×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Въже - Edelrid - Hummingbird Eco Dry 9.2 mm

Въже - Edelrid - Hummingbird Eco Dry 9.2 mm

Edelrid
4028545169538
Налично
567,00 лв.
Няма данък

Hummingbird Eco Dry е идеалното допълнение към серията леки и издръжливи въжета за спортно катерене. Със своя малък диаметър, минимално тегло и фина структура на обвивката, Hummingbird Eco Dry предлага отлични характеристики на боравене, което го прави висок клас въже за спортно катерене. А специалната Eco Dry обработка не съдържа PFC.

Цвят

Цвят по каталог

Дължина, метри

Тегло: 0.045кг

Този продукт можете да намерите в:
Стената Младост: Да
Стената Център: Да
склад ЖИТНИЦА: Да
Кредитен модул ПБ лични финанси

12 x 54.05 лв.

Специални предложения само за клиенти, които вече имат кредитна карта, издадена от ПБ Лични Финанси.

12 x 52.92 лв.

 

HUMMINGBIRD ECO DRY 9,2MM

ЕДИНИЧНО ДИНАМИЧНО ВЪЖЕ ЗА КАТЕРЕНЕ С ECO DRY ОБРАБОТКА БЕЗ PFC


Идеалното допълнение към серията леки и издръжливи въжета за спортно катерене. Със своя малък диаметър, минимално тегло и фина структура на обвивката, Hummingbird Eco Dry предлага отлични характеристики на боравене, което го прави висок клас въже за спортно катерене. А специалната Eco Dry обработка не съдържа PFC.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА

• Обработка Thermo Shield за перфектно боравене

• Отблъсква водата, намалява омазняването и натрупването на мръсотия благодарение на покритието Eco Dry

• Трайно покритие Eco Dry без съдържание на PFC

• Водопоглъщане по-малко от 5% съгл. UIAA водоотблъскващ тест

• 3D навиването на въжето позволява незабавно използване без заплитане (3D Lap Coil)

• Произведено в Германия


ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

 • Диаметър 9,20 mm
 • Динамично удължение 31 %
 • Сила на удар 8,8 kN
 • Съотношение на сърцевината 56,00 %
 • Съотношение на обвивката : 44,00%
 • Тегло на метър : 57,00 грама/метър
 • Статично удължение : 6,0 %
 • Брой падания: 8
 • Страна на произход: Германия
 • Единично въже: Да
 • Двойно въже: Не
 • Повишена износоустойчивост: Не

6a244e26861b72b3547f2df273bcd5c7.jpg Единични въжета

Единичните въжета са най-често срещаните въжета за катерене. Това е класическото катерачно въже. Единичните въжета са с различни дължини и диаметри и обхващат различни приложения. Те са класически спортни въжета за катерене, както на открито, така и на закрито, и се използват за алпийско катерене и алпинизъм, както и за катерене на големи стени. Едно от основните им предимства е простото и безпроблемно боравене с тях. EDELRID произвежда единични въжета с диаметри от 8,6 мм до 10,5 мм. Тяхното тегло е от 51 до 69 грама на метър. Единичните въжета с по-дебел диаметър обикновено са по-здрави и могат да издържат на по-голям брой падания. Но колкото по-дебело е въжето, толкова и по-тежко е. За интензивна употреба, като например при катерене на проекти или на горна установка, има здрави единични въжета с по-голямо съотношение на външната обвивка.


2fe2942b09cf8257aa748a6efeab2d3f.jpg THERMO SHIELD

Thermo Shield е стандартното довършително покритие, което прилагаме към всички наши въжета, за да им дадем характерните за EDELRID гъвкавост и леко боравене с тях. Този процес на термично стабилизиране гарантира, че сърцевината и обвивката са перфектно балансирани. Специалната топлинна обработка първо отпуска, след което свива влакната на въжето. Това хармонизира отделните влакна във въжето и гарантира, че то остава компактно и еластично през целия си живот. Резултатът е въже, което не се свива и не се втвърдява бързо. Въжетата, които не се подлагат на термично стабилизиране, често се свиват и се втвърдяват по-бързо. Те обикновено са по-твърди от въжетата, които са термично обработени.


c77d7e27f8d17d9494ef5c190aac336a.jpg ECO DRY

Eco Dry е същият процес на обработка на въжетата както Pro Dry, но без използване на PFC съединения. Пер- и полифлуорираните съединения (PFCs) придават на техничната екипировка и оборудване трайна водоотблъскваща способност и устойчивост към омазняване натрупване на мръсотия, с което подобряват функционалността и представянето. Оказва се, обаче, че отделянето им в природата при стареене на продуктите, те много трудно се разграждат и се натрупват дори на места, където рядко стъпва човешки крак. Затова постепенната им замяна, макар да е дълъг и скъп процес, е приоритет на водещи компании в аутдор индустрията, каквато несъмнено е EDELRID.

ПРЕДИМСТВА НА ECO DRY БЪРЗ ПРЕГЛЕД

ИМПРЕГНИРАНА СЪРЦЕВИНА И ОБВИВКА:

• 100% без съдържание на PFC

• водопоглъщане равна само на 1–2 % в съответствие с UIAA теста за водоотблъскване

• трайно водоотблъскване и устойчивост на замърсявания

• висока устойчивост на протриване и износване

• изключително представяне при студени и мокри условия

• малък диаметър за по-малко тегло на метър

• оптимални характеристики на плъзгане


bed77bad3ba601cd0622e18e07197042.jpg 3D LAP COIL

Новата техника EDELRID 3D Lap Coil прави първото развиване на въжето ненужно. Разширихме нашата производствена площадка със специално разработена машина, която навива нашите въжета. В комбинация с обмисления дизайн на опаковката, предоставена с всяко въже EDELRID, сега стана супер лесно да започнете незабавно изкачването с новото си въже: Не е нужно да правите повече от това да го издърпвате! Маркировката върху въжето, както и подробното описание на опаковката допълнително гарантират, че правите нещата правилно и можете да използвате пълния потенциал на въжето без досадно усукване и заплитане.


8ddb8106cca305f0f55e7487e87ae7f8.jpg Качеството и безопасността са ключовите фактори, които ни движат напред от самото начало. Когато правим отговорни и иновативни високопроизводителни въжета, ние следователно следваме максимата за устойчивост. Ето защо EDELRID постави нови стандарти в индустрията за устойчиво производство на въжета.

Ние сме първият производител на въжета, който адаптира нашите въжета, за да отговори на строгите изисквания на Swiss bluesign® SYSTEM. Това е най-строгият екологичен стандарт за производството на текстилни продукти: независим, международно признат и базиран на петте принципа на производителността на ресурсите, безопасността на потребителите, водните емисии, емисиите във въздуха, както и здравето и безопасността на работното място. Нашите въжета носят bluesign® етикет благодарение на тяхната комбинация от сертифицирани изходни материали и нашите модерни производствени мощности за въжета в Исни.

Етикетът bluesign® PRODUCT е знак за качество: той гарантира екологично чист продукт, който е с ниско съдържание на замърсители и безопасен за здравето и околната среда. Като такива, ние отговорихме на естествените изисквания на нашите клиенти за безопасни, екологични и устойчиви продукти.

Съвместната работа от 2014 г. на EDELRID с BLUESIGN TECHNOLOGY AG в Швейцария ни позволяват да черпим от задълбочен опит в устойчивото производство на въжета. Чрез преобразуването на цялото ни производство на въжета към строгите изисквания на bluesign® SYSTEM, ние успяхме да постигнем следната ефективност при боядисване на нишките за обшивка:

62 % намаляване на CO2, 89 % спестяване на вода, 63 % по-малко потребление на енергия и 63 % по-малко химикали


Цвят по каталог
icemint/citrus
Произход
Германия
Цвят
Тюркоаз
Гаранция
2 години
Материал
Polyamide
Тегло, гр/м
57
Дължина, м
80
Диаметър, мм
9.2
Тип
Единично
Брой падания
8
Динамична елонгация, %
31
Статична елонгация, %
6
Стената Център
Да
Стената Младост
Да
склад ЖИТНИЦА
Да
Състав
Синтетични материали
Продуктов код
71342
Вносител
СТЕНАТА 1997 ЕООД
Няма добавени отзиви

В следната категория има още 4 продукта:

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване
Съгласие за бисквитки