Книга - Маджарово. Светилища, лешояди, аметисти

Книга - Маджарово. Светилища, лешояди, аметисти

9789543192465
Последна наличност
25,00 лв.
Няма данък

Представяме ви поредната книга от проекта „1001 Светилища” - максимално детайлна карта на свещените места в българското землище. В настоящия четвърти том са включени свещените места в региона на прекрасната община Маджарово в Източните Родопи. Представени са 20 селища с около 60 картографирани и документирани обекти от неолита до наши дни.

Тегло: 0.355кг

Този продукт можете да намерите в:
Стената Център: Да
 
МАДЖАРОВО. СВЕТИЛИЩА, ЛЕШОЯДИ, АМЕТИСТИ
ДИМИТЪР ТОНИН
 

Представяме ви поредната книга от проекта „1001 Светилища” - максимално детайлна карта на свещените места в българското землище.

В настоящия четвърти том са включени свещените места в региона на прекрасната община Маджарово в Източните Родопи. Представени са 20 селища с около 60 картографирани и документирани обекти от неолита до наши дни.

Вие, пътешественици, ще можете да се потопите в магията на значими и тайнствени светилища като Окопа, Фурнаджика, Сивридикме, Хисаря, да се вглъбите в себе си в уникалния кромлех при Долни Главанак, да потънете в тишината на пещерите-светилища в знаменития огромен комплекс Глухите камъни при село Ефрем, да почувствате свежестта на река Арда, да се любувате на лешояди и орли от Кованкая, при приятелите от Центъра на Лешоядите, да се докоснете до значимите древни крепости Окопа, Сивридикме, Хисаря, Света Марина, както и да изследвате някои по-малко познати и тайнствени места като Асаркая, Шиштепе, Юмрук кая, Бакърджика, Петрово кале.

Ще можете да обходите в тишина природни забележителности и защитени местности като Гюргеня, Патронка, Момина скала, Черната скала, да повървите по римския път при Долни Главанак, да пречистите съзнанието си в Хладната пещера.

Задължително ще посетите уникалния частен музей „Христо Чолаков” и таханджийницата в село Бориславци, музейната сбирка в Маджарово, ще се потопите във водите на Арда при „Арда бийч”, или на плажа Баластерната, ще откриете в себе си своя кристален Индиана Джоунс в търсене на аметисти, ахати, ясписи, опали и много други полускъпоценни камъни.

За любителите на старините са включени почти всички открити археологически паметници, множество крепости, гробници, некрополи... За любителите фотографи - уникални панорами, редки защитени грабливи птици, прекрасни цветя и минерали...

В ръцете ви е един подробен и полезен пътеводител на свещените места, резултат от повече от десет години обхождане на прекрасните околности на едно любимо за нас място - МАДЖАРОВО.

Медия издател
Шамбала
Медия година на издаване
2020
Медия брой страници
256
Медия език
Български
Медия размери
14 х 21 см
Медия ISBN
978-954-319-246-5
Медия автор
Димитър Тонин
Стената Център
Да
Няма добавени отзиви

В следната категория има още 4 продукта:

Продукта е добавен къ списъка с желани.
Продукта е добавен за сравняване

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.

Повече информация.