• -112,00 лв.
Въже - Edelrid - Tommy Caldwell Eco...

Въже - Edelrid - Tommy Caldwell Eco Dry DT 9.6 mm

Edelrid
4028545155913
Последна наличност
338,00 лв. 450,00 лв. -112,00 лв.
Няма данък

Tommy Caldwell Eco Dry DT 9.6 mm е въже, разработено заедно с топ катерача Томи Колдуел. Големият процент на обвивката го прави идеално за маршрути или катерене по големи стени. Дълготрайно водоотблъскващо и устойчиво на мръсотия, вече и в ECO версия със завършек без съдържание на PFC и отговарящо на стандартите на UIAA.

Цвят

Цвят по каталог

Дължина, метри

Тегло: 3.720кг

Този продукт можете да намерите в:
Стената Младост: Да
Стената Център: Да
Кредитен модул Париба лични финанси

Вземи само за 31.55 лв.

12 x 31.55 лв.

на 12 вноски по 31.55 лв.

TOMMY CALDWELL ECO DRY DT 9.6 mm

КАТЕРАЧНО ВЪЖЕ


Tommy Caldwell Eco Dry DT 9.6 mm е въже, разработено заедно с топ катерача Томи Колдуел. Големият процент на обвивката го прави идеално за маршрути или катерене по големи стени. Дълготрайно водоотблъскващо и устойчиво на мръсотия, вече и в ECO версия със завършек без съдържание на PFC и отговарящо на стандартите на UIAA. Поглъщането на вода е по малко от 2% според теста за водоотблъскване на UIAA. Thermo Shield обработката спомага за перфектно бораване и поддържа въжето еластично през целия му живот. Специалното навиване 3D Lap Coil позволява незабавно използване без заплитания.


ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

• Thermo Shield – специална обработка на въжето за перфектно боравене с въжето

• DuoTec – постоянна маркировка за средата на въжето

• Поглъщане на вода по-малко от 2% според теста за водоотблъскване на UIAA

• 3D навиването на въжето  позволява незабавно използване без заплитания (3D Lap Coil)

• Дълготрайно водоотблъскване и устойчивост на замърсяване благодарение на Eco Dry завършек, който не съдържа PFC


ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

 • Диаметър [mm]: 9,6
 • Динамично удължение [%]: 31
 • Въздействие на сила [Kn]: 9,1
 • Ядро [%]: 60,00
 • Обвивка [%]: 40,00
 • Тегло [g / m]: 53,00
 • Статично удължение [%]: 7,4
 • Брой падания: 8
 • Сертифицирано по: EN 892
 • Страна на произход: Германия
 • Единично въже: Да
 • Импрегнация: Да
 • Маркировка за среда на въжето: Да
 • Не съдържа PFC

6a244e26861b72b3547f2df273bcd5c7.jpg Единични въжета

Единичните въжета са най-често срещаните въжета за катерене. Това е класическото катерачно въже. Единичните въжета са с различни дължини и диаметри и обхващат различни приложения. Те са класически спортни въжета за катерене, както на открито, така и на закрито, и се използват за алпийско катерене и алпинизъм, както и за катерене на големи стени. Едно от основните им предимства е простото и безпроблемно боравене с тях. EDELRID произвежда единични въжета с диаметри от 8,6 мм до 10,5 мм. Тяхното тегло е от 51 до 69 грама на метър. Единичните въжета с по-дебел диаметър обикновено са по-здрави и могат да издържат на по-голям брой падания. Но колкото по-дебело е въжето, толкова и по-тежко е. За интензивна употреба, като например при катерене на проекти или на горна установка, има здрави единични въжета с по-голямо съотношение на външната обвивка.


2fe2942b09cf8257aa748a6efeab2d3f.jpg THERMO SHIELD

Thermo Shield е стандартното довършително покритие, което прилагаме към всички наши въжета, за да им дадем характерните за EDELRID гъвкавост и леко боравене с тях. Този процес на термично стабилизиране гарантира, че сърцевината и обвивката са перфектно балансирани. Специалната топлинна обработка първо отпуска, след което свива влакната на въжето. Това хармонизира отделните влакна във въжето и гарантира, че то остава компактно и еластично през целия си живот. Резултатът е въже, което не се свива и не се втвърдява бързо. Въжетата, които не се подлагат на термично стабилизиране, често се свиват и се втвърдяват по-бързо. Те обикновено са по-твърди от въжетата, които са термично обработени.


15c43d457b87f977cd78f4818e1cc9be.jpg ECO DRY

Eco Dry е същият процес на обработка на въжетата както Pro Dry, но без използване на PFC съединения. Това е още една стъпка към по-чиста природа.

Необработените въжета могат да поемат до 50% от собственото си тегло във вода. Когато са мокри, тези въжета стават изключително тежки, трудни за употреба и могат да замръзнат при студено време. Освен това тяхната безопасност е компрометирана. Ето защо импрегнираните въжета се използват за дейности, при които въжетата са по-склонни да се намокрят, като ледено катерене или алпинизъм.

ПРЕДИМСТВА НА ECO DRY БЪРЗ ПРЕГЛЕД

ИМПРЕГНИРАНА СЪРЦЕВИНА И ОБВИВКА:

•водопоглъщане равна само на 1–2 % в съответствие с UIAA теста за водоотблъскване

•100% без съдържание на PFC

•трайно водоотблъскване и устойчивост на замърсявания

•висока устойчивост на протриване и износване

•изключително представяне при студени и мокри условия

•малък диаметър за по-малко тегло на метър

•оптимални характеристики на плъзгане


bed77bad3ba601cd0622e18e07197042.jpg 3D LAP COIL

Новата техника EDELRID 3D Lap Coil прави първото развиване на въжето ненужно. Разширихме нашата производствена площадка със специално разработена машина, която навива нашите въжета. В комбинация с обмисления дизайн на опаковката, предоставена с всяко въже EDELRID, сега стана супер лесно да започнете незабавно изкачването с новото си въже: Не е нужно да правите повече от това да го издърпвате! Маркировката върху въжето, както и подробното описание на опаковката допълнително гарантират, че правите нещата правилно и можете да използвате пълния потенциал на въжето без досадно усукване и заплитане.


8ddb8106cca305f0f55e7487e87ae7f8.jpg Качеството и безопасността са ключовите фактори, които ни движат напред от самото начало. Когато правим отговорни и иновативни високопроизводителни въжета, ние следователно следваме максимата за устойчивост. Ето защо EDELRID постави нови стандарти в индустрията за устойчиво производство на въжета.

Ние сме първият производител на въжета, който адаптира нашите въжета, за да отговори на строгите изисквания на Swiss bluesign® SYSTEM. Това е най-строгият екологичен стандарт за производството на текстилни продукти: независим, международно признат и базиран на петте принципа на производителността на ресурсите, безопасността на потребителите, водните емисии, емисиите във въздуха, както и здравето и безопасността на работното място. Нашите въжета носят bluesign® етикет благодарение на тяхната комбинация от сертифицирани изходни материали и нашите модерни производствени мощности за въжета в Исни.

Етикетът bluesign® PRODUCT е знак за качество: той гарантира екологично чист продукт, който е с ниско съдържание на замърсители и безопасен за здравето и околната среда. Като такива, ние отговорихме на естествените изисквания на нашите клиенти за безопасни, екологични и устойчиви продукти.

Съвместната работа от 2014 г. на EDELRID с BLUESIGN TECHNOLOGY AG в Швейцария ни позволяват да черпим от задълбочен опит в устойчивото производство на въжета. Чрез преобразуването на цялото ни производство на въжета към строгите изисквания на bluesign® SYSTEM, ние успяхме да постигнем следната ефективност при боядисване на нишките за обшивка:

62 % намаляване на CO2, 89% спестяване на вода, 63% по-малко потребление на енергия и 63% по-малко химикали.


Цвят по каталог
Neon green
Цвят
Зелен
Гаранция
24 месеца
Тегло, гр/м
62
Дължина, м
60
Диаметър, мм
9.6
Тип
Единично
Брой падания
8
Динамична елонгация, %
31
Статична елонгация, %
7.4
Стената Център
Да
Стената Младост
Да
Продуктов код
713340604990
Няма отзиви

Още продукти от същата категория:

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.