×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Книга фотопътеводител -  Трънски Красоти

Книга фотопътеводител - Трънски Красоти

Издателство Шамбала
9789543192229
Налично
20,00 лв.
Няма данък

Фотопътеводител с 20 туристически маршрута, 108 забележителности, места за нощувка, 118 цветни фотографии, 20 цветни карти.

Тегло: 0.355кг

Този продукт можете да намерите в:
Стената Център: Да
 
ТРЪНСКИ КРАСОТИ
ДИМИТЪР ТОНИН
 

Туристическите маршрути, включени в този първи по рода си Фотопътеводител, ще ви отведат от 5 различни посоки към сърцевината на прекрасния Трънски край.

По 20 туристически маршрути, част от предстоящия голям кръгов трънски маршрут (с проектна дължина около 180 км), който се подготвя от членовете на Трънското туристическо дружество, ще можете да посетите 11 планини, да се докоснете до над 100 природни, културни и исторически забележителности, да се насладите на невероятни панорами, да развиете своето съпричастие към великото, родолюбиво и природолюбиво дело на ентусиастите от Трънското туристическо дружество да превърнат един икономически “изостанал” край в дивото чудо на България.

Достъпът до забележителностите в община Трън може да се осъществи от 5 отправни точки, които са:

От изток по маршрута Брезник-Трън – по този маршрут можете да се възползвате от петте нови туристически пътеки Лялинци-Любаш, Лялинци-Стража, Велиново-Стража, Драговци-Драговски камик (по два маршрута)-Стакьов камик-Врабча-Банкя, Банкя-Ломница, Ябланишката екопътека.

От югоизток по маршрута Брезник-Кошарево-Душинци-Ерул – по този маршрут можете да се възползвате от двойната туристическа пътека Ерул-Ерулски манастир-Големи връх и Големи връх-Горочевци (която има и нощна маркировка).

От североизток по маршрута Драгоман-Трън – по този маршрут можете да се възползвате от туристическите пътеки Врабча-Стакьов камик-Драговски камик и Врабча-Банкя-Ломница, както и маршрута Ездимирци-Големи връх.

От юг по маршрута Земен-Трън – по този маршрут можете да се възползвате от туристическите пътеки Долна Мелна-Шипковица-Кървави камък, Горочевци-Големи връх-Ерулски манастир-Ерул, Горочевци-Плоча, Костуринци-Златарица, Студен извор-Златарица.

От запад по маршрута Стрезимировци-Трън-Ломница (и обратно) – по този маршрут можете да се възползвате от туристическите пътеки Ломница-Ждрелото на Ерма-Банкя-Ябланишкото ждрело, Ломница-Руй, Туроковци-Руй, Забел-Руй, Зелениград-Шильи камик-Руй, Ярловци-Гарваница-Мала Гарваница, Насалевци-Щърби камък.

По тези маркирани туристически маршрути и в съседство с тях можете да посетите повече от сто интересни природни и културни забележителности – водопади, пещери, оброчища, вековни дървета, манастири и църкви, археологически обекти.

В Пътеводителя са включени и всички действащи къщи за гости в Трънско, които могат да ви съдействат за по-приятно запознаване с красивия край.

Фотографиите в пътеводителя са дело на членове на Трънското туристическо дружество.

На първа корица – Зелени вир, Ябланишко ждрело

Фотография - Веселина Георгиева

Произход
България
Медия издател
Шамбала
Медия година на издаване
2019
Медия брой страници
172
Медия език
Български
Медия корици
Меки
Медия размери
14 х 21 см
Медия ISBN
978-954-319-222-9
Медия автор
Димитър Тонин
Стената Център
Да
Състав
Хартия
Няма добавени отзиви

В следната категория има още 4 продукта:

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване
Съгласие за бисквитки