×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Каска - Edelrid - Zodiac II
Каска - Edelrid - Zodiac II
Каска - Edelrid - Zodiac II
Каска - Edelrid - Zodiac II
Каска - Edelrid - Zodiac II
Каска - Edelrid - Zodiac II

Каска - Edelrid - Zodiac II

Edelrid
4028545154558
Налично
117,00 лв.
Няма данък

ZODIAC II е лека, хибридна каска със стабилна закопчаваща система. Идеална за катерене, виа ферата, преходи в планината. Удароустойчива и здрава, формована чрез инжектиране ABS “черупка“, подплатена отвътре с полистиренова пяна, поглъщаща ударите. Wing Fit система и изнесен отзад регулатор на размера, осигуряват комфорт и сигурност. Удобен и нагласяем подбрадник, със заключване отстрани под ухото. Големи вентилационни отвори за непрекъснат поток на въздух. Четири клипса за закачане на челник и сваляща се подложка.

Размер

Цвят

Цвят по каталог

Тегло: 0.360кг

Този продукт можете да намерите в:
Стената Младост: Да
Стената Център: Да
Кредитен модул ПБ лични финанси

9 x 14.40 лв.

Специални предложения само за клиенти, които вече имат кредитна карта, издадена от ПБ Лични Финанси.

9 x 14.17 лв.

 

ZODIAC II

КАТЕРАЧНА КАСКА


Zodiac от Edelrid е лека и стабилна хибридна каска за катерене. Изключително здравата и удароустойчива обвивка на каската е направена от шприцован ABS. Вътрешната обвивка е изработена от разпенен EPS, което означава отлично ударопоглъщане подобно на възглавница. Каската е оборудвана със системата Wing-Fit (фино нагласяне за оптимално и сигурно прилягане с пристягане и отпускане чрез въртене на бутон отзад на каската) и с напълно регулируемата лента за брадичка със странични катарами. По този начин може да бъде индивидуално регулирана и нагласена за максимален комфорт. Добрата вентилация се гарантира и от големите вентилационни отвори. Задната част с диска за регулиране може да бъде сгъната в шлема, така че каската може удобно да се транспортира. Zodiac има четири скоби за челник вградени в дизайна и едва забележими. Омекотяващата подложка отвътре може да се сваля и пере.


ОБЩИ УКАЗАНИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

С алпинизма, катеренето и дейностите на височина или под земята, често пъти са свързани неразличими рискове и опасности, които се дължат на външни влияния. Грешките и невниманието могат да доведат потребителя до тежки злополуки, наранявания или дори до смърт. Приспособяването към размера на главата трябва да се извърши така, че да не е възможно изместване и изхлузване на предпазната каска от главата при закопчан подбрадник – само по този начин каската осигурява защита. Иначе казано сигурното закрепване на каската върху главата трябва да е налице само при закопчан подбрадник, обтегнати ленти и правилна настройка за размера на главата. Ремъците не бива да покриват ушите и закопчалката не бива да е опряна до брадата. При закопчан подбрадник не бива да е налице натиск върху ларинкса. Каската трябва винаги да стои хоризонтално върху главата, така че да предпазено и челото.


ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

• Здрав корпус, изработен от ABS с 6-точкова каишка

• Вътрешна обвивка от експандиран полистирен (EPS), която гарантира надеждно ударопоглъщане

• Системата Wing-Fit и диск за регулиране и нагласяне към различен диаметър на главата, с което се гарантира изключителна безопасност и комфорт

• Големи вентилационни отвори, които осигуряват циркулация на свеж въздух

• Сгъваща се към вътрешността на каската задна част с диска за регулиране, което прави каската удобна за закрепване и транспортиране

• Регулируема лента за брадичка

• Текстилна подложка отвътре, която може да се сваля и пере

• Вградени щипки за челник - две отпред и една отзад

• Тествана за удар отстрани/отпред/отзад съгласно EN 12492

• Тегло: 360 грама

• Размер: 55-61 см


СТАНДАРТИ

• UIAA

• EN 12492


СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява на хладно, сухо и защитено от дневна светлина място, извън контейнери за

транспортиране.  Да се пази от контакт с киселини или разтворители. 

Каска -  Edelrid - Zodiac - icemint може да се използва при следните метеорологични условия: топло, студно, слънце и вятър.

Температурата за продължително използване на продукта (в сухо състояние) при каски за катерене съгласно е EN 12492:2012 е от около -20°C до +35°C, при индустриални предпазни каски съгласно EN 397:2012 от около –10°C до +50°C.


Линк към производител
Цвят по каталог
Icemint
Размер
55/61
Произход
Китай
Цвят
Син
Гаранция
2 години
Стената Център
Да
Стената Младост
Да
Състав
Синтетични материали
Продуктов код
72058
Вносител
СТЕНАТА 1997 ЕООД
Няма добавени отзиви

В следната категория има още 4 продукта:

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване
Съгласие за бисквитки