИРАНА СЪРЦЕВИНА И ОБВИВКА:

• водопоглъщане равна само на 1–2 % в съответствие с UIAA теста за водоотблъскване

• трайно водоотблъскване и устойчивост на замърсявания

• висока устойчивост на протриване и износване

• изключително представяне при студени и мокри условия

• малък диаметър за по-малко тегло на метър

• оптимални характеристики на плъзгане


bed77bad3ba601cd0622e18e07197042.jpg 3D LAP COIL

Новата техника EDELRID 3D Lap Coil прави първото развиване на въжето ненужно. Разширихме нашата производствена площадка със специално разработена машина, която навива нашите въжета. В комбинация с обмисления дизайн на опаковката, предоставена с всяко въже EDELRID, сега стана супер лесно да започнете незабавно изкачването с новото си въже: Не е нужно да правите повече от това да го издърпвате! Маркировката върху въжето, както и подробното описание на опаковката допълнително гарантират, че правите нещата правилно и можете да използвате пълния потенциал на въжето без досадно усукване и заплитане.


8ddb8106cca305f0f55e7487e87ae7f8.jpg Качеството и безопасността са ключовите фактори, които ни движат напред от самото начало. Когато правим отговорни и иновативни високопроизводителни въжета, ние следователно следваме максимата за устойчивост. Ето защо EDELRID постави нови стандарти в индустрията за устойчиво производство на въжета.

Ние сме първият производител на въжета, който адаптира нашите въжета, за да отговори на строгите изисквания на Swiss bluesign® SYSTEM. Това е най-строгият екологичен стандарт за производството на текстилни продукти: независим, международно признат и базиран на петте принципа на производителността на ресурсите, безопасността на потребителите, водните емисии, емисиите във въздуха, както и здравето и безопасността на работното място. Нашите въжета носят bluesign® етикет благодарение на тяхната комбинация от сертифицирани изходни материали и нашите модерни производствени мощности за въжета в Исни.

Етикетът bluesign® PRODUCT е знак за качество: той гарантира екологично чист продукт, който е с ниско съдържание на замърсители и безопасен за здравето и околната среда. Като такива, ние отговорихме на естествените изисквания на нашите клиенти за безопасни, екологични и устойчиви продукти.

Съвместната работа от 2014 г. на EDELRID с BLUESIGN TECHNOLOGY AG в Швейцария ни позволяват да черпим от задълбочен опит в устойчивото производство на въжета. Чрез преобразуването на цялото ни производство на въжета към строгите изисквания на bluesign® SYSTEM, ние успяхме да постигнем следната ефективност при боядисване на нишките за обшивка:

62 % намаляване на CO2, 89 % спестяване на вода, 63 % по-малко потребление на енергия и 63 % по-малко химикали


Цвят по каталог
icemint/citrus
Цвят
Син
Гаранция
24 месеца
Тегло, гр/м
57
Дължина, м
60
Диаметър, мм
9.2
Тип
Единично
Брой падания
8
Динамична елонгация, %
31
Статична елонгация, %
6
Стената Център
Да
Стената Младост
Да
Продуктов код
712900600570
Няма отзиви

Още продукти от същата категория:

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.