Каска - Edelrid - Shield night

Каска - Edelrid - Shield night

Edelrid
4028545113265
Последна наличност
149,00 лв.
Няма данък

Каска Shield на Edelrid е създадена за алпийско катерене, виа ферата и спортно катерене.  Тази катерачна каска съчетава леко тегло, оптимална защита, комфорт и преносимост в едно. С тегло от само 274 грама (размер 2), това е една от най-леките каски на пазара с In-mold конструкция. Притежава Wing-Fit система и диск на тила за фино регулиране на диаметъра, за да пасне на всеки комфортно и стабилно. Големите странични отвори осигуряват циркулация на въздушния поток и отлична вентилация. Задната част с диска за регулиране може да се сгъва към вътрешността на каската, което позволява удобно транспортиране.

Размер

Цвят

Цвят по каталог

Тегло: 0.274кг

Този продукт можете да намерите в:
Стената Център: Да
на 12 вноски по 13.91 лв.

SHIELD

КАТЕРАЧНА КАСКА


Каска Shield II на Edelrid е създадена за алпийско катерене, виа ферата и спортно катерене.  Тази катерачна каска съчетава леко тегло, оптимална защита, комфорт и преносимост в едно. С тегло от само 274 грама (размер 2), това е една от най-леките каски на пазара с In-mold конструкция. Притежава Wing-Fit система и диск на тила за фино регулиране на диаметъра, за да пасне на всеки комфортно и стабилно. Големите странични отвори осигуряват циркулация на въздушния поток и отлична вентилация. Задната част с диска за регулиране може да се сгъва към вътрешността на каската, което позволява удобно транспортиране.


ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИТИКИ

• Тествана на страничен / преден / заден удар съгласно EN 12492

• Лека In-mold конструкция – тънка, но здрава външна поликарбонатна обвивка и ударопоглъщаща вътрешна сърцевина от EPS

• Напълно регулируема лента за брадичка със закопчалка, разположена под ухото за по-голям комфорт

• 4 здрави щипки за закрепване на челна лампа

• Обновената система Wing-Fit с диск на тила за регулиране, за да пасва на всички форми на главата

• Ергономично оформена вътрешност със свалящи се и перящи се подплънки

• Подходяща както за мъже, така и за жени


ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

• UIAA: Да

• EN 12492

• Тегло: 248 гр за размер 1 (Gr.1)

• Тегло: 274 гр за размер 2 (Gr. 2)

• Размер 1 (обиколка на главата): 48-56 см

• Размер 2 (обиколка на главата): 52-62 см


ОБЩИ УКАЗАНИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

С алпинизма, катеренето и дейностите на височина или под земята, често пъти са свързани неразличими рискове и опасности, които се дължат на външни влияния. Грешките и невниманието могат да доведат потребителя до тежки злополуки, наранявания или дори до смърт. Приспособяването към размера на главата трябва да се извърши така, че да не е възможно изместване и изхлузване на предпазната каска от главата при закопчан подбрадник – само по този начин каската осигурява защита. Иначе казано сигурното закрепване на каската върху главата трябва да е налице само при закопчан подбрадник, обтегнати ленти и правилна настройка за размера на главата. Ремъците не бива да покриват ушите и закопчалката не бива да е опряна до брадата. При закопчан подбрадник не бива да е налице натиск върху ларинкса. Каската трябва винаги да стои хоризонтално върху главата, така че да предпазено и челото.


СЪХРАНЕНИЕ

Продуктът има максимален живот 12 години при оптимални условия на съхранение. При обичайна и правилна употреба, без следи от износване, и при спазени оптимални условия на съхранение, срокът на годност е максимум 10 години. Да се съхранява на хладно, сухо и защитено от дневна светлина място, извън транспортна опаковка.  Да се пази от контакт с киселини или разтворители. 

Температурата за продължително използване на продукта (в сухо състояние) при каски за катерене съгласно е EN 12492:2012 е от около -20°C до +35°CЛинк към производител
Цвят по каталог
night
Размер
52/62
Цвят
Черен
Стената Център
Да
2021-08-19
Няма отзиви

Още продукти от същата категория:

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.